Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:13:40

Κορυφαίος στον κόσμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δηλώνει υπερήφανος Έλληνας, φιλοδοξεί να γίνει πρώτος στον κόσμο. Κόντρα στον πολύπειρο Τζόκοβιτς με τα μεγάλα ρεκόρ. Κύριο

Με στόχο το πρώτο Grand Slam και το δέκατο τρόπαιο στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν απέναντι στον «βασιλιά των κορτ» Νόβακ Τζόκοβιτς.

Δημιούργησε όπως ο Νίκος Γκάλης στο μπάσκετ την μεγάλη εθνική παράδοση στη Ελλάδα για το τέννις και είναι πρωταθλητής εξίσου διεθνών προδιαγραφών,.Με στόχο το πρώτο Grand Slam και το δέκατο τρόπαιο στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν απέναντι στον «βασιλιά των κορτ» Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον οποίο έχει μεγάλη προϊστορία, ενώ και ο Σέρβος ετοιμάζεται να κάνει ρεκόρ αν κερδίσει και σε αυτή την αναμέτρηση τον Έλληνα τενίστα.

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή, στις 10:30 ώρα Ελλάδας ( και θα διαρκέσει , υπολογίζεται, σε τρείς και πλέον ώρες) και θα αποτελέσει την 13η αναμέτρηση των δύο αντιπάλων σε διοργάνωση της ATP. Τα στατιστικά των προηγούμενων παιχνιδιών δείχνουν τον Τζόκοβιτς ως φαβορί, αφού έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά 10 από τις 12 φορές που έχουν αναμετρηθεί.
Λίγο πριν κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει ότι θέλει πάρα πολύ να κερδίσει: «Μου αρέσει ο αριθμός 1.

Είναι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά, όπως ένας τελικός Grand Slam. Παλεύω για να φτάσω στο νο1. Είναι όνειρο να βρεθώ εκεί κάποια μέρα. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία μου παρουσιάζεται στην Αυστραλία. Δε μένει παρά να το κάνουμε», είπε για την προοπτική να βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP – επίτευγμα που θα εξασφαλιστεί μαθηματικά την Κυριακή, μόνο αν κερδίσει τον Τζόκοβιτς στο τερέν.

Αυτή είναι η δεύτερη παρουσία του Τσιτσιπά σε ανάλογο τελικό, μετά από εκείνον του Roland Garros το 2021, όταν είχε ηττηθεί με 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που τώρα ξανασυναντά απέναντί του.
Αν κερδίσει ο Σέρβος τενίστας, θα καταγράψει ένα ακόμα ρεκόρ, κατακτώντας το 10ο Αυστραλιανό Όπεν της καριέρας του.
Τυπικά, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Τζόκοβιτς στο Νο5. Και οι δύο έχουν το βλέμμα στην κορυφή που θα εξασφαλίσει ο τελικός.

Τζόκοβιτς: Σέβομαι τον Τσιτσιπά

«Το να κερδίζεις Grand Slam και να είσαι το Νο. 1 στον κόσμο είναι ίσως οι δύο μεγαλύτερες κορυφές που μπορείς να ανέβεις ως επαγγελματίας τενίστας. Ας δούμε τι θα συμβεί» σχολίασε ο Τζόκοβιτς που λέει ότι «σέβεται πολύ τον Τσιτσιπά»: «Έχει βελτιωθεί με τα χρόνια. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιδιά εκτός γηπέδων, με πολλά ενδιαφέροντα, το χτένισμά του και όλα, αλλά την Κυριακή αυτή είναι μία δουλειά και για τους δυο μας. Ας νικήσει ο καλύτερος παίκτης», πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς, που έχει ανέβει επτά φορές στο Νο 1 στο τέλος της σεζόν, έχοντας περάσει 373 εβδομάδες στην πρώτη θέση στον κόσμο σε όλη την καριέρα του – περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον στην ιστορία.

Ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρότερος τενίστας στους άνδρες μετά το 2006, που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς του Australian Open. Το είχε καταφέρει πρώτος ο «βασιλιάς» Ρότζερ Φέντερερ, την τριετία 2004 – 2006, σε ηλικία 24 ετών. Έκτοτε, κανένας κάτω των 25 ετών, δεν μπόρεσε να το πετύχει, με τον Έλληνα πρωταθλητή να καταρρίπτει αυτό το ρεκόρ.

Όταν τον ρώτησαν τι σημαίνει για εκείνον η πρόκριση στον τελικό σχολίασε: «Έβλεπα πριν από μερικά χρόνια τον Μάρκο Παγδατή να προσπαθεί να βρεθεί σ΄ έναν τελικό. Κάτι που ονειρευόμουν από παιδί. Είναι σπουδαίο να έχω απέναντί μου τους κορυφαίους του κόσμου. Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να παίζω τένις σε αυτό το επίπεδο. Για πολλά χρόνια η επιθυμία μου ήταν να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι δε σημαίνει πάρα πολλά για τους Αυστραλούς, που βγάζουν παίκτες συνεχώς, αλλά προερχόμενος από μία μικρή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη γι΄ αυτή την υποστήριξη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο καλή μεταχείριση εδώ. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα συμβεί στον τελικό.»

Πριν προκριθεί ο Τζόκοβιτς, ρώτησαν τον Τσιτσιπά αν είχε κάποια προτίμηση για τον αντίπαλό του: «Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει εννέα φορές το Australian Open και από την άλλη υπάρχει ένας τενίστας της γενιάς μου, με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές στα τζούνιορ. Είναι ωραίο να τον βλέπω να φτάνει τόσο ψηλά, στα ημιτελικά. Εγώ θέλω να ετοιμάσω το σώμα μου και να προετοιμαστώ σωστά για τη μεγάλη μέρα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline