Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  10:17:28

Πούτιν: Η πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – Η Δύση παίζει αιματηρό παιχνίδι

Αναφερόμενος στον Ερντογάν, ο Πούτιν έκανε λόγο για έναν «ισχυρό ηγέτη», ενώ τόνισε ότι Μόσχα και Άγκυρα έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, με την Τουρκία να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία.

Κατηγορίες κατά της Δύσης εκτόξευσε για ακόμη μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο, αιματηρό και βρόμικο παιχνίδι» με φόντο την Ουκρανία.

Σε δηλώσεις του στο φόρουμ Valdai Discussion Club και αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε λόγο για έναν «ισχυρό ηγέτη», ενώ τόνισε ότι Μόσχα και Άγκυρα έχουν πολλά κοινά συμφέροντα.
Αν και σημείωσε ότι ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν είναι εύκολοι εταίροι, συμπλήρωσε ότι υπάρχει επιθυμία για συμφωνίες, τονίζοντας πως η Άγκυρα είναι αξιόπιστος εταίρος για τη Μόσχα.

«Ο κόσμος αντιμέτωπος με την πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο»
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Δύση έχει «τυφλωθεί από την αποικιοκρατία» και προσπαθεί να τιθασεύσει τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει τελικά να συνομιλήσουν με τη Ρωσία.
Υποστήριξε, δε, ότι η Δύση χάνει το πάνω χέρι και την εμπιστοσύνη των υπολοίπων χωρών. Όπως τόνισε, τελειώνει η εποχή της κυριαρχίας της Δύσης, ενώ έκανε λόγο για την πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Πούτιν τόνισε ότι υπάρχουν ξεκάθαροι και υπαρκτοί κίνδυνοι για το μέλλον της ανθρωπότητας, κατηγορώντας τη Δύση ως υπαίτια για μια σειρά προβλημάτων, από πολέμους και συγκρούσεις μέχρι ελλείψεις τροφίμων και ανθρωπιστικές κρίσεις.
Ανέφερε, πάντως, ότι η Ρωσία δεν βλέπει τον εαυτό της ως εχθρό της Δύσης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των «αλαζόνων» δυτικών ηγετών που είπε ότι είναι

έτοιμοι να επιβάλουν τις αξίες τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Το σχέδιο της Ρωσίας για να διχάσει τους Ουκρανούς – Όταν το νερό γίνεται... όπλο
«Η Ρωσία προσπάθησε να είναι "φίλη" με τη Δύση»
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε εξάλλου ότι η Δύση απέρριψε τις προσπάθειες της Ρωσίας για βελτίωση των σχέσεων με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, επειδή είχε στόχο να καταστήσει τη Μόσχα ευάλωτη.

Η Μόσχα ήθελε να είναι «φίλη» με τη Δύση και το ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα μπορούσε να δεχθεί τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας να περιορίσουν τη Ρωσία, είπε ο Πούτιν.
Επιπλέον, κατηγόρησε τις ΗΠΑ απαξίωσαν το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χρησιμοποιώντας το δολάριο ΗΠΑ ως όπλο.
Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί ποτέ οι δυτικές χώρες να της υποδείξουν τι να κάνει και σημείωσε ότι όσο περισσότερο χρόνο χρειαστεί η Δύση για να το συνειδητοποιήσει αυτό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τίμημα.
«Σκέφτομαι πάντα» τις απώλειες της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος υπερασπίστηκε την επιχειρούμενη προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών από τη Μόσχα και τόνισε ότι η ανατολική περιοχή του Ντονμπάς «δεν θα είχε επιβιώσει» από μόνη της αν η Ρωσία δεν επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014 – όταν οι διαδηλώσεις ανέτρεψαν τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας – οδήγησαν στη σημερινή σύγκρουση.
Συνέχισε λέγοντας ότι μόνο η Ρωσία μπορεί να εγγυηθεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι το ΝΑΤΟ και η Δύση ευθύνονται για το ξέσπασμα του πολέμου. Ο Πούτιν επιτέθηκε στη Δύση επειδή δεν συμφώνησε σε ένα πακέτο εγγυήσεων ασφαλείας που αξίωνε η Μόσχα προτού εξαπολύσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το μυαλό του βρίσκεται διαρκώς στους Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν πολεμώντας στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Όπως είπε, το κόστος του πολέμου -συμπεριλαμβανομένου αυτού στη ρωσική οικονομία – ήταν αναπόφευκτο, ωστόσο η Ρωσία ενισχύει την κυριαρχία της.

«Η Μόσχα δεν μίλησε ποτέ για χρήση πυρηνικών»

Αναφερόμενος στη χρήση πυρηνικών όπλων, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν μίλησε ποτέ για χρήση αυτών και υποστήριξε ότι το Κίεβο έχει την τεχνολογία για να κατασκευάσει και ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια «βρόμικη βόμβα» στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση, συμπεριλαμβανομένης της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας, επιδόθηκε σε έναν «πυρηνικό εκβιασμό» κατά της Ρωσίας και απέρριψε τις καταγγελίες για ρωσικά πλήγματα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια – ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα στη νότια Ουκρανία.
Όπως είπε, το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας επιτρέπει στη χώρα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μόνο όταν βρίσκεται σε άμυνα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η Μόσχα σκέφτεται να τα χρησιμοποιήσει στην Ουκρανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline