Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:20:35

Χωρίς ράντζα τις εφημερίες ο «Ευαγγελισμός». Ακολουθεί το «Αττικόν» και άλλα 4- 5 νοσοκομεία της Αττικής. Το μοντέλο συνεργασιών, που άρχισαν να εφαρμόζουν οι υπουργοί Υγείας Αθ. Πλεύρης - Μίνα Γκάγκα. Κύριο

«Oσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτική δομή, χωρίς καμία επιβάρυνση» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

1.Προσπάθειες να μειωθούν τα ράντζα στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής κάνει το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ο υπουργός Θάνος Πλεύρης αναφέροντας ότι ο «Ευαγγελισμός» κατάφερε ήδη να τα «μηδενίσει».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι είναι θετικό που ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία, ο «Ευαγγελισμός», κατάφερε να «μηδενίσει» τα ράντζα. Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλα τα νοσοκομεία. Το «Αττικόν» για παράδειγμα, επίσης αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τα ράντζα.

«Ποιο είναι το σχέδιο σας;» ρωτήθηκε ο Θάνος Πλεύρης από τη Μάρα Ζαχαρέα.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, το σχέδιο για τη μείωση των ράντζων σε 4-5 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής έχει να κάνει με τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Για τα ράντζα
«Oσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτική δομή, χωρίς καμία επιβάρυνση»

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, «στο τέλος της εφημερίας, όσα περιστατικά δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλα δημόσια νοσοκομεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτική δομή όπου θα συνεχίζουν τη θεραπεία τους, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον ασθενή».
«Βάζουμε υποστηρικτικές δομές στα νοσοκομεία που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σημασία έχει ο ασθενής να λάβει τις ιατρικές υπηρεσίες χωρίς να επιβαρυνθεί», υπογράμμισε.
Το συγκεκριμένο σχέδιο αναπτύχθηκε ήδη στον Ευαγγελισμό, τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Για τις ελλείψεις προσωπικού

Ωστόσο, ο κόσμος παραπονιέται ότι οι γιατροί και νοσηλευτές, όσο κι αν προσπαθούν, δεν φτάνουν και πως η αναμονή στα επείγοντα είναι μεγάλη. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα ρεπορτάζ του Star, ακόμη και νοσηλεύτρια με κολάρο στο λαιμό κάνει βάρδια σε νοσοκομείο.

Για το θέμα των ελλείψεων προσωπικού, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως ήδη έχει βγει προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές και 910 θέσεις λοιπού προσωπικού (τραυματιοφορείς, βοηθούς νοσοκόμων) και αναμένεται προκήρυξη για 750 θέσεις για γιατρούς.
«Ευελπιστούμε ότι στους επόμενους δύο τρεις μήνες θα είναι στις θέσεις τους και θα έχουμε αποτέλεσμα» σημείωσε ο υπουργός Υγείας που αναφέρθηκε στο συνολικό πλάνο για την ενίσχυση του προσωπικού.

Ο ίδιος μίλησε επίσης για την προσπάθεια να συγκροτηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναφέρθηκε στα νέα κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, κάτι που θα βοηθήσει τη γενικότερη ομαλή λειτουργία του συστήματος υγείας, όπως είπε.
Τέλος αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν υπάρχει αναμονή στις ΜΕΘ ενηλίκων.

Στα παιδιατρικά υπάρχει επάρκεια για τις ΜΕΘ, ωστόσο, όπως παραδέχθηκε ο κ. Πλεύρης, η επάρκεια αυτή περιορίζεται σε ορισμένες πόλεις.
Μέχρι τα τέλη Μαϊου, είπε ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης παιδιατρικών ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, θα παραδοθεί στη Θεσσαλία μια παιδιατρική ΜΕΘ έξι κλινών. Ενώ σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη το χρονοδιάγραμμα προβλέπεται για το 2025.

«Μηδένισε» τα ράντζα ο Ευαγγελισμός

Ας δούμε όμως πώς έχουν τα πράγματα στα νοσοκομεία στην Αττική. Οι δύο τελευταίες εφημερίες του «Ευαγγελισμού» τελείωσαν με μηδενικά ραντζα στις κλινικές. Ωστόσο, όπως φαίνεται στις αποκλειστικές εικόνες του Star, το πρόβλημα παραμένει σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Οι πολίτες που εχουν δικούς τους ανθρώπους για νοσηλεία στον «Ευαγγελισμό», δηλώνουν ικανοποιημένοι που τις τελευταίες μέρες είδαν οτι δεν υπάρχουν ράντζα στους θαλάμους. Η διοίκηση του νοσοκομείου πιστεύει πως με τη βοήθεια του ΝΙΜΤΣ στις εφημερίες, αυτή η καλή εικόνα του νοσοκομείου θα παραμείνει και τους επόμενους μήνες.

Στο Τζάνειο, οι εργαζόμενοι μιλούν για ελλείψεις προσωπικού. Η νοσηλεύτρια κ. Κουνιάκη εργάζεται με κολάρο στον λαιμό.
Στο Αττικόν ανάμεσα στις αλλαγές που έρχονται για να μειωθούν τα ράντζα, προγραμματίζεται μεταφορά 15 κοινωνικών περιστατικών που χρονίζουν, σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline