Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  08:40:01

Γιώργος Κύρτσος στο Ευρωκοινοβούλιο κατά Μητσοτάκη μαζί με ΣΥΡΙΖΑ. Ασημακοπούλου και Βόζεμπεργκ τον κατηγόρησαν για εμπάθεια και παραπληροφόρηση. Κύριο

«Δεν είναι ένα προσωπικό πρόβλημα. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό δίκαιο πριν να είναι πολύ αργά. Διαφορετικά, "καλή νύχτα και καλή τύχη"»

Ευθείες βολές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος κατά τη σημερινή συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά το εκτενές ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ, λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι τη στιγμή που άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη «με έδιωξαν από την ελληνική τηλεόραση» και πρόσθεσε ότι τα τηλέφωνά του παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με την επίκληση της εθνικής ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο Γ. Κύρτσος υπενθύμισε ότι όταν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος στοιχειοθέτησε την ύπαρξη παρακολούθησης των συνομιλιών του, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής ήρθε αντιμέτωπος με σφοδρή κριτική από την κυβέρνηση και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο .

«Ο Μητσοτάκης άλλαξε τον νόμο ώστε να έχει τον προσωπικό έλεγχο της ΕΥΠ και ανέπτυξε ένα μεγάλο σύστημα παρακολουθήσεων μαζί με τον ανιψιό του, κ. Δημητριάδη, τόνισε ο ευρωβουλευτής ενώ συνεχίζοντας να εκθέτει τον πρωθυπουργό υπενθύμισε ότι «άλλαξε των νόμο ώστε τα θύματα παρακολούθησης όπως εγώ και ο συνάδελφός μου κ. Ανδρουκλάκης να μην έχουν το δικαίωμα να μάθουν για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ούτε το αποτέλεσμα των παρακολουθήσεων για τουλάχιστον 3 χρόνια».

Καταλήγοντας, ο κ. Κύρτσος εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι το ΕΛΚ απέχει από την προσπάθεια υπεράσπισης του ευρωπαϊκού δικαίου, τονίζοντας ότι ο ίδιος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κ. Μητσοτάκη, από όταν ακόμη ήταν μέλος του ΕΛΚ.
«Δεν είναι ένα προσωπικό πρόβλημα. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό δίκαιο πριν να είναι πολύ αργά. Διαφορετικά, "καλή νύχτα και καλή τύχη"»,σχολίασε ολοκληρώνοντας την ομιλία ο Γ. Κύρτσος.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe με αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, σχολίασε τις ομιλίες των ευρωβουλευτριών της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζας Βόζεμπεργκ κάνοντας λόγο για «θλιβερή εμφάνιση». Τον αντέκρουσαν σε όλους τους ισχυρισμούς του, τον κατηγόρησαν για εμπάθεια και συμπόρευση με τις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ, με συστηματική ακραία πολεμική κατά του Πρωθυπουργούς, της Κυβέρνησης και της ΜΝΔ, στάση που οδήγησε στη διαγραφή του από το κόμμα της ΝΔ αλλά και από τις τάξεις του ΕΛΚ.
«Αγνόησαν την παρακολούθηση ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων από τους κοριούς Μητσοτάκη. Τα θεώρησαν όλα... προεκλογική συνωμοσία της Αριστεράς» υποστήριξε εναντίον τους ο Γ. Κύρτσος και πρόσθεσε ότι «επανέλαβαν ελληνοποιημένη, επιχειρηματολογία υπερασπιστών Όρμπαν».

Τέλος, ο Γ. Κύρτσος σε άλλη ανάρτησή του σημειώνει ότι «Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι, Αριστεροί, καταγγείλαμε από βήμα Ευρωκοινοβουλίου τον κατήφορο Μητσοτάκη που υπονομεύει κράτος δικαίου.
» Από κοντά Συντηρητικοί, Ακροδεξιοί, με διάθεση όμως να μειώσουν ΕΕ, να συμψηφίσουν με Ορμπαν. Ο Μητσοτάκης έμεινε με ΕΛΚ του Βέμπερ και..Μπακόλα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline