Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  08:35:32

Συγχαίρει ο Πρέσβης ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγκαλιά Δένδια-Τσαβούσογλου: «Είναι υπέροχο». Κύριο

Χωρίς αυταπάτες η ελληνική πλευρά, πιστή, μόνο, στη γενική θεωρία των δύο λαών. Τα πικρά διδάγματα από τους σεισμούς του 1999, μετά την πρόσκαιρη τότε ηρεμία, με τις μεγάλες κουβέντες.

Δήθεν συγκαταβατικός και φιλικός γείτονας ο Τσαβούσογλου, ο πλέον θρασύς, επίμονος και απαξιωτικός σε δηλώσεις υπουργός κατά της Ελλάδος κατά τρόπο προκλητικό και απαράδεκτο.
1-Βαθύτερα τα διδάγματα από την «διπλωματία των σεισμών» του 1999, μετά την μεγάλη κρίση στα Ιμια το 1996 και την πρόσκαιρη ηρεμία στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας, με τη νέα διακυβέρνηση στην Αγκυρα αδιάλλακτη και φιλοπόλεμη για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ουδετεροποίηση-διεκδίκηση της περιοχής των Ιμίων, διεκδίκηση βραχονησίδων κλπ. Ηρεμία η οποία διατηρήθηκε κάποια λίγα χρόνια , χάρη στην ελληνική υποχωρητικότητα, ενώ η Τουρκία σταδιακά κλιμάκωσε τις διεκδικήσεις της το Αιγαίο μέχρι διαρκείς πολεμικές απειλές στα νησιά και λοιδωρία της Ελλάδος στα πάντα.

Πολύ θετικά είδε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζεφ Φλέικ, τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα, αναδημοσίευσε στο προφίλ του στο Twitter την υποδοχή του Νίκου Δένδια από τον Τούρκο ομόλογό του, στα Άδανα, σχολιάζοντας και την αγκαλιά των δύο ανδρών.

«Είναι υπέροχο», έγραψε χαρακτηριστικά. Δίνοντας νέο ιδιαίτερο τόνο ικανοποίησης για το γεγονός των εναγκαλισμών και τ ων δηλώσεων περί φιλίας και λαών , συμβατικών πάντα και κατά τις προσωρινές συνήθειες των σεισμών του 1999, μετά τα Ίμια του 1996. Αξιώσεις πολεμικής απειλής, που δεν εγκαταλείφθηκαν ως αξιώσεις από τις νέες Κυβερνήσεις και του Ερντογάν...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline