Σάββατο 20 Απριλίου 2024  13:33:01

Πρόβλεψη- εγγύηση Μητσοτάκη στο Νταβός: «Δεν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία τους επόμενους μήνες, παρά τις εντάσεις της στο Αιγαίο». Κύριο

Η Ελλάδα πάντα σε επαγρύπνηση και χωρίς αυταπάτες θα ανταποδώσει σκληρά κάθε τέτοια πρωτοβουλία της Αγκυρας.

-Οι τέσσερις παράγοντες, οι οποίοι φοβίζουν και εμποδίζουν το καθεστώς Ερντογάν να προκαλέσει πολεμική σύγκρουση, ακόμα και απλό θερμό επεισόδιο. εμποδίζουν τον ημίτρελο Ερντογάν.

Σε ενδιαφέρουσες επισημάνσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφο του CNN στο πλαίσιο του παγκόσμιου Φόρουμ στο Νταβός. Απόσταγμα σκέψεων και επιλογών που έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό για την κατάσταση στο Αιγαίο και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Με φόντο την ένταση στα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, παρά το ότι τα τελευταία τρία χρόνια βιώσαμε πολλές εντάσεις». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως «θα πρέπει να κάτσουμε με την Τουρκία ως λογικοί ενήλικες και να συζητήσουμε το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο».
Κατηγορηματικός και βέβαιος ο Πρωθυπουργός για το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι με τις διπλές εθνικές εκλογές και στις δύο χώρες..

Τέσσερα σοβαρά δεδομένα στηρίζουν την πρόβλεψη-εγγύηση του Κυρ. Μητσοτάκη,., Πρώτον ότι η Τουρκία δεν έχει πείσει ότι η Ελλάδα είναι επιθετική και προκλητική χώρα ,ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Δεύτερον, η Τουρκία είναι ο ταραξίας της περιοχής όλης, που έχει επιστρέψει με σουλτανικές φαντασιώσεις, προκαλεί διαρκώς και πυροδοτεί διαμάχη με την Ελλάδα και Κύπρο για εσωτερικούς δημαγωγικούς λόγους και κομματικής σκοπιμότητας. Αυτή η χώρα είναι το πρόβλημα, Τρίτο, γιατί είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα των Ελλήνων να πολεμήσουν και να αμυνθούν και να ανταποδώσουν πολλαπλάσιο, το όποιο πρώτο χτύπημα. Τέταρτο γιατί είναι δεδομένη η υπεροπλία της Ελλάδος σε αέρα και θάλασσα έναντι της Τουρκίας.

Για τις εκλογές 2023, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως αυτές θα στηθούν κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη. «Στις εκλογές οι Έλληνες θα συγκρίνουν τέσσερα χρόνια μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια μιας δικής μας κυβέρνησης. Η διάκριση είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν σε πραγματισμό και στη Δημοκρατία και σε αυτούς που "υπόσχονται το φεγγάρι με τα άστρα" και υποβαθμίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline