Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:47:04

Φανφαρόνοι και στο Αιγαίο, όπως ο Μουσολίνι- Ερντογάν. Διδακτικό το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι: «Ατζαμής» και «ψευτόμαγκας» ο Τούρκος καπετάνιος, επισημαίνει ο ναύαρχος Εγκολφόπουλος. Η ανάλυσή του. Κύριο

«Το ότι γίνεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια», πιο δυναμική αντίδραση.

1. Ψάχνουν για επεισόδιο στη θάλασσα του Αιγαίου, προκαλούν αλλά θέλουν να πυροβολήσουμε εμείς οι Ελληνες πρώτοι.

Να χάσουμε την ψυχραιμία μας για να αντεπιτεθούν «δίκαια», ως δήθεν αμυνόμενοι.. Δεν είναι αποφασισμένοι για πολεμική αναμέτρηση, Στήνουν μια θεωρία θυματοποίησης μετά το θράσος τους να προκαλούν πρώτοι, να ψευδολογούν για τα πραγματικά περιστατικά, γνωστοί για την δειλία τους. Στην ακραία πρόκληση στο Φαρμακονήσι όπου η τουρκική ακταιωρός έδειξε να ψάχνεται για ένα «θερμό» επεισόδιο, προσπαθώντας να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού αναφέρθηκε ο αντιναύαρχος ε.α, Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Εγκολφόπουλος σχολίασε το βίντεο ντοκουμέντο και έκανε λόγο για «ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Τούρκο καπετάνιο «ατζαμή» και «άναυτο».

«Βλέπουμε το τουρκικό περιπολικό σκάφος να μπαίνει στα απόνερα των Ελλήνων και να του παίρνει την πλώρη. Εκεί πίσω επειδή δημιουργούνται μεγάλες πιέσεις και η πηδαλιούχηση δεν είναι εύκολη, όταν μπεις στα απόνερα και δεν ξέρεις πώς να μπεις», σχολίασε αρχικά.
«Ο Τούρκος είναι τελείως «άναυτος», ατζαμής, δεν μπορεί να ελέγξει το πλοίο, του πήρε την πλώρη το σκάφος. Αυτές είναι ψευτομαγκιές», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να είναι πολύ ικανός αυτός που κυβερνάει το σκάφος για να μπορεί να το φέρει και το κρατάει στα απόνερα. Θέλει τέχνη, να είσαι ναυτικός όχι να είσαι ατζαμής. Η θάλασσα δεν έχει τέτοια», είπε ακόμα ο αντιναύαρχος και χαρακτήρισε τον Έλληνα καπετάνιο «άψογο».
«Σε αυτήν την περίπτωση, ο κυβερνήτης του λιμενικού κρατάει σταθερή πορεία και ταχύτητα. Έτσι προβλέπεται στον κανονισμό για την αποφυγή της σύγκρουσης. Αυτός που προπορεύεται πρέπει να κρατάει σταθερή πορεία και ταχύτητα, ο άλλος είναι που πρέπει να γυρίσει για να αποφύγει τη σύγκρουση. Πήγαινε να συγκρουστεί ο τύπος, αλλά ήταν τόσο άναυτος», είπε ακόμα ο κ. Εγκολφόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια»

«Οι άνθρωποι του λιμενικού μας έκαναν τόσο όσο έπρεπε. Με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση», σχολίασε, ωστόσο σημείωσε πως επειδή έγινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.
«Το ότι γίνεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια», κατέληξε.

Φαρμακονήσι: Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους.

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο καθώς τα περιστατικά παρενόχλησης ελληνικών σκαφών είναι καθημερινά με χαρακτηριστικό το συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το Φαρμακονήσι.
Στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο διακρίνεται μία τουρκική ακταιωρός να έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και χωρίς καμία πρόκληση αρχίζει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς δίπλα και μπροστά στο ελληνικό σκάφος, προσπαθώντας να το εμβολίσει θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των Ελλήνων Λιμενικών.

Στο βίντεο είναι εμφανές πως οι Τούρκοι θέλουν να προκαλέσουν κάποιο «θερμό» επεισόδιο.
Η εικόνα κόβει την ανάσα, με τα έμπειρα στελέχη του ελληνικού λιμενικού να έχουν ακροβολιστεί στην πρύμνη του σκάφους με τα όπλα στα χέρια. Αποδεικνύοντας τον επαγγελματισμό τους και κρατώντας την ψυχραιμία τους, πυροβολούν στον αέρα, ώστε να απωθήσουν το τουρκικό σκάφος που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και επιχειρεί να τους εμβολίσει.

Το ελληνικό σκάφος δεν παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του και έτσι υπό των φόβο των πυρών ο Τούρκος κυβερνήτης στρίβει το τιμόνι του την τελευταία στιγμή, συνεχίζει όμως να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μια επίδειξη δύναμης.
Popular
Όπως επεσήμαναν στο MEGA αξιωματικοί του λιμενικού στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο απαντώντας στα νταηλίκια των Τούρκων, αλλά να συνεχίσει να φυλά με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα θαλάσσια σύνορά της.

Πήρε μπροστά η τουρκική μονταζιέρα

Μάλιστα μετά το συμβάν πήρε μπροστά και η τουρκική μονταζιέρα η οποία σε ένα μονταρισμένο βίντεο δείχνει όσα ακολούθησαν το παραλίγον θερμό επεισόδιο και θριαμβολογεί σημειώνοντας πως όλα συνέβησαν και δείχνει δήθεν απομάκρυνση ελληνικού σκάφους προς υπεράσπιση Τούρκων ψαράδων.

Το μαύρο – άσπρο, έκανε για ακόμα μία φορά και κατά την πάγια τακτική του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επέρριψε στην Ελλάδα την Ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
«Δεν υπάρχει καμία βάση, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αθήνα έχει θέσει το ζήτημα των προκλήσεων στην ΕΕ

Με αιχμή το εν λόγω επεισόδιο στο Φαρμακονήσι ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και τον Ζοζέπ Μπορέλ ζητώντας από την ΕΕ να προχωρήσει ακόμα και σε κυρώσεις εφόσον συνεχιστούν οι τουρκικές προκλήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο ο ΥΠΕΞ έχει επανειλημμένα σε δηλώσεις του τονίσει το σοβαρό ενδεχόμενο οι τουρκικές κινήσεις να οδηγήσουν σε ένα ατύχημα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και χθες στα εγκαίνια της έκθεσης για τα «Δώρα Διπλωματίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «αντιμετωπίζει πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, προερχόμενο από σύμμαχο του ΝΑΤΟ» για να προσθέσει ότι η χώρα δεν έχει την «πολυτέλεια του διχασμού».
Υπογράμμισε τις δύσκολες σχέσεις με την Τουρκία και τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που ισχυροποιούν τη χώρα διαρκώς «διπλωματικά, στρατιωτικά και οικονομικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline