Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  02:27:30

Άθλιος δικτάτορας ο Ερντογάν όλο και πιο τυραννικός. Επικήρυξε τον διάσημο μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ Ενές Καντέρ, έναντι .....500.000 δολαρίων ως καταζητούμενο τρομοκράτη. Κύριο

Με φρουρά στις ΗΠΑ γιατί απειλείται η ζωή του καιρό τώρα..

1.Το όνομα του διάσημου αθλητή εμφανίζεται στον τουρκικό κατάλογο καταζητούμενων τρομοκρατών μαζί με πραγματικούς τρομοκράτες και άλλους αντιφρονούντες που επικρίνουν το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο αψηφά συστηματικά τη διεθνή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κατάλογος κατονομάζει επίσης περισσότερους από δώδεκα δημοσιογράφους - μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης κατά της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία, όπου ο αριθμός των φυλακισμένων δημοσιογράφων έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Αν και ο Καντέρ, ο οποίος ζει τώρα στην Ουάσινγκτον, παραδέχτηκε ότι η επικήρυξη αυξάνει τις προσωπικές του ανησυχίες για την ασφάλεια, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αστυνομικές αρχές και το FBI.
«Προστατεύομαι 24 ώρες το 24ωρο», είπε, προσθέτοντας ότι ανησυχεί περισσότερο για την ασφάλεια των λιγότερο γνωστών Τούρκων αντιφρονούντων στη λίστα του Ερντογάν.

2.Αρκετές φορές, ο Καντέρ έχει χρησιμοποιήσει το δημόσιό του βήμα και έχει κατηγορήσει ανοικτά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «Δικτάτορα».
Ο πρώην σέντερ του ΝΒΑ, Ενές Καντέρ Φριντόμ, καταζητείται από την κυβέρνηση της Τουρκίας η οποία μάλιστα δίνει έως και 10 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, ποσό που αντιστοιχεί στα 500.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.
Ο βετεράνος ΝΒΑer μάλιστα έχει τοποθετηθεί στην τουρκική λίστα των «τρομοκρατών» για το 2023.
Όπως στη New York Post, πληροφορήθηκε για τα παραπάνω πριν από μια εβδομάδα.
Ο Καντέρ, έχει μιλήσει ανοικτά σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα, σχολίασε πως παλαιότερα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κυνηγούσαν τους ανθρώπους στη λίστα, αλλά όλοι είναι πρόθυμοι να ψάξουν και να καταδώσουν κόσμο γιατί θέλουν τα χρήματα.
Αρκετές φορές, ο Καντέρ έχει χρησιμοποιήσει το δημόσιό του βήμα και έχει κατηγορήσει ανοικτά τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «Δικτάτορα».
Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας ακύρωσε το διαβατήριό του το 2017, ενώ ο 30χρονος από το 2021 έχει πάρει την αμερικανική υπηκοότητα προσθέτοντας στο επίθετό και τη λέξη «Freedom» (μτφ. Ελευθερία).

Ο Καντέρ έχει πλέον γίνει πολίτης ΗΠΑ και έχει αλλάξει το όνομά του σε Φρίντομ, παραμένει free agent και εκτός παρκέ καθώς οι ομάδες του NBA δείχνουν "μαγκωμένες" από τις εξωγηπεδικές του δραστηριότητες και πλέον βλέπει το πρόσωπό του σε μία λίστα που μπορεί να του προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα καθώς κάτω από το όνομά του αναφέρεται πως συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση. Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Χακάν Σουκούρ μαζί με πολλούς ακόμη δημοσιογράφους που έχουν κατακρίνει τον Ερντογάν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline