Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  05:06:33

Μητσοτάκης σε κομματικούς: Επίθεση «εγώ ή αυτός» προς Τσίπρα-αιχμή προς Μαρινάκη- ειρωνεία για Ερντογάν- καταγγελτικός στα «κέντρα υπονόμευσης». Κύριο

Άρνηση κάθε ανάμιξης σε υποκλοπές και επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Ποιούς ήθελε να προστατέψει με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις;».

Πολυπρόσωπη και πολυμέτωπη ομιλία με συγκεκριμένους αποδέκτες χθες στην Πειραιώς. Εφ΄ όλης της επικαιρότητας και με συγκροτημένη νέα γραμμή για κομματική αντιπαράθεση..

Επίθεση « εγώ ή αυτός» προς τον Αλέξη Τσίπρα-αιχμή προς υπαινιγμούς Μαρινάκη- ειρωνεία για Ερντογκάν για παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδος-καταγγελτικός στα «κέντρα υπονόμευσης» κατά του ιδίου, της Κυβέρνησης και της ΝΔ.

Στο κύριο μέρος της ομιλίας του στους κομματικούς επιδόθηκε σε αυστηρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων και όχι μόνο. Παράλληλα, έθεσε το κεντρικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, ενώ έκανε αναφορά και σε επιχειρηματικά συμφέροντα, λέγοντας πως «θέλουμε συμμάχους τους επιχειρηματίες, όχι υποβολείς ή ρυθμιστές».

«Ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις;»
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Το προεκλογικό κλίμα το έχει ήδη δηλητηριάσει ο κ. Τσίπρας. Είναι παλιά η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία. Ξεσπά η πανδημία; Ας διαδηλώσουμε να μεταδώσουμε τον ιό. Θωρακίζεται η εθνική άμυνα; Ξοδεύετε πολλά σε εξοπλισμούς. Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά ένα συνονθύλευμα. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μας αποκάλεσαν μέχρι και παιδεραστές. Και ετοιμάζονται για την ήττα τους θίγοντας το σημαντικότερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Το τελευταίο τους καταφύγιο οι υποκλοπές. Μπερδεύντας συνειδητά νόμιμες επισυνδέσεις με κακόβουλα λογισμικά που μπορεί να χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε. Επιχειρούν να πείσουν για ποιο πράγμα; Ότι δεν είχα άλλη δουλειά από το να παρακολουθώ τους υπουργούς μου; Επικαλούνται και λίστες χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή απόδειξη. (...) Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πως στα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά μάλλον από ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό έχει ήδη τεκμηριωθεί διεθνώς, από εξειδικευμένο εργαστήριο του Καναδά. Πρόκειται για το Pegasus. Μιλάμε για την εποχή παρακολούθησης που έχω βάσιμες υποψίες για παρακολούθηση του δικού μου κινητού. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που γνώριζε για τα παράνομα λογισμικά, έσπευσε άρον – άρον πριν τις εκλογές να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία και χρήση ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεπε το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σε ποιους άνοιξε το δρόμο να συνεχίσουν αυτό που κάνουν; Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis».

«Η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των παρακολουθήσεων», είπε και σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε λέγοντας: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο!»
Σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρεσβευτή της Γαλλίας όπου φέρεται να προειδοποίησε πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τις Belharra εάν δεν υπάρξει συμπαραγωγή, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «από το "go back madame Merkel" ο κ. Τσίπρας πήγε στο "go back mister Macron"»

Προς Μαρινάκη, Ερντογάν, κέντρα υπονόμευσης

«Θέλουμε συμμάχους τους επιχειρηματίες, όχι υποβολείς, ούτε ρυθμιστές»
Ο πρωθυπουργός έστειλε έμμεσο μήνυμα και προς επιχειρηματίες: «Άλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και οποίος τα μπερδεύει, μετατρέπει σε αρένα τη δημοσιά ζωή και δεν θα το επιτρέψουμε. Αποδείξαμε πως θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμάχους. Ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές». «Σε όσους θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ: Λάθος διεύθυνση!»
«Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του»

Στρέφοντας το βλέμμα του στην πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε πως «η πολιτική "ναι μεν αλλά" του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αμήχανη τοποθέτηση, αλλά συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του, αλλά όμως έχει εμένα! Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος!»

«Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις. Γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νοιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.
«Λέω "ναι" σε κάθε συζήτηση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις ένοπλες δυνάμεις. (...) Πρόκειται για πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης».
Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών

Ο πρωθυπουργός, έθεσε και το κεντρικό δίλημμα των εκλογών: «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κρίσεις, θωρακίζοντας, την πατρίδα, αναπτύσσοντας την οικονομία και στηρίζοντας την κοινωνία; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας; Ο πολίτης μπορεί να διακρίνει μία καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη, από μία πραγματικά λάθος κυβέρνηση».
«Η επόμενη κάλπη από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής αναμέτρησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
«Η επόμενη κάλπη από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Η πρώτη κάλπη έχει το βάρος της τελικής αναμέτρησης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Κάποια κέντρα θέλουν πιεζόμενο πρωθυπουργό»

Οι εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, επιχειρούνται να γίνουν μοχλοί της κοινωνικής αναταραχής, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβέρνησης. «Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Τα κέντρα αυτά θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι Νεοδημοκράτες δε μασάμε!»
Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και σε απλούς πολίτες», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται σε όλους», συνέχισε.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις και τα έργα υποδομής.
«Είναι η ανάπτυξη που μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους, να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό, να αυξήσουμε εδώ και πολλά χρόνια και πάλι τις συντάξεις. Αυτή η απόδοση της οικονομίας μας επιτρέπει να στηρίξουμε τους καταναλωτές. Τα έσοδα από την πρόοδο μετατρέπονται σε αρωγή», ανέφερε.

Διαμήνυσε πως η κυβέρνηση υλοποιεί αταλάντευτα το προεκλογικό της πρόγραμμα: «Η κυβέρνηση με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις συνθέτει την εικόνα μιας Ελλάδας που αλλάζει και προοδεύει».
«Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε. Ως κόμμα να τηρήσουμε την κατεύθυνση του συνεδρίου μας βαδίζοντας δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε τον Ιούλιο του 2019, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Δίνοντας μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην εθνική προκοπή, με σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια», επεσήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline