Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:50:06

Ο μέγιστος Steven Spielberg αποκάλυψε ότι ο «E.T. Ο Εξωγήινος» είναι η... τέλεια ταινία του. Πως το εξηγεί. Κύριο

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο για εκείνον να βλέπει ξανά τις ταινίες του αλλά έχει ήδη κατασταλάξει στις δικές του επιλογές.

Επιλογές, οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές από εκείνες των κριτικών αλλά και των σινεφίλ παγκοσμίως..

1.O 77χρονος σπουδαίος δημιουργός Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ποια από τις ταινίες του θεωρεί «αρκετά τέλεια». Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός έχει γυρίσει 34 ταινίες από το 1971, πολλές από τις οποίες θεωρούνται κλασικές.
Ωστόσο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο για εκείνον να βλέπει ξανά τις ταινίες του, αλλά υπάρχει μια που έχει επανεξετάσει και γνωρίζει ότι είναι αναμφισβήτητα εξαιρετική.

«Δεν παρακολουθώ τις ταινίες μου αφού τις έχω γυρίσει» είπε ο σκηνοθέτης, ενώ ήταν καλεσμένος «The Late Show with Stephen Colbert» προσθέτοντας: «Δεν κοιτάζω πίσω πολύ συχνά, αλλά περιστασιακά βλέπω μία ταινία με τα παιδιά μου».
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εξήγησε ότι ήθελε να «παρηγορήσει τα παιδιά του όταν έβλεπαν την ταινία «E.T.» για πρώτη φορά» προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να δουν την ταινία "E.T." χωρίς τον πατέρα τους να κάθεται μαζί τους - κυρίως στα τρομακτικά μέρη στην αρχή».

O Σπίλμπεργκ διευκρίνισε ότι στην πραγματικότητα απολαμβάνει όταν παρακολουθεί την ταινία του 1982, με πλήρη τίτλο «E.T.: The Extra-Terrestrial».

«Μερικές φορές βλέπω πράγματα που είχα σκοπό να κάνω, τα οποία δεν έκανα και μερικές φορές βλέπω πράγματα που θα ήταν καλύτερη ιδέα από αυτό που παρακολουθώ τώρα όλα αυτά τα χρόνια μετά - αλλά στο μεγαλύτερο μέρος το "E.T." είναι μια πολύ τέλεια ταινία», είπε.
«Είναι μια από τις λίγες ταινίες που έχω γυρίσει και μπορώ πραγματικά να παρακολουθώ ξανά και ξανά» τόνισε.

2.Ο Στίβεν Άλαν Σπίλμπεργκ (αγγλικά: Steven Allan Spielberg‎, 18 Δεκεμβρίου 1946) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους εμπορικότερους και δημοφιλείς σκηνοθέτες του κινηματογράφου.[1] Οι ταινίες του έχουν καλύψει πολλά και διαφορετικά θέματα και είδη. Οι πρώτες του ταινίες επιστημονικής φαντασίας και δράσης θεωρήθηκαν ως αρχέτυπα του σύγχρονου κινηματογράφου ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν οι ταινίες του ασχολήθηκαν και με ανθρωπιστικά θέματα όπως το Ολοκαύτωμα, το δουλεμπόριο, τον πόλεμο και την τρομοκρατία.

Τρεις από τις ταινίες του Σπίλμπεργκ: Τα Σαγόνια του Καρχαρία (Jaws, 1975), Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982) και Τζουράσικ Παρκ (Jurassic Park, 1993) έγιναν την περίοδο της κυκλοφορίας τους οι μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Έχει λάβει συνολικά εφτά υποψηφιότητες για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τις ταινίες Στενές επαφές τρίτου τύπου (Close Encounters of the Third Kind, 1977), Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού (Raiders of the Lost Ark, 1981), Ε.Τ. ο Εξωγήινος (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982), Μόναχο (Munich, 2005) και Λίνκολν (Lincoln, 2012) κερδίζοντας δύο για τις ταινίες Η Λίστα του Σίντλερ (Schindler's List, 1993) και Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν (Saving Private Ryan, 1998). Τα συνολικά έσοδα των ταινιών του έχουν αποφέρει πάνω από 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του υπολογίζεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.[2]

Ο Σπίλμπεργκ συμμετέχει ενεργά στην παραγωγή ταινιών μέσω της εταιρίας του Amblin Entertainment και είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του κινηματογραφικού στούντιο DreamWorks το 1994.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline