Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  13:34:43

Ψευδολόγησε και χθες ασύστολα ο Τ. Ερντογάν ότι «η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο, είναι πιόνι του ΝΑΤΟ», όπως με τoυς πυραύλους .... S-300. Πως τον διέψευσαν αυθημερόν τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ κατά της Ελλάδος. Κύριο

Αναξιόπιστος διεθνώς, ψευδολόγος κατά σύστημα, κλιμακώνει την επιθετική ρητορική ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βάζοντας στο στόχαστρό του εκτός από την Ελλάδα και το ΝΑΤΟ.

1.«Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας» είναι οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου που φαίνεται να εμμένει στο ζήτημα των ελληνικών S-300 που υποτίθεται ότι «κλείδωσαν» τα τουρκικά αεροσκάφη.

Στο στόχαστρο του Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν μπαίνει πια ανοιχτά και το ΝΑΤΟ. Άλλωστε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας για «εχθρική ενέργεια» από την πλευρά της Ελλάδας, έσπευσε να τονίσει ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ελλάδας αποτελεί πρόκληση για τους συμμάχους και το ίδιο το ΝΑΤΟ.

2.Σκληρή απάντηση της Αθήνας στο ΝΑΤΟ: Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Στόλντενμπεργκ

Σκληρή είναι η απάντηση της Αθήνας στην απόφαση της Συμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης του ΝΑΤΟ (LANDCMD) να ευχηθεί στην Τουρκία για την εθνική της εορτή -την ημέρα που γιορτάζεται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη της 30ης Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ στη Μικρά Ασία.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.
Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.
Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων.

Η ανάρτηση του ΝΑΤΟ

Σε tweet της, η LANDCMD γράφει «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» -συγχαίροντας επί της ουσίας την Τουρκία για τη νίκη της επί της Ελλάδας, ενός άλλου μέλους της νατοϊκής οικογένειας.

«Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων» αναφέρει η σχετική ανάρτηση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τουρκικό Τύπο.

ZAFER BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN / HAPPY VICTORY DAY ????????
Today is the 100th Anniversary of Turkish Independence. We join our Turkish allies across NATO& beyond in celebration of their Victory and Turkish Armed Forces Day ????????@tcsavunma pic.twitter.com/Q8DpGXEoN9
— NATO Allied Land Command (@LANDCMD) August 30, 2022

Αυτήν τη μέρα, πράγματι, η Τουρκία γιορτάζει την «Ημέρα της Νίκης», με την οποία τιμάται η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη που διεξήχθη στις 30 Αυγούστου 1922 στο Ντουμπλουπινάρ, κοντά στο Αφιόν Καραχισάρ της Μικράς Ασίας, με συντριπτική ήττα του ελληνικού στρατού.
Είναι, μάλιστα, η μέρα την οποία τούρκοι αξιωματούχοι, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέλεξαν για να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση με απειλές κατά της Ελλάδας.

3. ΝΑΤΟ: Κατέβασε από το Twitter η ανάρτηση με τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή

Κατέβηκε, μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, η ανάρτηση του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με την οποία έδινε συγχαρητήρια στην Τουρκία για την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής, κατέβηκε χθες βράδυ από το Twitter.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline