Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:56:04

Θα αργήσει το ηλεκτρονικό σύστημα Ασφάλειας. Μέχρι το Φθινόπωρο τα δρομολόγια «στα τυφλά», με .....προσωρινά μέτρα βελτίωσης. Θα τα ανακοινώσει ο νέος υπουργός κ. Γεραπετρίτης. Κύριο

Δεν υιοθετούνται οι εισηγήσεις του καθηγητή-βουλευτή Δημ. Καιρίδη για πίεση στους χρόνους εγκατάστασης και μάξιμουμ προστασία των επιβατών.

1.Σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη ο κ.Γεραπετρίτης - Θα επιθεωρήσει το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρώτες ανακοινώσεις για «προσωρινά μέτρα βελτίωσης» και καλής οργάνωσης-λειτουργίας στα προβλήματα του Δικτύου, τα οποία προέκυψαν και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, ο υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην έδρα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Με θέμα τις διαπιστώσεις από τις πρώτες έρευνες αλλά και τις αναγκαίες αλλαγές σε πρόσωπα, διαδικασίες, καθήκοντα και υποδομές προστασίας -ελέγχου μετά την οδυνηρή εμπειρία της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου και αύριο, Τρίτη 7 Μαρτίου, σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη στο σημείο του δυστυχήματος και σε συγκοινωνιακές υποδομές για επιτόπια επιθεώρηση, συνεργασίες και διαβουλεύσεις.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 11:00, ο Υπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην έδρα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

2. Παράγοντες του ΟΣΕΚ σχολιάζουν και αποκαλύπτουν ότι συνέχισε: «Για άλλη μία φορά προσπαθούν να τα φορτώσουν όλα σε ένα εργαζόμενο και να μείνουν οι πραγματικές αιτίες στο απυρόβλητο. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και έχει ενταθεί την τελευταία περίοδο, από την ιδιωτικοποίηση και μετά, είναι ότι τα συστήματα ασφαλείας – που είναι αυτά που θα μπλοκάρουν το πιθανό λάθος που θα κάνει ο κάθε εργαζόμενος- δεν υπάρχουν».

Υποστηρίζουν ότι αυτά τα συστήματα δεν υπάρχουν και δεν έχουν αναπτυχθεί και εφαρμοσθεί, γιατί το συνολικό κόστος λειτουργίας είναι αρκετά υψηλό( μπαταρίες, συντήρηση, ειδικό προσωπικό κλπ) είναι κόστος και κατά συνέπεια μειώνουν την κερδοφορία. Σε βάρος βέβαια της ασφάλειας των επιβατών και του μέλλοντος της φήμης της εταιρείας. Επιπλέον, οι ίδιοι συνδικαλιστές τονίζουν ότι η εγκατάλειψη και υποβάθμιση στα τραίνα είναι γενική, καθώς η έλλειψη ασφαλείας δεν είναι μόνο μέσα στην κυκλοφορία των τρένων, αλλά και στους χώρους εργασίας.

Σχετικά με το κομμάτι των καταγγελιών που είχαν γίνει από τους συνδικαλιστές μηχανοδηγούς προς τους υπεύθυνους φορείς σχολίασε συνδικαλιστής του χώρου : «Τουλάχιστον από το 1984 που άρχισα να εργάζομαι εγώ, συνέχεια κινητοποιούνταν κι έστελναν εξώδικα και έκαναν και απεργίες για αυτά τα συστήματα ασφαλείας».

3. Δημήτρης Καιρίδης: Να ανασταλεί η μεταφορά επιβατών Αθήνα Θεσσαλονίκη μέχρι να τερματισθεί η τυφλή διαδρομή, που έφερε την τραγωδία. Να γίνονται μόνο τα εμπορικά δρομολόγια.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 05:12

Κων. Κυρανάκης: Εγώ πάντως, μέχρι τότε, δεν θα χρησιμοποιήσω τραίνο για τις μετακινήσεις μου.

1. Το γενικό αίσθημα μιας γενικής επιφύλαξης, ανθρώπινης και φυσιολογικής, σε νέα ταξίδια με τον σιδηρόδρομο στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο καθηγητής και βουλευτής Β´ τομέα Αθηνών Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος θεωρεί ως απόλυτη προτεραιότητα την τοποθέτηση του ( καθυστερούμενου επί χρόνια ) αυτόματου συστήματος ασφαλείας και διαρκούς ελέγχου των σιδηροδρομικών δικτύων.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί το έως τώρα τυφλό, ανύπαρκτο σύστημα οδήγησης των τραίνων μας, σύστημα ρωσικής ρουλέτας, που οδήγησε στο πρωτοφανές δυστύχημα» τόνισε ο κ. Καιρίδης απηχώντας τους ευαίσθητους κραδασμούς της κοινωνίες μας αυτές τις ημέρες.. Πολιτικός της νεώτερης γενιάς, συγκροτημένος και γλαφυρός αφηγητής, ο οποίος διακρίνεται για τις επιτυχείς και μεγάλης απήχησης απόψεις και προτάσεις του, ως ένας από τους πλέον προτιμώμενους εκπροσώπους της ΝΔ από τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα ΜΜΕ σε πανελλήνια κλίμακα.

Μέχρι τότε, την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας, θέμα ολίγων ημερών, ο κ. Καιρίδης πρότεινε να συνεχιστούν τα κανονικά δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών αλλά να ανασταλούν εκείνα των επιβατών τραίνων, που ήδη αντιμετωπίζονται με μεγάλη δυσπιστία και φοβίες από τους πολίτες. Σύνδρομα τα οποία, δυστυχώς, επικρατούν και δεν μπορούν να αγνοηθούν αλλά αντίθετα να θεραπευθούν..

2. Στο κλίμα ανησυχίας αυτό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα Κων. Κυρανάκης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ταξιδέψει με ελληνικό σιδηρόδρομο εάν δεν εκσυγχρονιστεί το σύστημα ασφαλείας στο δίκτυο του, που θα αποτρέπει όχι απλώς τα δυστυχήματα αλλά και τα ανθρώπινα λάθη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline