Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:57:37

Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή πορεία-καταδίκη χιλιάδων για το φόνο του Άλκη από ομάδα αλητο-οπαδών του ΠΑΟΚ. Πανελλήνιο δίδαγμα-μάθημα. Κύριο

Ομόθυμη καταδίκη και σκληρό δίδαγμα αυτογνωσίας για τους «σκληρούς οπαδούς» και κάθε είδους φανατικούς σε όλη την Ελλάδα.

1. Σιωπηρή πορεία μνήμης και ομόθυμη καταδίκη χιλιάδων πολιτών της συμπρωτεύουσας προς τιμήν της μνήμης του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου πάνω από 5.000, οπαδοί ποικίλων σωματείων και αθλητικών προτιμήσεων, συγκεντρώθηκε νωρίτερα στην περιοχή της Χαριλάου, ενώ αργότερα ξεκίνησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη Καμπανό έναν χρόνο μετά την δολοφονία του.

Η πορεία με τα χιλιάδες «φαναράκια» είχε ως αφετηρία της την οδό Παπαναστασίου και κατευθύνθηκε προς το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, απέναντι από το Ιπποκράτειο.
Στην πορεία ενσωματώθηκαν σύλλογοι, αθλητές, απλοί πολίτες, πολλοί νεαροί και έφηβοι, καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα Καλαμαρίας, η οποία έπαιξε ένα πένθιμο εμβατήριο.

Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του - Τρισάγιο και πορεία μνήμης στη Θεσσαλονίκη

«Ποτέ ξανά», «άδικος ο χαμός σου... ποτέ ξανά», «Άλκη ζεις», είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που έχει αφήσει ο κόσμος στο σημείο της δολοφονίας

Η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του 19χρονου συγκλόνισε και εξακολουθεί να συγκλονίζει το πανελλήνιο, με τον αδικοχαμένο Άλκη να γίνεται σύμβολο κατά της οπαδικής βίας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι άλλωστε και τα μηνύματα των ανθρώπων που από νωρίς σπεύδουν για να αφήσουν μερικά λουλούδια και να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του, ενώ πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του, με πρωτοβουλία του Α.Σ. Άρης, στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή.

«Ποτέ ξανά», «άδικος ο χαμός σου... ποτέ ξανά», «Άλκη ζεις», είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα που έχουν αφήσει στο σημείο της δολοφονίας, ενώ τα περισσότερα γράφουν για την αλληλεγγύη και τον σεβασμό που θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους οι φίλαθλοι που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, ούτως ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα τυφλής οπαδικής βίας.

Στο σημείο που ο Άλκης έχασε τη ζωή του βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο κολλητός του φίλος, που έπεσε και ο ίδιος θύμα της δολοφονικής επιθέσεις τον 12 χούλιγκανς και πριν από λίγες ημέρες περιέγραψε στο δικαστήριο πως οι 12 κατηγορούμενοι τους πλησίασαν και τους χτυπούσαν αλύπητα με το δρεπάνι, τα μαχαίρια και τα γκλοπ, μέχρι κα τη στιγμή που ο Άλκης ξεψύχησε. Λίγο πριν τις 11 το πρωί έφτασαν για να αφήσουν λουλούδια και μία φανέλα της ομάδας τους και αθλητές του ΠΑΟΚ από την ομάδα kick boxing, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της οπαδικής βίας.

«Να δικαιωθεί η ψυχή του Άλκη και να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Το ποδόσφαιρο να είναι γιορτή και να μας ενώνει», δήλωσε ο τερματοφυλακς του ΑΡΗ, Μάριος Σιαμπάνης. Ο ίδιος θέλησε να πει ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου «που κρατάνε γερά και προσπαθούν να δώσουν δικαίωση στη ψυχή του Άλκη και πιστεύω ότι να τα καταφέρουν, γιατί αυτό βοηθάει και δίνει δύναμη και σε εμάς. Να κρατάς αυτόν τον χαρακτήρα σε μια στιγμή».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline