Σάββατο 20 Απριλίου 2024  00:17:56

«Δυστυχώς υπάρχουν Έλληνες συνεργάτες Τούρκων δουλεμπόρων».... Υπουργός Μηταράκης καταγγελτικός: «Έλληνας και όχι Τούρκος πίσω από το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο». Κύριο

Η άθλια προβοκάτσια, η πλαστότητα και η παράνομη διακίνηση μεταναστών Ασίας- Αφρικής από τα σύνορα του Εβρου, η οποί συνεχίζεται κατά ομάδες, αν και πολύ περιορισμένη τα τελευταία χρόνια.

1.-Θλιβερή επιβεβαίωση, ότι πρόσωπα του ελληνικού υποκόσμου, που βρίσκονται στον νομό Έβρου συμμετέχουν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, συνεργαζόμενοι άνετα με Τούρκους λαθρεμπόρους. Και συνεχίζουν να συμμετέχουν σε δόλιες-χρυσοφόρες μεθοδεύσεις κατά της Ελλάδος , με υπονόμευση του διεθνούς κύρους της.

.Μηταράκης και Πέτσας καλούν τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις πλαστότητας να ζητήσει συγνώμη, λέγοντας ότι είναι α παραδεκτό, είτε πολιτικές δυνάμεις είτε πρόσωπα μεμονωμένα να υιοθετούν αμέσως τέτοια κατασκευασμένα ζητήματα για να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

2.Στην υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και το φερόμενο νεκρό παιδί, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που έκανε λόγο για ενορχηστρωμένο περιστατικό πίσω από το οποίο μπορεί να κρύβονται Έλληνες και όχι Τούρκοι Ο κ. Μηταράκης παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί πως έκανε λάθος, ενώ επιτέθηκε σε ευρωβουλευτές της Αριστεράς, πού όπως είπε έχουν στόχο να κάνουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε ότι «κάποιοι υιοθέτησαν άκριτα το κατασκευασμένο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας για το νεκρό κορίτσι στον Έβρο», ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη.

Μιλώντας στο OPEN, ο κύριος Μηταράκης, σημείωσε πως δεν θα επαναληφθεί ξανά σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μάρτιου του 2020 στον Έβρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

Έλληνας πίσω από το περιστατικό

Για το ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε για την υπόθεση των 38 του Έβρου ο κ. Μηταράκης είπε: «Είναι μια σημαντική υπόθεση που δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν οργανωμένα να επιτεθούν στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές πως η οικογένεια που είχε φτάσει είχε 4 παιδιά και όχι 5. Το πρώτο που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχει πέμπτο παιδί. Ακόμα περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα να παραδεχτεί πως έπεσε θύμα πλεκτάνης. Είναι καλό κύριε Τσίπρα να παραδεχόμαστε πως κάναμε λάθος.

Ποιος ήταν ο διακινητής που ενορχήστρωσε όλο αυτό; Είναι πιθανό ο διακινητής να είναι Έλληνας και να εμπλέκονται Έλληνες στην υπόθεση. Είναι ένα θέμα ανοικτό. Επίσης προκύπτει πως ένας από τους 38, δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Φαίνεται δηλαδή, να μην υπάρχει στην κατάθεση των 2 ΜΚΟ, εκ των οποίων στην μια είναι επικεφαλής πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει πως πήγε στον Έβρο (ο μετανάστης) για να παίξει τον ρόλο ενορχηστρωτή.

Δεν μιλάμε για προσπάθεια εξαπάτησης αλλά για προσπάθεια έντασης στον Έβρο

Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια εξαπάτησης αλλά μια προσπάθεια για ένταση στον Έβρο. Αν είχαμε μπει υπό την πίεση των ξένων μέσων και της αντιπολίτευσης, σε τουρκικό έδαφος για να ψάξουμε τους 38, δυνητικά θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο και κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Είναι εμφανές πως υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους διακινητών. Χρειάστηκαν 14 ημέρες για να αποκαλυφτεί αυτή η σκευωρία στη Βουλή. Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία αλλά δείχνει πως κάποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς έχουμε καταστρέψει κυκλώματα λαθροδιακινητών και βλέπουμε συστηματικά ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι οποίοι το έχουν πάρει προσωπικό στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα».

300.000 αποτροπές στα σύνορα το 2022

«Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Περιστατικό μπορεί να προκύψει ωστόσο το ερωτηματικό είναι αν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ο σχεδιασμός, μετά από όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, υπάρχει. Στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι με την Τουρκία, ωστόσο εμείς ούτε θα επιτρέψουμε τώρα, ούτε την επόμενη 4ετία να υπάρξουν αυξημένες ροές. Η χώρα μας δεν είναι πύλη εισόδου πλέον για την Ευρώπη. Ελέγχουμε το μεταναστευτικό. Οι αφίξεις φτάνουν τις 16.000. Ελάχιστοι περνούν τα σύνορά μας. Το 2022 υπήρξαν 300.000 αποτροπές σε θάλασσα και στεριά. Περισσότεροι έφυγαν από τη χώρα, από όσους μπήκαν».

«Δεν θα δούμε ξανά Μάρτιο του 2020. Υπάρχει πίεση αλλά η δυνατότητά μας να προστατεύουμε τα σύνορά μας είναι ενισχυμένη και ελάχιστοι μπορούν να περάσουν. Βλέπουμε μια μονταζιέρα, που έχει ιδεολογικό και οικονομικό στόχο, όπως την περίοδο Τσίπρα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline