Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:40:58

Στο 83% «η αγωνία των Ελλήνων για την διαρκή ακρίβεια και τις διαρκείς ανατιμήσεις. «Καλάθι της Σαρακοστής» και «Καλάθι του Πάσχα» ετοιμάζουν ως αντίδοτα Άδωνης Γεωργιάδης – Ν. Παπαθανάσης. Κύριο

Προβληματίζουν τα ευρήματα-απαντήσεις-αξιολογήσεις σε όλες τις δημοσκοπήσεις χωρίς εξαίρεση με, μόνιμο πρώτο θέμα ανησυχίας και φόβου για το μέλλον οι καταστάσεις διαρκούς ακρίβειας στις τιμές-ιδιαίτερα στα τρόφιμα- και οι συνεχείς ανατιμήσεις.

Χωρίς ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα κατά την Αντιπολίτευση αλλά και πολλά ΜΜΕ, οι προσπάθειες τη Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών κ.κ. Γεωργιάδη-Παπαθανάση για χαλινούς τιμών, όπως το «Καλάθι της Νοπικοκυράς», οι αγορανομικοί έλεγχοι κλπ.

Τα ρεπορτάζ των καναλιών και των άλλων ΜΜΕ εξακολουθούν να καταγράφουν δυσπιστία, απογοήτευση, εξαπατήσεις στα ράφια, πλαστές τιμές και γενικά ένα γενικό κλίμα διαρκούς και ανεξέλεγκτου ανόδου των τιμών στα σούπερ-μάρκετ, στα μανάβικα, τα αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα ενδυμάτων, πρατήρια καυσίμων κλπ, Οι ίδιες διαπιστώσεις και στη χθεσινή δημοσκόπηση του ΑΝΤΕΝΝΑ για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών για τη ζωή του από το σύνολο των προβλημάτων της ζωής τους.., Στην πρώτη θέση και πάλι βρίσκονται η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με το εντυπωσιακό ποσοστό 83,5% και ακολουθούν τα εθνικά θέματα με ένα 36%.

2.«Ίσως αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί το πότε θα ξεκινήσει το Σαρακοστιανό καλάθι με κάποια πρόσθετα είδη τα οποία κατ' ουσίαν θα μπουν στο βασικό καλάθι» προανήγγειλε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως έγινε με το καλάθι των Χριστουγέννων, τώρα θα προστεθούν νηστίσιμα τρόφιμα, προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, «ώστε να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να αγοράσουν τα βασικά που απαιτούνται για την Σαρακοστή», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Η πιθανή ημερομηνία έναρξης

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι κάθε Τετάρτη ανανεώνεται το καλάθι, επομένως μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του καλαθιού της Σαρακοστής θα μπορούσε να είναι η 15η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό.
Σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού, που κανονικά λήγει στις 31 Μαρτίου, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως εφόσον η ακρίβεια παραμένει, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την στήριξη και όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής, οδεύοντας προς την λήξη του μέτρου, θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να δοθούν οι σχετικές παρατάσεις.

Στο ερώτημα, τι εξοικονομεί μια οικογένεια αγοράζοντας από το καλάθι, ο κ. Παπαθανάσης, επανέλαβε πως μία τετραμελής οικογένεια κερδίζει περίπου 80 ευρώ τον μήνα. Μαζί με την κάρτα αγορών, για την οποία ξεκινούν οι αιτήσεις στις επόμενες ημέρες και έως 3 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των ποσών, το Market Pass, θα δώσει ένα ποσό το οποίο είναι 10% στις αγορές των καταναλωτών.

«Για μία τετραμελή οικογένεια αυτό σημαίνει 52 ευρώ και αν χρησιμοποιεί η ίδια η οικογένεια και το καλάθι μπορεί να έχει ένα όφελος 80 ευρώ. Δεν μπορούμε 100% να καλύψουμε την ακρίβεια. Θα ήταν ψέματα να το πούμε, αλλά κάνουμε κάθε τι, ό,τι μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα νοικοκυριά» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline