Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:31:37

Μέγας πολέμιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διεκδικεί τα πρωτεία της Ορθοδοξίας με τις πλάτες Πούτιν... Ο Πατριάρχης Κύριλλος ήταν πράκτορας της KGB τη δεκαετία του 1970 στη Γενεύη. Κύριο

«Συνάδελφος» του Βλ. Πούτιν και πάντα θρησκευτικός υπηρέτης του, καθώς ευλόγησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και πολλά άλλα θλιβερά.

Μεγάλος πολέμιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, φιλόδοξος, μεγαλομανής, ανυπόληπτος διεθνώς, τόσο γιατί θέλει να γίνει ο « Πατριάρχης των Πατριαρχών» με την Μόσχα ως Τρίτη Ρώμη όσο και κυρίως ως δουλικός υπηρέτης του αυταρχικού καθεστώτος του Βλ. Πούτιν. Με σκοτεινό παρελθόν ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών επί κομμουνιστικού καθεστώτος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ήταν πράκτορας της KGB με την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ», καθώς όταν ήταν αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών τη δεκαετία του 1970, συνεργαζόταν και με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα Tages-Anzeiger, πως ο Πατριάρχης Κύριλλος (κατά κόσμον Βλαντίμιρ Γκουντνιάγεφ), στην δεκαετία του 1970 διενεργούσε κατασκοπευτική δραστηριότητα στην Γενεύη με εντολή της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας (KGB) της ΕΣΣΔ.
Το δημοσίευμα αναπαρήγαγε χθες (5.2.2023) μια σειρά ελβετικών εφημερίδων και ιδιαίτερα η εφημερίδα Tages-Anzeiger (στο άρθρο της: Putins Patriarch war Spion in der Schweiz) επικαλούμενη αποχαρακτηρισμένα κρατικά αρχεία της περιόδου 1969 -1989.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Γκουντνιάγεφ εργαζόταν για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ».
Ασχολείτο με την διενέργεια κατασκοπείας, κατέχοντας στην Ελβετία την επίσημη θέση του εκπρόσωπου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αναφέρει η εφημερίδα.

Κύριο καθήκον του ήταν να ασκεί επιρροή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Από την Ελβετία επέστρεψε στην Σοβιετική Ένωση όπου άρχισε γρήγορα να προωθείται στην εκκλησιαστική ιεραρχία.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα του ελβετικού Τύπου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ανέφερε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline