Σάββατο 25 Μαρτίου 2023  13:29:16

Οι ΗΠΑ σταθερά, όλο και περισσότερο, περισφίγγουν το καθεστώς του «νταή» Ερντογάν: Απειλούν από χθες με κυρώσεις την Τουρκία αν συνεχίσει τις οικονομικές- εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία. Κόντρα στα μέτρα του ΝΑΤΟ- Δύσης- Ε.Ε. Κύριο

Παράλληλα αξιώνουν να τερματισθούν οι προφάσεις της Άγκυρας, που αρνείται την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και Φινλανδίας, να λυθεί οριστικά το θέμα των σοβιετικών πυραύλων S -400, να τερματισθεί το οθωμανικό νταηλίκι απέναντι στην Ελλάδα, τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ και σε Γερμανία- Γαλλία, να μην επιμείνει άλλο στο ψευτο- Σύμφωνο με τη Λιβύη, να μη συνεχίσει την επιδρομή κατά της Συρίας, τη διχοτόμηση της Κύπρου κόντρα ταις αποφάσεις του ΟΗΕ κλπ κλπ.

Ολο το σύστημα εξουσίας στις ΗΠΑ αρχίζει να πιέζει, αλλεπάλληλα από το ν Λευκό Οίκο και το State Department έως τη Γερουσία και το υπουργείο Οικονομικών το καθεστώς Ερντογάν για μια σειρά από αιτίες και αξιώσεις συμμόρφωσης..Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, οι ΗΠΑ προειδοποίησαν για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας σε περίπτωση που συνεχίσει τις οικονομικές συναλλαγές της με τη Ρωσία

O υφυπουργός Οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα τρομοκρατίας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών Brian E. Nelson συναντήθηκε με την Ένωση Τραπεζών της Τουρκίας για να συζητήσει την εφαρμογή διεθνών κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων, συνεργάζεται τακτικά με τον ιδιωτικό τομέα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ερωτήσεων και ανησυχιών σχετικά με την εφαρμογή των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι ΗΠΑ απείλησαν την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που συνεχίσει τις οικονομικές συναλλαγές με τη Ρωσία.

«Φυσικά αναγνωρίζουμε την εξάρτηση της Τουρκίας από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας και το εμπόριο γεωργικών αγαθών και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων σε αυτές τις οικονομικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η αξιοσημείωτη άνοδος το περασμένο έτος στις μη τουρκικές εξαγωγές ή στις επανεξαγωγές στη Ρωσία καθιστά τον τουρκικό ιδιωτικό τομέα ιδιαίτερα ευάλωτο σε κινδύνους φήμης και κυρώσεων. Αυτό οδηγείται από τη Μόσχα.

Η Μόσχα επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τους αυξανόμενους οικονομικούς δεσμούς, οι οποίοι δεν είναι διαφανείς, για να εκμεταλλευτεί άλλες δικαιοδοσίες και να αντιμετωπίσει τις διεθνείς κυρώσεις.

Η ρωσική κυβέρνηση, οι κρατικές επιχειρήσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τείνουν να συμμετέχουν σε παραπλανητικές συναλλαγές για να παρακάμψουν τις διεθνείς κυρώσεις. Συγκεκριμένα, οι ρωσικές τράπεζες έχουν προωθήσει παραπλανητικές πρακτικές πληρωμών και έχουν εκτελέσει πληρωμές που αποκρύπτουν πληροφορίες.
Σε συνεργασία με ρωσικές οντότητες που έχουν υποστεί κυρώσεις, οι τουρκικές επιχειρήσεις και τράπεζες θα μπορούσαν να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο κυρώσεων και πιθανή απώλεια πρόσβασης στις αγορές της G7 .

Οι τουρκικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις για να αποφύγουν συναλλαγές που σχετίζονται με πιθανές μεταφορές τεχνολογίας διπλής χρήσης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.
Επιπλέον, Ρώσοι ολιγάρχες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να αγοράζουν ακίνητα, να ελλιμενίζουν γιοτ, να διευθύνουν επιχειρήσεις και να λαμβάνουν υπηρεσίες για την περιουσία τους στην Τουρκία.

Για τον μετριασμό αυτών των κινδύνων κυρώσεων, σας ενθαρρύνω όλους ως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διεξάγετε ενισχυμένη δέουσα επιμέλεια στις συναλλαγές με ρωσικές οντότητες και ιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην εκμετάλλευση» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline