Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  14:41:56

Παρών το άλλο Σάββατο στη ΔΕΘ στην ομιλία Μητσοτάκη, ο Κ.Καραμανλής. Ελπίζουν στο Μαξίμου και ο Α. Σαμαράς. Σύσταση σε κάθε πλευρά να αποφύγουν νέες δηλώσεις και επικριτικές γραφίδες. Κύριο

Σκέρτσος σε κατευναστική παρέμβαση δικαίωσης του Κ.Καραμανλή: Η κυβέρνηση συμφωνεί, σοβαρή αστοχία η υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κοινή η προσπάθεια όχι μόνο να πέσουν οι τόνοι και να τερματισθούν οι όποιες αντιπαλότητες γύρω από τις θέσεις Καραμανλή στην ομιλία του στο Ρέθυμνο για την ΚΥΠ και τις υποκλοπές αλλά και να υπάρξει νέα εικόνα ενότητα και σύμπνοιας στην κυβερνητική παράταξη,. Αμοιβαία η διάθεση και από την πλευρά της Κυβέρνησης με κορυφαία την σχετική δήλωση του υπουργού κ ,Σκέρτσου(σε αντίθεση με την επιθετικότητα από φιλικές στο Μαξίμου ιστοσελίδες και γραφίδες δημοσιογράφων-αρθρογράφων-σχολιαστών) αλλά και από την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού, όπου εκτός από την αναταραχή δημοσιότητας υπήρξαν και δηλώσεις υποστήριξης από συγκεκριμένους βουλευτές, όπως οι Κεφαλογιάννη, Ρουσσόπουλος, Τζαβάρας, Κακλαμάνης κ..α..

Συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού γνωστοποίησαν στο Μαξίμου, στην διεύθυνση της ΔΕΘ και σε ΜΜΕ΅ ότι ο κ. Καραμανλής θα δώσει κανονικά το παρών το μεθεπόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο που ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει προς τις παραγωγικές τάξεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αυτή έγινε επειδή κυκλοφορούσαν φήμες και «βεβαιότητες» που ήθελαν τον κ. Καραμανλή να απουσιάζει από την κεντρική κυβερνητική εκδήλωση με ομιλητή τον Πρωθυπουργό. Στο Μαξίμου με ικανοποίηση διαπίστωσαν ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν προέβη σε δηλώσεις για το όλο θέμα της ΚΥΠ , της παρακολούθησης βουλευτών και της αναγκαίας διαφάνειας, πιστεύοντας ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί το άλλο Σάββατο στη πανηγυρική εκδήλωση της ΔΕΘ με την ομιλία και εξαγγελίες του Πρωθυπουργού...

2.Κατευναστική και με διάθεση εκτονωτική στους κραδασμούς από τις θέσεις Καραμανλή στο Ρέθυμνο λειτούργησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση συμφωνεί με όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για σοβαρή αστοχία και πολύ σοβαρή υπόθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε δε ότι συμφωνεί και με την αναφορά Καραμανλή ότι η «η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου», σημειώνοντας ότι αυτό έκανε και η κυβέρνηση ζητώντας από τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί από τον διοικητή της ΕΥΠ. Εξήγησε ότι αυτό δεν προβλέπεται απο τη διαδικασία, αλλά το ζήτησε κατ' εξαίρεση λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η υπόθεση πρέπει να γίνει σουρωτήρι.

Ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, που αποτελεί κακή στιγμή για την κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, έχει προβληματίσει τους πολίτες και πρωτίστως τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε στις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ακολούθησαν παραιτήσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι χρειάζεται θωράκιση των διαδικασιών για τις νόμιμες παρακολουθήσεις.

3.Μαξίμου- Καραμανλής δεν έδωσαν συνέχεια στην ένταση της Κρήτης, με αμοιβαίες δηλώσεις εκτόνωσης. Συνεργάτες Καραμανλή: «Διαβάστε προσεκτικά την ομιλία του. Δεν εμπεριέχει αιχμές κατά της κυβέρνησης, είπε αυτονόητα πράγματα».

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 02:14

«Κανένα άδειασμα προς τον πρωθυπουργό και καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στην χτεσινή τοποθέτηση του κ. Καραμανλή. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την παρέμβασή του, θα δει, ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση.
Να ριχτεί άπλετο φως και να μην μείνει καμία σκιά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.
1.Μαξίμου- Καραμανλής δεν έδωσαν συνέχεια στην ένταση της Κρήτης, με αμοιβαίες δηλώσεις εκτόνωσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline