Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  10:22:36

Δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του κ.Αλ Κούγια... Παραμένει στη φυλακή για άλλους έξι μήνες η Ρούλα Πισπιρίγκου. Μήνυσε για ψευδολογίες τον πρώην σύζυγό της. Κύριο

Αντεπίθεση με την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, κ. Κούγια, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του πρώην συζύγου της 34χρονης, Μάνου Δασκαλάκη.

Ο κ. Κούγιας ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του για τη μήνυση σε ένα δικόγραφο που παρέδωσε στην έδρα.Ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζοντας «ένα εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο» τον Μάνο Δασκαλάκη είπε στο δικαστήριο πως ο μάρτυρας που από την έναρξη της δίκης χαρακτηρίζει "ασήμαντο" ως απόντα σε κρίσιμα γεγονότα, έχει δώσει διαφορετικές καταθέσεις "ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες υπό τις οποίες εξεταζόταν».

1.Να παραμείνει στη φυλακή για άλλους έξι μήνες και να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους αποφάσισε ομόφωνα το μεσημέρι της Πέμπτης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την απόρριψη του σχετικού αιτήματος είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονταν το 12μηνο προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης, η οποία όμως έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Ο εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Ποιοι θα είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Πελοπόννησος", στην πολύκροτη δίκη θα κληθούν να καταθέσουν συγγενικά πρόσωπα, δύο φυσικοθεραπευτές από την Πάτρα, ιατροδικαστές και άλλοι επιστήμονες.

Υπέρ της Ρούλας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν οι: Δήμητρα Πισπιρίγκου (αδελφή), Ελένη Λεγάτου (μητέρα), ο πατριός της και ο θείος της, Φώτης Δούβρης (φυσικοθεραπευτής), Σπύρος Τσιρώνης (φυσικοθεραπευτής), Χρήστος Κραβαρίτης (ιατροδικαστής), Γεώργιος Σεδεράς (μάρτυρας ειδικών γνώσεων), Αριστείδης Τσατσάκης (τοξικολόγος), Ιωάννης Αϊβατίδης (ιατροδικαστής), Ανδρέας Καραμέρης (παθολογοανατόμος) και Ουρανία Δημακοπούλου (ιατροδικαστής).

Δίκη Πισπιρίγκου: Η Ρούλα μήνυσε τον Μάνο Δασκαλάκη – Καταθέτουν οι γιατροί της Τζωρτζίνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η δίκη συνεχίζεται από χθες με τις καταθέσεις των γιατρών της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Με τον κύκλο των μαρτυριών γιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομείων, όπου είχε νοσηλευτεί η μεγάλη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα συνεχίζεται η δίκη Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, κ. Κούγια, ο οποίος καταθέτει μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του πρώην συζύγου της 34χρονης, Μάνου Δασκαλάκη. Ο κ. Κούγιας ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του για τη μήνυση σε ένα δικόγραφο που παρέδωσε στην έδρα.

«Έδωσε μία ψευδή κατάθεση ο κ. Δασκαλάκης. Σας παραδίδω δικόγραφο που έχει χαρακτήρα μηνύσεως», είπε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου σχολιάζοντας την πολυήμερη κατάθεση του πατέρα της Τζωρτζίνας και όσων ισχυρίστηκε για την κατηγορουμένη.

Ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζοντας «ένα εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο» τον Μάνο Δασκαλάκη είπε στο δικαστήριο πως ο μάρτυρας που από την έναρξη της δίκης χαρακτηρίζει "ασήμαντο" ως απόντα σε κρίσιμα γεγονότα, έχει δώσει διαφορετικές καταθέσεις "ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες υπό τις οποίες εξεταζόταν».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας είπε πως ο μάρτυρας αμφισβητεί τα συμπεράσματα της παιδοψυχολόγου που κλήθηκε από την Ανακρίτρια να ερμηνεύσει ζωγραφιές της Τζωρτζίνας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline