Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  06:51:35

Νέα δημοσκόπηση στα φιλικά ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με πρωτιά της ΝΔ, αλλά πολύ μακριά από την αυτοδυναμία. Στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός ο Βαρουφάκης. Κάτω από το 10% το ΠΑΣΟΚ και διχασμένο για τη συνεργασία. Κύριο

Αξιόλογη μειοψηφία κατά του αποκλεισμού στο κόμμα Κασιδιάρη. Σταθερή η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 7,4%, στις επερχόμενες εκλογές της Άνοιξης. Η δημοσκόπηση, που έγινε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» διεξήχθη από 7 έως 9 Φεβρουαρίου 2023, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων.

Τα κόμματα, στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;» συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 33,8%, ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 9,8%, ΚΚΕ 6,4%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ25 2,4%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν, για το τι επιθυμούν, στην περίπτωση που, από τις εκλογές, δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας. Το 36,8% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, απάντησαν, στην ίδια ερώτηση, ότι δε θα επιθυμούσαν, το κόμμα τους, να κάνει «καμία συνεργασία». Το 33,9% των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία», ενώ υπέρ της «κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ» τάσσεται το 20,8%.

Η τροπολογία για τον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη

Το 65,2% των ερωτηθέντων, σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος Κασιδιάρη από τις ερχόμενες εκλογές, απάντησε ότι «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί». Το 32,6% απάντησε σχετικά, «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ».
Τέλος, από το δείγμα, το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ για αποχώρηση από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, πέραν αυτής για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη. Την απόφαση απάντησε ότι κρίνει, «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά» το 63,1%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline