Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:31:01

Υψηλή η ακροαματικότητα της κηδείας- ταφής του Κωνσταντίνου. Η ΕΡΤ μοίραζε προνομιακά την εικόνα αλλά ήλθε (πάλι) τελευταία σε προτίμηση. Όλοι επέλεξαν τα ιδιωτικά κανάλια και στην ενημέρωση αυτή. Κύριο

Μεγάλος πρώτος νικητής της Δευτέρας το Mega. Συγκέντρωσε το 17,4% του κοινού κατά μέσο όρο μέσα στην ημέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Υψηλή η γενική ακροαματικότητα της κηδείας- ταφής του Κωνσταντίνου από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.. Η ΕΡΤ είχε αναλάβει προνομιακά την εικόνα από το προσκύνημα, τη Μητρόπολη, τους Τάφους κλπ και τη μοίραζε στα άλλα κανάλια, αλλά ήλθε (πάλι) τελευταία σε προτίμηση. Όλοι επέλεξαν τα ιδιωτικά κανάλια και στην ενημέρωση αυτή. Απέδειξε για άλλη μια φορά την ακαταλληλότητα της σημερινής διοίκησης να διαχειρισθεί μείζονα γεγονότα, με επάρκεια και ανταγωνισμό, ακόμα και με συνθήκες προνομιακές στην πηγή των γεγονότων αλλά με άθλιες συνθήκες ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων. Με μέτρια επιτελεία, χωρίς φαντασία και υπευθυνότητα, χωρίς κατάλληλους παρουσιαστές γνώστες και αξιόπιστους, διαβασμένους επιτελείς, υπεύθυνα στοιχεία, καλά ελληνικά, ειδικά ρεπορτάζ κλπ.

2 Τελικά μεγάλος νικητής της χθεσινής ημέρας (Δευτέρα 16/1) αναδείχθηκε το Mega στη «μάχη» της τηλεθέασης με πάντα τελευταία και αναξιόπιστη την δημόσια τηλεόραση, που σπάει όλα τα ρεκόρ αποτυχίας επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη..
Σε μία ημέρα με έκτακτη ροή ενημέρωσης και αυξημένο ανταγωνισμό στην prime time ζώνη, το Mega επιβεβαίωσε τη δυναμική του και ήταν για ακόμα μία φορά η πρώτη επιλογή του τηλεοπτικού κοινού.
Με 17,4% μέσο όρο ημέρας στο σύνολο του κοινού το Mega ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της τηλεθέασης, αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα κανάλια με διαφορά 3,6 ποσοστιαίων μονάδων (ΣΚΑΪ 13,8%, ANT1 12,8%, ALPHA 12,6%, STAR 10,4%, OPEN 5,3%, ΕΡΤ1 5,1%). Αντίστοιχα, το MEGA κατέκτησε και το δυναμικό κοινό 18-54 με ποσοστό 15,7% και προπορεύθηκε του ανταγωνισμού κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες (STAR 13,2%, ΣΚΑΪ 12,9%, ALPHA 11,9%, ANT1 11,4%, OPEN 4,5%, ΕΡΤ1 3,7%).

Επιπλέον, στην prime time, τη ζώνη υψηλού ανταγωνισμού, το Mega κατέκτησε την κορυφή με ποσοστό 18,5% στο σύνολο του κοινού. Η διαφορά, όπως διαμορφώθηκε στον πίνακα κατάταξης, έφερε το MEGA στην πρώτη θέση με διαφορά 2,3 μονάδων.
Αναλυτικά: ALPHA 16,2%, ΣΚΑΪ 16%, STAR 12,6%, ΑΝΤ1 11,1%, ΕΡΤ1 3,2%, OPEN 3,1%. Και εδώ η αποτυχία της δημόσιας τηλεόρασης που δήθεν καθιέρωσε εκπομπές μεγάλου κόστους, κύρους και αποδοχής ήταν απόλυτη και πρωτοφανής.

Συγκλόνισε ως υπόδειγμα πονεμένης αξιοπρέπειας η βασίλισσα Άννα – Μαρία στην κηδεία . Μεγάλη προβολή και επαινετικά σχόλια τόσο σε όλο το Διαδίκτυο και τις συζητήσεις στην Ελλάδα όσο και σε πολλά διεθνή ΜΜΕ. Εντύπωση προκάλεσαν και στους ξένους υψηλούς προσκεκλημένους Αρχηγούς Κρατών και άλλους επιφανείς τα θερμά, παρατεταμένα και χειροκροτήματα του πλήθους στη Μητρόπολη και στο Τατόι για την Άννα-Μαρία, μια προσωπικότητα πάντα στη σκιά του Κωνσταντίνου, αρίστης μητέρας και υποδειγματικής συζύγου. Ευγενικής, καλλιεργημένης ψυχικά, πανέμορφης στα 76της χρόνια και γενικά προσωπικότητας υψηλών προδιαγραφών .

Συντετριμμένη και με δάκρυα στα μάτια έφτασε στην Μητρόπολη νωρίτερα η τέως βασίλισσα Άννα – Μαρία.
Πλήθος κόσμου που βρέθηκε έξω από τον ναό από νωρίς το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να αποχαιρετήσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο χειροκρότησε δυνατά και αποθέωσε την Άννα – Μαρία Γλύξμπουργκ. Με τη σειρά της η τέως βασίλισσα σήκωσε το χέρι της και διακριτικά χαιρέτησε τον κόσμο που την επευφημούσε.

Το ζευγάρι έμεινε ενωμένο και αγαπημένο για 59 ολόκληρα χρόνια. Η τέως βασίλισσα Αννα-Μαρία στάθηκε κορόνα στη ζωή του Κωνσταντίνου. Πρότυπο συζύγου και μητέρας, με γοητεία, ευγένεια, σοφία, καλοσύνη, σεμνότητα και μεγαλοσύνη. Συμπορεύτηκαν σε δόξες, μεγαλεία, στενοχώριες και απογοητεύσεις με πραγματική, σπάνια αμοιβαία κατανόηση, αρμονία, έρωτα και αγάπη, ώσπου τους χώρισε ο θάνατος.

Μια γλυκιά και όμορφη πριγκίπισσα μεγαλωμένη στην Δανία, έζησε στην Ελλάδα στο πλάι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Β' σε ένα παραμύθι με «δράκους» και διώξεις, που ακόμα και η Disney θα λαχταρούσε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη.
Η Άννα-Μαρία είναι η τελευταία βασίλισσα της Ελλάδας. Γεννήθηκε στα ανάκτορα της Κοπεγχάγης στις 30 Αυγούστου 1946 και είναι η μικρότερη κόρη του Βασιλιά Φρειδερίκου Θ΄ και της Βασίλισσας Ίνγκριντ.

Το 1959 σε ηλικία μόλις 13 χρονών γνώρισε για πρώτη φορά τον σύζυγό της, τότε διάδοχο στον θρόνο της Ελλάδας, Κωνσταντίνο, όταν αυτός επισκέφτηκε την Κοπεγχάγη. Το 1961 ο Κωνσταντίνος ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι ήθελε να παντρευτεί την πριγκίπισσα. Ο γοητευτικός Κωνσταντίνος είχε ερωτευτεί την κατά 6 χρόνια μικρότερή του Άννα Μαρία και αποφάσισε να ζητήσει το χέρι της από τον πατέρα της.
Τότε ο Βασιλιάς Φρειδερίκος σοκαρισμένος από την ανακοίνωση του διαδόχου έκανε κάτι απρόσμενο... τον κλείδωσε στην τουαλέτα. Ευτυχώς για καλή του τύχη η βασίλισσα Ίνγκριντ τον έπεισε τελικά να τον αφήσει να βγει και να γιορτάσει το γεγονός ανοίγοντας μια σαμπάνια.

Αρραβωνιάστηκαν το 1963 στα ανάκτορα της Δανίας ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 1964, παντρεύτηκαν λίγο μετά τα 18α γενέθλια της Άννας Μαρίας. Αν και ο γάμος ήταν προγραμματισμένος να γίνει το 1965, ο θάνατος του Βασιλιά Παύλου ανέτρεψε τα δεδομένα με τον γάμο να γίνεται νωρίτερα και την Άννα Μαρία να στέφεται η Βασίλισσα της Ελλάδας.

Ο γάμος τους ήταν πραγματικά εντυπωσιακός ενώ ήταν ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας που παντρεύτηκε στην χώρα.
Η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία απέκτησε το πρώτο της παιδί, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, στις 10 Ιουλίου του 1965. Το 1967 γεννήθηκε και ο διάδοχος Παύλος στο οικογενειακό κτήμα του Τατοΐου.
Την περίοδο της χούντας ο τέως βασιλιάς προσπάθησε να αποκαταστήσει την δημοκρατία, όμως απέτυχε. Έτσι τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 1967 η βασιλική οικογένεια εγκατέλειψε την Ελλάδα. Η Άννα Μαρία πήρε από το χέρι την μικρή της κόρη και τον νεογέννητο γιο της πήραν τον δρόμο της εξορίας, καταφεύγοντας στην Ιταλία. Μα το χειρότερο που της συνέβη λόγω των δυσκολιών και την ταραχή η τέως βασίλισσα έχασε το παιδί που κυοφορούσε. Το 1969 γεννήθηκε και ο πρίγκιπας Νικόλαος στην Ιταλία όπου έμειναν μέχρι και το 1973.

Μετά το δημοψήφισμα το 1973 που έφερε την αβασίλευτη δημοκρατία στην Ελλάδα, η Άννα Μαρία και η οικογένειά της εγκαταλείπουν την Ιταλία και μετακομίζουν στο Λονδίνο το 1974.
Στην Αγγλία η Άννα Μαρία αποκτάει ακόμα δύο παιδιά, την πριγκίπισσα Θεοδώρα το 1983 και τον πρίγκιπά Φίλιππο το 1986.
Το 1981 η Άννα Μαρία μαζί με την βασιλική οικογένεια επέστρεψαν στην Ελλάδα για λίγες μόνο ώρες έτσι ώστε να κηδεύσουν την μητέρα του Κωνσταντίνου, βασίλισσα Φρειδερίκη, που πέθανε ξαφνικά στην Μαδρίτη.

Αν και η επίσκεψή τους ήταν σύντομη αφού δεν τους επέτρεψαν ούτε την διανυκτέρευση στην χώρα, πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την οικογένεια με αγάπη κάτι που συγκίνησε βαθύτατα την Άννα Μαρία, η οποία νιώθει την Ελλάδα πατρίδα της, παρόλο που ήταν βασίλισσα μόνο για 3 χρόνια.
Το 2000 έχασε την μητέρα της, κάτι που όπως αναφέρει την έφερε ακόμα πιο κοντά με τις αδελφές της.
Όταν έληξε η δικαστική διένεξη για την περιουσία της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας το 2003, η οικογένεια άρχισε να επισκέπτεται πιο συχνά την Ελλάδα. Πλέον η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία και ο σύζυγός της ζουν στο Πόρτο Χέλι.
Η ζωή της τέως βασίλισσας της Ελλάδας ήταν γεμάτη ανατροπές. Από την Δανία στην Ελλάδα και την εξορία τους, η ίδια δεν έπαψε ποτέ να αγαπά την χώρα στην οποία υπήρξε βασίλισσα, την πατρίδα της όπως την χαρακτηρίζει. Μάλιστα επιμένει να μιλάει ελληνικά μεταδίδοντας την αγάπη της στα παιδιά και εγγόνια της, τα οποία μιλάνε και εκείνα ελληνικά μαζί της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline