Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:12:18

Κοντά στα 30 εκατ. το χρόνο, πλέον οι χορηγίες του Στέφανου Τσιτσιπά. Από τα έως τώρα κύρια έσοδα. Θα αυξηθούν κι άλλο οι διεθνείς σπόνσορες. Κύριο

Πολλές πλέον οι εταιρείες, που θέλουν να επενδύσουν εμπορικά στο όνομα του με τη διεθνή πλέον ταυτότητα.

Δεύτερος τόσο εμπορικός Έλληνας μετά τον Γιάννη Αντετοκούμπο.Adidas, Rolex, Wilson, Res Bull, Rexona, Tesla και πολλές μ άλλες ελληνικές και ξένες φίρμες.

Πόσα εκατομμύρια έχει κερδίσει ο Έλληνας «πρίγκιπας» του τένις

Η ήττα από τον εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Australian Open δεν ανακόπτει την διεθνή άνοδο στην καριέρα του τον 22χρονο Στέφανο Τσιτσιπά, ήδη τρίτο στην παγκόσμια κατάταξη του τέννις,

Ο Έλληνας σταρ των κορτ δεν κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου σε Grand Slam απέναντι στον κατά 11-12 χρόνια μεγαλύτερο του σε ηλικία αντίπαλό του, αλλά το μέλλον του ανήκει. Το δήλωσε και ο μεγάλος αντίπαλος του ως βεβαιότητα για το άμεσο μέλλον.
Για δεύτερη φορά σε τελικό ενός κορυφαίου τουρνουά εναντίον του Νόλε, δεν μπόρεσε να φύγει νικητής από το τερέν, όμως οι εμφανίσεις του πείθουν ο δρόμος μπροστά είναι γι' αυτόν ανοικτός.

Η συμμετοχή του στον τελικό του πρώτου Glam Slam για το 2023 τον έφερε από την θέση νο 4, στο νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και οι επόμενοι μήνες αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον.
Η δόξα και το χρήμα πάνε μαζί για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως είναι φυσικό για αθλητές του δικού του επιπέδου.

Κάθε χρονιά ο Έλληνας «πρίγκιπας» του τένις (κάτοχος ήδη 9 τίτλων) προσθέτει μερικά εκατομμύρια στον λογαριασμό του από τα χρηματικά έπαθλα που κερδίζει στους αγώνες του.
Το «κοντέρ» του έγραφε 23.655.204 δολ. πριν μπει στο κορτ για την μεγάλη «μάχη» με τον Σέρβο σούπερ σταρ ως συνολικό ποσό από Prize Money στα 7 χρόνια της καριέρας του μέχρι και 16/1/2023 (έγινε επαγγελματίας το 2016).

Τις 523.575 δολ. είχε κερδίσει από την αρχή του έτους μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ωστόσο ο πήχης ανέβηκε μετά από τη πορεία του στο Australian Open για τον πρώτο μήνα του 2023, που επιφυλάσσει πολλές ακόμα προκλήσεις για τον ίδιο.
Από την Αυστραλία ο Τσιτσιπάς αναχώρησε με ένα επιπλέον χρηματικό έπαθλο ύψους άνω του 1 εκατ. δολ. (1.091.496 δολ.) στις αποσκευές του, έναντι ενός περίπου διπλάσιου ποσού για τον Νόβακ Τζόκοβιτς και συνεχίζει.

Το ενδιαφέρον των χορηγών αυξάνεται παράλληλα για τον Τσιτσιπά, θα γίνεται μεγαλύτερο ειδικότερα όσο θα πλησιάσει το τέλος για ορισμένους άλλους (πλην του βετεράνου πλέον Ρότζερ Φέντερερ) από τους σταρ της λεγόμενης «παλιάς φρουράς» του τένις και τα νέα deals προφανώς αποτελούν θέμα χρόνου για εκείνον.

Στο προσωπικό portfolio του φιγουράρουν κάποια από τα πιο «βαριά» brands της αγοράς των σπορ, η γερμανική βιομηχανία ειδών αθλητικής ένδυσης και υπόδησης Adidas, η αμερικανική εταιρεία Wilson με παράδοση δεκαετιών στις ρακέτες, ο ελβετικός οίκος κατασκευής πολυτελών ρολογιών Rolex, μα όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους μάλιστα η Adidas δημιούργησε ένα σνίκερ με το όνομα του, το πρόσωπο του τυπωμένο επάνω στο παπούτσι και την ελληνική σημαία.
Γαλανόλευκη ρακέτα με την υπογραφή του Στέφανου έχει κατασκευάσει και η Wilson.

Η Red Bull, το γνωστό brand των energy drinks και η Comlux, ελβετικός όμιλος με ηγετική θέση στις VIP αεροπορικές υπηρεσίες και τις Business Aviation έχουν προστεθεί επίσης στην «ομάδα» των επίσημων sponsors του 24χρονου Έλληνα πρωταθλητή.
Ο Τσιτσιπάς έχει αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο σε διαφημιστικές καμπάνιες της ελληνικής βιομηχανίας ζυμαρικών Μέλισσα-Κίκιζας και του αποσμητικού Rexona (Unilever), ενώ λίγο παλαιότερα του πιστώθηκε αντίστοιχη συμφωνία με την New Balance.

Ξένα media υπολογίζουν, ανεπίσημα, ότι τα συνολικά μικτά έσοδα του Έλληνα «Μπιορν Μποργκ» από χρηματικά έπαθλα, χορηγούς και εμπορικές συμφωνίες υπερβαίνουν, ως τώρα, τα 30 εκατ. δολ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρείται λάτρης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μάρκας Tesla και είναι κάτοχος από το 2019 ενός Model 3, το οποίο έχει βαφτίσει «Ιούλιο» (Julius) από το όνομα της μητέρας του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline