Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  07:02:35

Ο άλλοτε «Ρασπούτιν» και μέγας διώκτης κορυφαίων πολιτικών και δικαστικών, δηλώνει στο Ειδικό Δικαστήριο ότι είναι....θύμα. Αθώος σε όλα ποτέ θύτης. Κύριο

Δ.Παπαγγελόπουλος: «Είμαι θύμα διωγμών του συστήματος», όταν προεξοφλούσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που αποδείχθηκε πολιτική σκευωρία κατά αθώων της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.

Αντέστρεψε το κατηγορητήριο και όσα του καταλογίζονταν για τα χρόνια της παντοδυναμίας του ως μισαλλόδοξο διώκτη πολιτικών αντιπάλων και στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως αναπληρωτής υπουργός. Σε σκοπιμότητες από «ένα πανίσχυρο σύστημα με άκρες στη δικαιοσύνη» απέδωσε απολογούμενος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τη θέση του στο εδώλιο του κατηγορουμένου

Ειδικότερα, σε δόλιες σκοπιμότητες από «ένα πανίσχυρο σύστημα με άκρες στη δικαιοσύνη» απέδωσε απολογούμενος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τη θέση του στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Με μία απολογία, που κράτησε πέντε ώρες, ο δικαζόμενος πρώην υπουργός επιχείρησε να προσδώσει τις κατηγορίες εις βάρος του σε αντεκδίκηση συμφερόντων, ως αποτέλεσμα της μακράς του εισαγγελικής διαδρομής και των ερευνών που κατά καιρούς είχε διατάξει.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «αισθάνεται οργισμένος» για όσα έχει υποστεί, μίλησε για «ξεδιάντροπη σπίλωσή του», ενώ ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο εδώλιο διότι στο παρελθόν, όταν ήταν εισαγγελέας, χειρίστηκε έρευνες για υποθέσεις για τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε σε χρεοκοπία, όπως ο ΟΤΕ και άλλες. Επίσης, πρόσθεσε ότι η ενοχοποίησή του υπήρξε αποτέλεσμα της στάσης του «απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες εις βάρος του από τρεις εισαγγελείς, την Ελένη Ράικου, τη Γεωργία Τσατάνη και τον Παναγιώτη Αθανασίου, τις χαρακτήρισε «ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων». Ειδικότερα με ένα λόγο που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με αναφορά σε σκοπιμότητες από κέντρα και «μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος», ο δικαζόμενος υπουργός ανέφερε ότι η θέση του στο εδώλιο είναι προϊόν της «άθλιας στοχοποίησής του».

«Novartis και Ρασπούτιν»

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι η στάση του «απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή» προκάλεσε την ενοχοποίησή του.

Σε ό,τι αφορά την αρχική κατηγορία εις βάρος του για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση με τις παράνομες πρακτικές της Novartis, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου το κεφάλαιο έκλεισε, εντούτοις στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή έγιναν αναφορές σε «Novartis και Ρασπούτιν», κάνοντας λόγο για «έλλειψη σεβασμού προς τη δικαιοσύνη», ενώ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εν λόγω αναφορές συνιστούν προσπάθειες «απρόσφορης απόπειρας» ενόψει της απόφασης από το Ειδικό Δικαστήριο.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι την τύχη του μπορεί να έχουν «ο κ. Ράμμος αλλά και ο κ. Μενουδάκος. Αν μπορέσουν θα τον οδηγήσουν και αυτόν στο εδώλιο», συμπληρώνοντας πως «το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».

Ειδικότερα για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν (ηθικός αυτουργός για κατάχρηση εξουσίας της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη) τις αρνήθηκε κατηγορηματικά, ενώ για τις καταγγελίες των τριών εισαγγελέων εις βάρος του για παρεμβάσεις, επέμεινε με λεπτομέρειες χθες επιχειρώντας να αντικρούσει τις καταγγελίες ότι παρενέβη στο έργο του τότε επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέα Παν. Αθανασίου για σειρά υποθέσεων ανάμεσα στις οποίες για την έρευνα εις βάρος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου, την υπόθεση του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου και εκείνη της Τράπεζας Πειραιώς και του Μιχάλη Σάλλα.

Απόφαση πριν από τις εκλογές

Και ενώ η απολογία του δικαζόμενου υπουργού συνεχίζεται και σήμερα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου ενημέρωσε όλους τους παράγοντες της δίκης, ότι η δίκη πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Δικαστήριο προγραμματίζει το τέλος της δίκης πριν από την επικείμενη προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών. Η παρέμβαση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου σχετίζεται με την πρόβλεψη πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου θα σταματήσει έως ότου συγκληθεί εκ νέου η Βουλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline