Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:19:12

Mετέωρος ο Ερντογάν και σε άλλη, μεγάλη δοκιμασία. Οι σεισμοί ακυρώνουν την στρατηγική της έντασης- δημαγωγίας στο εσωτερικό της Τουρκίας. Από την επίθεση κατά πάντων, στο απλωμένο χέρι προς πάντες. Κύριο

Από το αναιδές «Μητσοτάκης γιοκ» για κάθε επικοινωνία στην πρόθυμη επικοινωνία από τον Ερντογάν και το νέο πλαίσιο «διπλωματίας των σεισμών».

1. Με ακυρωμένη κάθε επιθετική, πολωτική, δημαγωγική τακτική του καθεστώτος Ερντογάν και του ίδιου προσωπικά, οι τεράστιοι σεισμοί την ακυρώνουν και υποχρεώνουν τον αλαζόνα νέο-Σουλτάνο σε πολλαπλή δοκιμασία. Στις ευθύνες του για τις καταρρεύσει εκατοντάδων νέων πολυκατοικιών, από την «μαφία των πέντε μεγαλοεργολάβων», κατασκευαστών στις περισσότερες νέες πολυκατοικίες,- ιδιαίτερα ψεύτικες και κερδοφόρες - παραγόντων της επιρροής του.

Στις ευθύνες του για τις μεγάλες αδυναμίες σε υποδομές προστασίας του κρατικού μηχανισμού σε έκτακτες ανάγκες , και ειδικότερα για βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές. Επιπλέον στην ανάγκη του υπερφίαλου καθεστώτος να παρακαλέσει χώρες και ηγέτες της Ευρώπης και της Δύσης για βοήθεια στους σεισμόπληκτους-πολλές το έπραξαν ήδη, όπως η Ελλάδα, αυτόματα στα πρότυπα της αλληλεγγύης και διεθνούς αρωγής - τις οποίες λοιδορούσαν και καταφρονούσαν.

Στα δύσκολα πλέον καθήκοντα απέναντι στον βασανισμένο, κακότυχο λαό του, με πράξεις και όχι με δημαγωγία και από τις μεγάλες ανάγκες για διαβίωση πολλών εκατομμυρίων άστεγων για πολύ, πολύ καιρό ..Η λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών», που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τους διαδοχικούς σεισμούς που έπληξαν και τις δύο χώρες το καλοκαίρι του 1999 και οδήγησε σε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό μια έννοια ενεργοποιήθηκε ξανά χθες

Η λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών», που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τους διαδοχικούς σεισμούς που έπληξαν και τις δύο χώρες το καλοκαίρι του 1999 και οδήγησε σε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπό μια έννοια ενεργοποιήθηκε ξανά χθες μετά τον φονικό σεισμό μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μεταφέροντας τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Παράλληλα επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού. Ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Με τον Τούρκο πρόεδρο επικοινώνησε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού.
Την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο –και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή– στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού επανέλαβε χθες ο κ. Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline