Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  10:28:56

Οπως πάντα στην Ελλάδα οι πρωτιές από μοναχικούς πρωτοπόρους. Αλέξανδρος Γκιννής: Πρώτος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι. Κύριο

Σπουδαία επιτυχία για τον ομογενή πρωτοθλητή Αλέξανδρο Γκιννή – Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΟΑλέξανδρος Γκιννής (AJ Ginnis) έγινε ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γαλλία, στην τεχνική κατάβαση.
Όπως σημειώνει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής χιονοδρομίας.

Η ανάρτηση της ΕΟΕ
Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Συγχαρητήρια ανάρτηση για τον Αλέξανδρο Γκιννή έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που σημειώνει ότι ο Αλέξανδρος Γκιννής «κέρδισε τον θαυμασμό όλων, και μας γέμισε περηφάνεια. Μπράβο Αλέξανδρε!».

2.ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη δική του ιστορία έγραψε ο Ελληνοαμερικανός σκιέρ Αλέξανδρος Γκινής, ολοκληρώνοντας με θριαμβευτικό τρόπο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας, αφού λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στο Σαμονί της Γαλλίας, κατέκτησε ξανά μετάλλιο και συγκεκριμένα ασημένιο.

Ειδικότερα, ο Γκινής έκανε δύο αξιοσημείωτες καταβάσεις στον τελικό της Κυριακής και με συνολικό χρόνο 1.39.70 αναδείχθηκε 2ος, δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον πρώτο νικητή, με τον οποίο κονταροχτυπήθηκε μέχρι το τέλος. Κατόπιν τούτου, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χένρικ Κριστόφερσεν από τη Νορβηγία, ενώ τρίτος ήταν ο Ιταλός Αλεξ Βινάτσερ. Οπως προαναφέρθηκε, ο Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία και πριν από μερικές ημέρες, όταν έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατακτά μετάλλιο σε αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο ομογενής Αλέξανδρος Γκινής γιορτάζει την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σλάλομ ανδρών, στο Courchevel της Γαλλίας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023. (AP Photo/Marco Trovati)
Η επίδοση αυτή του Γκινή αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει υποβληθεί σε συνολικά έξι σοβαρά χειρουργεία, κάτι που επεσήμανε στο μήνυμά του, τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Εχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που κατάφερα να σπρώξω έξω από την πύλη. Οταν τραυματίστηκα πέρυσι, είπα στον εαυτό μου ότι θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να φέρω το σώμα μου σε θέση να αγωνιστώ ξανά και στη συνέχεια να πάρω μια απόφαση για το αν ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι ή όχι. Καθώς ήταν η 3η ρήξη χιαστού και η 6η μεγάλη χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, σκέφτηκα ότι ήταν ένας δίκαιος πήχης που έπρεπε να θέσω στον εαυτό μου. Θα έλεγα ψέματα, ωστόσο, αν έλεγα ότι δεν υπήρχαν στιγμές που αυτό το όνειρό μου φαινόταν νεκρό.

Ο ομογενής Αλέξανδρος Γκινής δείχνει το ασημένιο μετάλλιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος σλάλομ ανδρών, στο Courchevel της Γαλλίας, Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023. (AP Photo/Marco Trovati)

Οφείλω τα πάντα στον αδελφό και τη μητέρα μου, τη φίλη μου, τους προπονητές και τους γυμναστές μου, τους φίλους μου και όλους τους χορηγούς μου που ήταν δίπλα μου και μου επέτρεψαν να έχω τη δυνατότητα να επιλέξω τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου προχωρώντας μπροστά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα. Και γι' αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω όλους.

Παρόλο που και μόνο το ότι επέστρεψα εδώ είναι ήδη μια τεράστια νίκη για μένα, ξέρω ότι εδώ είναι που αρχίζει ο πραγματικός αγώνας», είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό ο 28χρονος σκιέρ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Γκινή είναι γεννημένος στην Ελλάδα, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνίδα αμερικανικής καταγωγής. Οι γονείς του γνωρίστηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού όπου ο πατέρας του έκανε μαθήματα σκι στην μητέρα του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline