Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  20:35:23

Ο Αλ. Τσίπρας ,ευφυώς, αδειάζει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τους Τζανακόπουλο- Φωτίου για την Πολυτεχνειούπολη.. Δεν υπερασπίζεται τους εγκληματίες, δεν κατηγορεί την αστυνομία... Προβάλλει την (εύλογη) απορία για την αδράνεια Κυβέρνησης-αρμοδίων υπουργών Κύριο

Στην ίδια περίπου γραμμή κριτικής, ευρύτερης απήχησης, με τον βουλευτή της ΝΔ Κυρανάκη. Ποιος πραγματικά ευθύνεται για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες - Ο ρόλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Ο Αλ. Τσίπρας ,ευφυώς, αδειάζει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τους ιδεοληπτικούς μιας παρωχημένης, δήθεν προοδευτικής αντίληψης από τους Τζανακόπουλο- Φωτίου για την Πολυτεχνειούπολη.. Δεν υπερασπίζεται τους εγκληματίες, δεν κατηγορεί την αστυνομία...

ΑΥΓΗ.«3 χρόνια το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα» – Σε εταιρεία security για 60.000 ευρώ το μήνα έχει αναθέσει τη φύλαξη ο πρώην ΟΝΝΕΔίτης αρμόδιος για τις εστίες
«Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία που 3 χρόνια τώρα γνωρίζουν, όπως μας είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ότι εκεί συντελούνται αξιόποινες πράξεις και η ΕΛΑΣ δεν είχε παρέμβει για να τις καταστείλει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη.

Αλέξης Τσίπρας / Διεκδικώ κυβέρνηση νικητών - Δεσμεύτηκα να ξεριζώσω τα κλεφτόδεντρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ακόμη και όταν ίσχυε το άσυλο και δεν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την κατάργησή του από τη ΝΔ η ΕΛΑΣ μπορούσε να επέμβει όταν υπήρχε έγκλημα, ενώ ενημέρωσε ότι την αρμοδιότητα για τις φοιτητικές εστίες έχει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος.
«Οπουδήποτε στη χώρα, άρα και εντός πανεπιστημιακών χώρων, συντελείται έγκλημα, υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει και να καταστέλλει το έγκλημα» σημείωσε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας. «Σας πληροφορώ ότι το 2017 και το 2018 η ΕΛΑΣ έκανε δύο μεγάλες επιχειρήσεις στο ΑΠΘ, που είχαμε την ενημέρωση ότι διακινούνται ναρκωτικά, αλλά και στην εστία του ΕΚΠΑ» επισήμανε.

«Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το 2018 δεν είχαμε νόμο περί ασύλου που ψήφισε η ΝΔ. Ανεξάρτητα από το νομικό πλαίσιο που αφορά το άσυλο, όπου συντελείται έγκλημα η αστυνομία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέμβει» πρόσθεσε.
«Δεν θα σταθώ στο ότι 3 χρόνια το ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα. Θα σταθώ σε κάτι άλλο όμως. Γνωρίζετε ότι η φοιτητική εστία δεν είναι στην αρμοδιότητα των πανεπιστημιακών αρχών; Γνωρίζετε ότι είναι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπου εκεί είναι επικεφαλής ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Δέρβος; Έχουν γραφτεί για τις απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, έχει γίνει δηλαδή θέμα. Υπάρχει εταιρεία security, όπου έδινε 60.000 ευρώ το μήνα. Τι κάναν αυτοί; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Ποιος έχει αυτή την ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας.

«Να απολογηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος για την καθυστερημένη παρέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη - Πού πήγαν τα λεφτά;

Στα σοβαρά ερωτήματα, που έχουν θέσει κόμμα της αντιπολίτευσης και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη, επανέρχεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5 FM» ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Θεοδωρικάκος πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει για ποιο λόγο έγινε τώρα αυτή η επέμβαση, ενώ υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες τα τελευταία χρόνια από τις πρυτανικές αρχές και από φοιτητές». «Δεν μπορεί να προβάλει ως δικαιολογία ότι είχαμε καραντίνα, οι ναρκέμποροι δεν δούλευαν με τηλεργασία»

Και ζήτησε εξηγήσεις «για τον "εκλεκτό" πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, επικεφαλής του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (σ.σ. όπου υπάγεται η πανεπιστημιούπολη), που έχει κάνει μια σειρά από απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία σεκιούριτι. Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;»
Επίσης σημείωσε ότι «η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι άχρηστη γιατί όταν υπάρχουν τέτοια εγκλήματα, προφανώς πρέπει να παρεμβαίνει κανονικά η αστυνομία. Δεν θα μας πείσουν όμως ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρόβλημα των πανεπιστημίων, ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, ορισμένα από τα οποία είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη, αντί να παράγουν γνώση, είναι απλά κέντρα εγκληματικότητας. Και αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να το κάνει επειδή είναι πλασιέ συμφερόντων των ιδιωτικών κολεγίων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline