Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:29:42

Ο Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε τις εκλογές της 9ης Απριλίου και έκανε δύο προβλέψεις. Στον πρώτο γύρο θα πιάσουμε ποσοστό 34-36% και στον δεύτερο το 40%. Κύριο

Γιατί θεωρεί βέβαιη την αυτοδυναμία, πάνω από 151 έδρες και τη δεύτερη τετραετία για τη διακυβέρνηση από τον Κυρ. Μητσοτάκη.

1.Ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών (που θα αντικατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα από υπηρεσιακό υπουργό) θεωρεί βέβαιη την αυτοδυναμία, παρότι το Bonus θα είναι μικρότερο κατά δέκα έδρες από τις 50 των εκλογών του 2019 του τότε νόμου Παυλόπουλου. Σε συνομιλίες με συνεργάτες του υποστηρίζει ότι στην πορεία προς τον δεύτερο γύρο, θα έχουν γίνει εμφανή δύο πράγματα- η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης από κόμματα της Αντιπολίτευσης, όπως διαλαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ότι θα έλθει πρώτο κόμμα, ενώ θα υπάρχει μόνο μία κυβερνητική πρόταση και δυνατότητα, εκείνη της αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Θεωρεί επίσης ότι μέχρι τις πρώτες εκλογές τον Απρίλιο θα συνεχισθεί η διαφορά των επτά, τουλάχιστον, μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλλον θα διευρυνθεί στις δεύτερες κάλπες. Πιστεύει ότι για την αυτοδυναμία θα χρειαστεί μόνο ένα 37,5 % για τη ΝΔ αλλά θα πιάσει οπωσδήποτε το 40%. Αμφιβάλει εάν εύκολα στο δεύτερο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει και μάλιστα αισθητά το 30%.

2.Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή του Απριλίου, στις 9 του μήνα.
Ως αρμόδιος υπουργός μάλιστα, θα είναι αυτός που θα ετοιμάσει τη διαδικασία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση -την πρώτη με την απλή αναλογική.

Επιβεβαίωση μέσω... αποχαιρετισμού

Μπορεί πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης να μην αναφέρονται σε ημερομηνίες, θέλοντας να αφήσουν την ανακοίνωσή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει ποια θα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το πράξει.

Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης έδωσε στη Βουλή ένα στίγμα για το πόσο κοντά είναι η ανακοίνωση των εκλογών και η διάλυση της Βουλής.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την καινοτομία στο Δημόσιο, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία του εισήγηση πριν τις κάλπες.
«Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η τελευταία εισήγηση νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών και η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής πριν τη διάλυση της Βουλής, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Αν όχι, όμως...
Ωστόσο, κράτησε και μια επιφύλαξη, καθώς υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που οι εκλογές δεν γίνουν στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, όπως φημολογείται, το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να καταθέσει και το νομοσχέδιο για τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας «το οποίο είναι έτοιμο αλλά πιθανώς δεν προφταίνουμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline