Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  09:56:25

«Φαινόμενα αποκτήνωσης» ανάμεσα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Λεηλασίες καταστημάτων, πλιάτσικο νεκρών, μαύρη αγορά, κερδοσκοπία μέχρι.... απόπειρες βιασμών.. Κύριο

Καταστάσεις λυπηρές μιας απελπισμένης κοινωνίας, υποανάπτυκτης, αλλά και σε πλήρη αντιστοιχία με τη διεφθαρμένη τοπική και κεντρική εξουσία.

Σεισμός στην Τουρκία έχει αφήσει πίσω του περισσότερους από 31.000 νεκρούς, ισοπεδωμένες πόλεις, χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενους στα χαλάσματα και αμέτρητο ανθρώπινο πόνο.
Ωστόσο δεν λείπουν και τα αποκρουστικά φαινόμενα ανάμεσα στους σεισμοπαθείς, όλους βασανισμένους και σε δοκιμασίες, κόντρα στην αναγκαία αλληλεγγύη και φροντίδα, καθώς μέχρι σήμερα είχαν γίνει γνωστά μόνο περιστατικά λεηλασιών και πλιάτσικο στις περιοχές που επλήγησαν Δυστυχώς αυξήθηκα ν και διευρύνθηκαν σε κτηνώδεις, απάνθρωπες, αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Πληθαίνουν συνεχώς αυτά τα «φαινόμενα αποκτήνωσης» ανάμεσα στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας. Λεηλασίες καταστημάτων, πλιάτσικο νεκρών, ομάδες περιφρούρησης και ξυλοδαρμών, μαύρη αγορά, κερδοσκοπία , φαινόμενα πορνείας μέχρι.... απόπειρες βιασμών..

-Καταστάσεις λυπηρές μιας απελπισμένης κοινωνίας, υποανάπτυκτης, αλλά και σε πλήρη αντιστοιχία με τη διεφθαρμένη τοπική και κεντρική εξουσία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προαναγγείλει τη λήψη μέτρων κατά όσων λεηλατούν περιουσίες. Αλλα ο κοινωνικός υπόκοσμος επεκτάθηκε σε σειρά αδικημάτων.
Ωστόσο κάποιοι αναίσχυντοι πήγαν την αποκτήνωση σε άλλο επίπεδο, καθώς αυτό που συνέβη στην Αλεξανδρέττα (Iskenderun) δεν το χωράει ανθρώπου νους αφού έγιναν συλλήψεις ακόμα και για σεξουαλική επίθεση και βιασμό!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Haberturk, η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις με τις κατηγορίες, της λεηλασίας (πλιάτσικο), της κλοπής και της σεξουαλικής επίθεσης.
Οι συλληφθέντες πρώτα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για υγειονομικό έλεγχο και μετά στη φυλακή.
Έξω από το νοσοκομείο ωστόσο, με την οργή να ξεχειλίζει, λίγο έλειψε να τους λιντσάρουν αγανακτισμένοι πολίτες, με τα χειρότερα να αποφεύγονται χάρη στην ισχυρή αστυνομική επιχείρηση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έξι φυλακίστηκαν ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος.

2.«Ο σεισμός έφερε στο φως τη διαφθορά του καθεστώτος Ερντογάν»
«Οι μεγάλοι κατασκευαστές ένιωσαν προστατευμένοι από τους μαφιόζικους δεσμούς τους με την εξουσία».

Oφονικός σεισμός στην Τουρκία έφερε στο φως τη διαφθορά του καθεστώτος Ερντογάν τρεις μήνες πριν από τις εκλογές αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Le Point, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σε ειδικό απεσταλμένο του την πρόσβαση στη χώρα.
Σε ένα εξαιρετικά επικριτικό για τον Τούρκο πρόεδρο άρθρο το περιοδικό υπογραμμίζει ότι ο καταστροφικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου 2023 θα μετρήσει στην προεκλογική εκστρατεία.

«Στην Τουρκία, κάθε κτίριο που κατέρρευσε -και υπάρχουν χιλιάδες από αυτά- μαρτυρεί την έλλειψη σεβασμού των αντισεισμικών προτύπων, καθώς οι μεγάλοι κατασκευαστές ένιωσαν προστατευμένοι από τους μαφιόζικους δεσμούς τους με την εξουσία» αναφέρει το περιοδικό, τονίζοντας πως το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών χρησιμεύουν σήμερα ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για έναν πρόεδρο σε απόγνωση δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προνόμια που έλαβαν ως αντάλλαγμα για τα ποσά που κατέβαλαν στο AKP του Ερντογάν και στην οικογένειά του.

«Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε με αυταπάτες: ο Ερντογάν θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρηθεί στην εξουσία. Ήδη, η αντιπολίτευση φοβάται ότι η καταστροφή θα του προσφέρει το επιθυμητό πρόσχημα για την αναβολή των εκλογών. Ο τρόπος με τον οποίο διέκοψε το δίκτυο Twitter δύο ημέρες μετά τον σεισμό για να αποσιωπήσει τους επικριτές δείχνει την έλλειψη ενδοιασμών που τον χαρακτηρίζει» επισημαίνεται επίσης στο άρθρο.

«Χρησιμοποιεί τη σχεδόν απόλυτη εξουσία του για να αποτρέψει την κριτική»
Στη συνέχεια μάλιστα αναφέρεται το εξής: «Από τις αρχές του αιώνα, ο ίδιος και το κόμμα του έχουν κερδίσει έξι γενικές εκλογές, μία προεδρική αναμέτρηση και τρία δημοψηφίσματα. Επέζησε από μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, την οποία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να φυλακίσει δεκάδες χιλιάδες αντιπάλους -ή υποτιθέμενους αντιπάλους- και να φέρει το δικαστικό σώμα στα μέτρα του.

Στη διεθνή σκηνή, η συμπεριφορά του δεν είναι λιγότερο αδιάντροπη. Υποδαυλίζει τις διαφορές με την Ελλάδα, την Κύπρο, ακόμη και την Αρμενία για να διεγείρει το εθνικιστικό αίσθημα στην Τουρκία.
Εργαλειοποιεί την ουκρανική σύγκρουση και μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ για να καταστεί απαραίτητος για τον Πούτιν. Χρησιμοποιεί τη σχεδόν απόλυτη εξουσία του για να αποτρέψει την κριτική και να χαλιναγωγήσει τα μέσα ενημέρωσης», αναφέρει το περιοδικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline