Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024  01:14:36

Φινλανδία: Ξεκίνησε την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία. Θα έχει μήκος 200 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή της χώρας, η Φινλανδία ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της φράχτη, μήκους 200 χιλιομέτρων, σε ένα τμήμα των συνόρων της με την Ρωσία, ένα έργο που αποφασίστηκε μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα «με την κοπή δασών, η οποία θα συνεχιστεί, ώστε να επιτραπεί η κατασκευή δρόμου και η τοποθέτηση του φράχτη», υπογραμμίζει η συνοριοφυλακή της Φινλανδίας.

Η κατασκευή φράχτη σε επιπλέον 70 χιλιόμετρα προγραμματίζεται μεταξύ 2023 και 2025, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, στο πιο πυκνό τμήμα των 1.340 χιλιομέτρων των συνόρων της Φινλανδίας με την Ρωσία.

Συνολικά, το Ελσίνκι σχεδιάζει να στήσει φράχτες 200 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο ενός τεράστιου έργου που υπολογίζεται στα 380 εκατομμύρια ευρώ.
Τα μεταλλικά φράγματα, ύψους τριών μέτρων, θα καλυφθούν με συρματόπλεγμα, με κάμερες νυχτερινής όρασης, λάμπες και μεγάφωνα σε σημεία που κρίνονται ευαίσθητα. Η τελευταία φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Φοβάται την «εργαλειοποίηση» μεταναστών από την Ρωσία

Φοβούμενη ότι η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει μετανάστες για να ασκήσει πολιτική πίεση, η υποψήφια για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φινλανδία τροποποίησε το νόμο της για την συνοριοφυλακή τον Ιούλιο, ώστε να διευκολύνει να κατασκευαστούν ισχυρότεροι φράχτες.
Τα σύνορα της Φινλανδίας, επί του παρόντος, ασφαλίζονται κυρίως από ελαφρά ξύλινα εμπόδια, σχεδιασμένα ουσιαστικά για να εμποδίζουν την κίνηση ζώων.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Πολωνία έχουν επίσης αυξήσει ή σχεδιάζουν να αυξήσουν την ασφάλεια στα σύνορά τους με την Ρωσία.
Τον Σεπτέμβριο, Ρώσοι συνέρρεαν στην Φινλανδία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την επιστράτευση εφέδρων, προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, το Ελσίνκι περιόρισε σημαντικά την είσοδο Ρώσων πολιτών στη φινλανδική επικράτεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline