Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  13:53:15

Θέλουν να εκφράσουν τον «πόνο και οργή της κοινωνίας», αλλά δεν έχουν ικανή απήχηση. ΚΚΕ Αυτόνομοι και ομάδες της Αριστεράς θέλουν νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και μεγάλες πόλεις για την τραγωδία. Κύριο

Στη μεγάλη πλειοψηφία τους, οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σε αντίθεση με την τραγωδία στο Μάτι και δίνει έμφαση στην αλληλεγγύη, την συμπαράσταση κάθε είδους , όπως οι αιμοδοσίες, οι φιλοξενίες, κλπ.

Προσπαθούν, φιλοδοξούν να εκφράσουν την «οργή, τον πόνο, την διαμαρτυρία, την αγανάκτηση» της ελληνικής κοινωνίας-που απέδειξε ιδιαίτερα αισθήματα αλληλεγγύης, φροντίδας και ευαισθησίας- αλλά δεν είναι ούτε οι καλύτεροι εκφραστές ούτε οι καταλληλότεροι. Επαγγελματίες άλλοι των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων με την Αστυνομία άλλοι των μολότωφ, των καταστροφών και της αναρχίας και άλλοι με ιδεολογικές-πολιτικές σκοπιμότητες παρωχημένες.

Καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν ανακοινωθεί και για σήμερα, οοπςω χθες και προχθές με αφορμή-πρόφαση την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε και χθες έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στην Αθήνα, η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στο Σύνταγμα στις 18:00 αλλάζει χαρακτήρα και αφορά αποκλειστικά την τραγωδία στα Τέμπη. Καθημερινά επί δύο και πλέον εβδομάδες συγκεντρώνονται στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας με κάθε ειδους διαδηλωτές να συμμετέχουν. Παράλληλα διάφορες. « Συλλογικότητες» αναρχικές, αντιεξουσιαστικές, παλαιοκουμουνιστικές κλπ καλούν επίσης διαρκλώς σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας .

Παράλληλα, καλέσματα υπήρχαν επίσης για τις 18:00 χθες έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», αναφέρει το ΠΑΜΕ καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από τη Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται πως και χθες έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη λεωφόρο Συγγρού, η οποία εξελίχθηκε σε σύγκρουση με τις δυΑναλυτικά τα καλέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train

Στη Θεσσαλονίκη η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στην Καμάρα στις 18:00 αλλάζει επίσης χαρακτήρα και αφορά την τραγωδία των Τεμπών. Συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.

Στην Πάτρα η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί επίσης για τη φονική μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Το κάλεσμα είναι για τις 18:00 στην πλατεία Όλγας και στηρίζεται από συλλογικότητα.
Στα Γιάννενα οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Ηπείρου στις 18:00.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline