Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:21:22

Παράπονα και κριτική κατά Σταικούρα. Διπλή η δυσαρέσκεια για τον ΥΠΟΙΚ από δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες – καλοπληρωτές, συνεπείς και όχι με κόκκινα δάνεια. Μεγάλη η αύξηση των επιτοκίων από τις Τράπεζες. Κύριο

Ασύδοτες Εισπρακτικές- Funds, αγόρασαν με 10-20% τα δάνεια και αφήνονται απαιτούν να εισπράξουν 100% συν τόκους !!!!

- Σε κεντρικά θέματα κριτικής και καταγγελίας, μαζί με τη ν ακρίβεια και την όλη οικονομική-κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης έχουν αποφασίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναδείξουν τα δύο μεγάλα θέματα αυτά μεγάλων κραδασμών ήδη. Με εξαίρεση την «Ελληνική Λύση», η οποία ενώ πρώτη ανέδειξε με τόλμη και παρρησία το φαύλο καθεστώς αυτό, με τεκμηριωμένες κατηγορίες του Κυρ. Βελλόπουλου στη Βουλη ειδικά για ιδιοτελείς δικτυώσεις και ανήθικες κερδοσκοπικές συμπεριφορές, φέρεται να έχει αναδιπλωθεί τελευταία.

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Κ.Π..

1.Συγκκεριμένα,ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να αναδείξουν σε μείζονα προεκλογικά προβλήματα ευρείας αποδοχής, τα δύο θέματα αυτά γύρω από τα καν ονικά δάνεια, καθόλου προβληματικά έως τώρα με συνεπείς και καλοπληρωτές δανειολήπτες-πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες.. Θύματα, όπως θεωρούνται,των υποχωρήσεων και των συμβιβασμών της Κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών με τις Τράπεζες και τις θυγατρικές τους εισπρακτικές συνήθως , με καταγγελτικές ομιλίες, ειδικές πρωτοβουλίες και ομαδικές κινητοποιήσεις είτε πίεσης στην Κυβέρνηση και τους υποψήφιους της είτεκατά των νέων πλειστηριασμών.,

Παράπονα και κριτική έντονη κατά του Χρ. Σταικούρα ,που θεωρούν ότι αναδιπλώθηκε και υποχώρησε από τις αρχικές φιλολαικές του θέσεις και διαβεβαιώσεις .Διπλή η δυσαρέσκεια για τον ΥΠΟΙΚ από δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες – καλοπληρωτές, συνεπείς και όχι με κόκκινα δάνεια. Μεγάλη η αύξηση των επιτοκίων από τις Τράπεζες- Ασύδοτες Εισπρακτικές- Funds, αγόρασαν με 10-20% τα δάνεια και αφήνονται απαιτούν να εισπράξουν 100% συν τόκους !!!!

2.Επιπλέον, παράγοντες της αγοράς και επαγγελματικοί φορείς διατυπώνουν ζωηρές ανησυχίες σε εμπορικού ότι τα κόκκινα δάνεια-όπως επισημαίνουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ- πρόκειται σύντομα να αυξηθούν με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ και την υπαναχώρηση του σημειώθηκε από το ν αρμόδιο υπουργό Οικονομικών στις αρχικές καλές του προθέσεις.. Με θλιβερό το φαινόμενο από τις Τράπεζες με ληστρικά επιτόκια χορηγήσεων, ενώ ληστεύουν τις δωρεάν καταθέσεις.Ακόμα και οι καλοπληρωτές αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου, τονίζει σε πρόσφατο δημοσίευμα του το Β ΗΜΑ.

ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Αυξημένες δόσεις κατά αρκετές δεκάδες ευρώ κάθε μήνα φέρνει η σημερινή αύξηση των επιτοκίων του ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες.
Μάλιστα, αν υπολογιστούν συνολικά οι αυξήσεις από το Καλοκαίρι του 2022, όταν και ξεκίνησε το «σπιράλ ανόδου» των επιτοκίων, οι δόσεις των στεγαστικών δανείων έχουν ανέβει κατά έως και περισσότερα από 3.500 ευρώ το χρόνο.

Η ΕΚΤ ανακοίονωσε μια επιπλέον αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης (0,5%), στην πέμπτη κατά σειρά αύξηση από τον Ιούλιο, φέρνοντας το βασικό επιτόκιο του ευρώ στο 3% και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο 2,5%.

Μάλιστα, αν τελικά συνεχιστεί η πολιτική του «ακριβού χρήματος», ακόμη και με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, μπορεί το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Έτσι για παράδειγμα, ένα στεγαστικό δάνειο με υπόλοιπο 150.000 ευρώ και διάρκεια 20 ετών πριν το ντόμινο των αυξήσεων, με τελικό επιτόκιο 3% (Euribor 0,% πλέον τραπεζικού περιθωρίου 3%) μεταφραζόταν σε δόση 831 ευρώ (χωρίς τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις).
Με τα σημερινά δεδομένα, και με το Euribor στο 2,512%, το συνολικό επιτόκιο διαμορφώνεται σε 5,512% και αντίστοιχα η δόση σε 1.032 ευρώ. Προκύπτει δηλαδή επιπλέον επιβάρυνση 201 ευρώ το μήνα ή 2.412 ευρώ το χρόνο.

Μάλιστα, αν το Euribor ανέβει στο 3%, προεξοφλώντας και τις μελλοντικές αυξήσεις τότε το συνολικό επιτόκιο διαμορφώνεται σε 6% και η δόση σε 1.074 ευρώ. Προκύπτει δηλαδή συνολική επιπλέον επιβάρυνση 243 ευρώ το μήνα ή 2.916 ευρώ το χρόνο.
Αντίστοιχα, για ένα νέο δάνειο 100.000 ευρώ με 15ετή διάρκεια, πάντα με τα ίδια επιτόκια, η δόση πριν τις αυξήσεις ανερχόταν σε 690 ευρώ.

Αυξήσεις σοκ στις δόσεις - όλα τα όπλα αποφυγής των πλειστηριασμών

Δυσανάλογα μεγάλες είναι οι αυξήσεις στις δόσεις των δανείων, τέτοιες που πανικοβάλουν ακόμη και τους πλέον συνεπείς δανειολήπτες, καθώς και αυτοί αδυνατούν να τις πληρώσουν.
Ιδίως για μικρές καταναλωτικές οφειλές διαπιστώνεται πως τα funds έχουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά προς τους δανειολήπτες.

Η «πολιτική» των εισπρακτικών εταιρειών κρίνεται επιθετική και πολλές φορές οι εταιρείες εξαπολύουν απειλές στους οφειλέτες.
Στεγαστικό Δάνειο 100.000 € (κυμαινόμενο)
– Διάρκεια εξόφλησης: 20έτη
– Δόση Ιούνιος 2022: 560 €
– Τέλη Ιανουαρίου 2023: 667 €
– Δόση Φεβρουαρίου: 695 €
– Νέα δόση Μαρτίου: 720 €
– Συνολική μηνιαία αύξηση: 160 €
– Πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση: 1.920 €

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline