Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  14:10:52

Πληθαίνουν σταδιακά οι οργανωμένες πολιτών αντιδράσεις κατά της εξίσωσης δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ (παρελάσεις, γάμος, ομοφυλόφιλων, υιοθεσία παιδιών) με τις τοπικές κοινωνίες σε Σερβία, ΗΠΑ, Ουγγαρία, Τουρκία, Γεωργία και Αραβικά κράτη. Κύριο

Προχθεσινό νέο φαινόμενο :«Straight Pride» ακροδεξιών-φανατικών στην Καλιφόρνια: Η αστυνομία στράφηκε κατά ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτών.

1.Αρχίζει να επικρατεί ένας σοβαρός προβληματισμός εάν πρόκειται για ευρύτερο φαινόμενο αντιδράσεων, που δεν περιορίζονται πάντα σε ακροδεξιούς, ρατσιστές, φανατικούς αλλά με συμμετοχή δυνάμεων της κοινωνίας, της εκκλησίας, φορέων υπέρ της οικογένειας, κομμάτων κ.α. Επιπλέον σε ενόχληση της έντονης δημόσιας εικόνας και των αιτημάτων απόλυτης εξίσωσης των ΛΟΑΤΚΙ τα τελευταία χρόνια.

2.Η ετήσια συγκέντρωση «straight pride» στο Modesto της Καλιφόρνια έγινε βίαιη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και αντί να συλληφθούν τα Proud Boys που ξεκίνησαν τη διαμάχη, η αστυνομία πυροβόλησε με σφαίρες πιπεριού στο πλήθος των ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από μια κλινική Planned Parenthood και η ομάδα των ακροδεξιών μελών της πολιτοφυλακής και των ιεροκήρυκων μίσους ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από τους αντιδιαδηλωτές.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η ομάδα πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή, χρησιμοποιώντας την ευκαιρία να εκτοξεύσει ρατσιστικές και αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ συκοφαντίες σε περαστικούς και διαδηλωτές, ενώ συγκεντρώνει την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης και της αστυνομίας.
Δύο αντιδιαδηλωτές συνελήφθησαν στο τέλος της συμπλοκής, καθώς κι ένα μέλος των Proud Boys.
Αφού ένα από τα μέλη της πολιτοφυλακής προσπάθησε να σπρώξει τη γραμμή της αστυνομίας, ακολούθησε συμπλοκή και ΛΟΑΤΚΙ+ υπερασπιστές άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό. Κάποιος πέταξε ένα πυροτέχνημα στο πλήθος. Δεν ήταν σαφές με ποια ομάδα συνδέεται ο ένοχος.
Δύο ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλωτές τραυματίστηκαν στην επίθεση. Καθώς η αστυνομία κινούνταν κατά πάνω στο πλήθος με την υποστήριξη των τακτικών μονάδων SWAT, οι υποστηρικτές του straight pride κρύφτηκαν πίσω από τη γραμμή της αστυνομίας.

Εικόνες χάους και βίας
«Ήρθαν εναντίον μας με ρόπαλα, μας χτύπησαν, μας χτύπησαν για τα καλά», είπε ένας από τους τραυματίες σε δημοσιογράφο. Χτυπήθηκε με σφαίρα σπρέι πιπεριού.
«Έχουμε δύο στρατούς να αντιμετωπίσουμε όταν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», είπε η Odette Zapata, η οποία φορούσε ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο στη διαμαρτυρία, στο Modesto Bee. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους μπάτσους που μας επιτίθενται και έχουμε και ένα δεύτερο κύμα δεξιών εξτρεμιστών. Φοβόμαστε μήπως μας επιτεθούν και αυτοί».

Η περσινή πρόκληση «straight pride» κατέληξε σε γροθιές και δακρυγόνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα πολιτοφυλακής προκάλεσε τους διαδηλωτές, ξεκινώντας τον καυγά που έκλεισε τον δρόμο και κατέληξε σε δύο συλλήψεις.
Η ομάδα έχει γίνει οι «εκτελεστές» της ακροδεξιάς, ξεκινώντας μάχες και επιτίθενται σε προοδευτικούς ακτιβιστές σε όλη τη χώρα. Διοργανώνουν ψεύτικες εκδηλώσεις Pride σε όλη τη χώρα.

3.Σερβία: Λιτανεία κατά του EuroPride με σταυρούς, εικόνες και φωτογραφίες του Πούτιν

Οι συμμετέχοντες προχθές Κυριακή στο συλλαλητήριο «Λιτανεία για τη σωτηρία της Σερβίας», που είναι αφοσιωμένοι στις παραδοσιακές αξίες και εναντίον της προώθησης των δικαιωμάτων των LGBT και των παρελάσεων, πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ακύρωσης του Europride από τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Θυμιάματα και ύμνοι
Η μυρωδιά του θυμιάματος και οι ήχοι των εκκλησιαστικών ύμνων σηματοδότησαν την έναρξη της συγκέντρωσης μπροστά από τον καθεδρικό ναό, στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν εικόνες και σταυρούς και ορισμένοι ακόμη και φωτογραφίες του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη υπαίθρια συγκέντρωση ομάδων και οργανώσεων που αντιτίθενται στη διεξαγωγή του Europride στο Βελιγράδι.
Πριν δύο εβδομάδες, στις 14 Αυγούστου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας, με την υποστήριξη από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αίτημα απαγόρευσης
Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Danas, κατά τη διάρκεια της λιτανείας οι πολίτες υπέγραψαν αίτημα για την απαγόρευση της «Παρέλασης Υπερηφάνειας» μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σάββα.

Ο επίσκοπος Νικάνωρ είπε ότι ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της ιστορίας, των εκκλησιών και των παραδόσεων της Σερβίας και χαιρέτισε την απόφαση των κρατικών αρχών να μην διοργανώσουν το Europride.
«Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν», εκτίμησε ο επίσκοπος Νικάνωρ και πρόσθεσε ότι κάθε γονιός έχει το μόνο δικαίωμα να αποκαλεί τον γιο του, γιο και την κόρη του, κόρη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε παιδί, είτε άρρεν είτε θήλυ, έχει δικαίωμα να αποκαλεί τη μητέρα του, μητέρα και τον πατέρα του, πατέρα.

Για να προστατέψουν την οικογένεια
Ο επίσκοπος Νικάνωρ είπε ότι οι συμμετέχοντες στη λειτανία ήρθαν για να προστατέψουν την οικογένεια, τα παιδιά και τη Σερβία, αν και μπορεί να μην ταιριάζει σε ορισμένους ή σε κάποιους που πιστεύουν διαφορετικά.
Η λειτανία ξεκίνησε γύρω στις 6:00 μ.μ. από το Πατριαρχείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Βελιγράδι, προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα.
Σταμάτησε αρχικά κοντά στη γέφυρα Μπράνκο, όπου οι συγκεντρωμένοι έψαλαν το «Πάτερ ημών» και οι ψάλτες αρκετά εκκλησιαστικά άσματα.
Μπροστά από τη στήλη βρίσκονταν ποδηλάτες και οι συμμετέχοντες στην πομπή έφεραν εκκλησιαστικά σύμβολα και σημαίες της Σερβίας.

Κατέβασαν τις αλβανικές σημαίες
Ορισμένοι πολίτες κατέβασαν από τους φανοστάτες τις αλβανικές σημαίες που ήταν κρεμασμένες δίπλα από τις σερβικές και τις πάτησαν, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία τους χειροκροτούσαν και τους επευφημούσαν, φωνάζοντας «το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας».
Στη γωνία των οδών Kralja Milan και Knez Miloš, οι πολίτες δεν επέτρεψαν να περάσει αυτοκίνητο της αστυνομίας ενώ νεαρός κατέβασε την αλβανική σημαία από τον φανοστάτη.
Τη λειτουργία διοργάνωσε ο σύλλογος «Ενωμένοι για την Παράδοση και την Οικογένεια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline