Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  10:41:56

Τολμηρή παρέμβαση Σημίτη για την αισχροκέρδεια, που αποσιωπούν ΤτΕ, Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση: «Οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας με τα funds και το real estate. Ιδιαίτερα με τα κερδοσκοπικά Funds,με τις πλάτες των Τραπεζών». Κύριο

«Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που, χωρίς να υποτιμώ καθόλου ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα.

Κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός».

1Ο πρώην Πρωθυπουργός με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης καταγγέλλει , όσα λεηλατικά κυκλώματα σε βάρος οφειλετών και δανειστών (ακόμα και συνεπών) δεν τολμούν να θίξουν -παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες ή υποσχέσεις τους, ιδεολογικές και πολιτικές, οι Στουρνάρας, Σταικούρας, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας, Βερόπουλος κ.α. παράγοντες της Αντιπολίτευσης.

2. Το όλο πρόβλημα είναι μεγάλο κοινωνικό , οικονομικό και ηθικό, αλλά το αποσιωπούν-συγκαλύπτουν συμφέροντα, σκοπιμότητες και μορφές πολιτικής δειλίας ή ασυνέπειας.
Σε συνέντευξή του σε περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει τον προβληματισμό για τον τύπο των ξένων επενδύσεων που γίνονται στην Ελλάδα και τονίζει ότι στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

O πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας για την οικονομία, εκτιμά ότι η μεγάλη εικόνα είναι προς θετική κατεύθυνση, ωστόσο επισημαίνει ορισμένα ανησυχητικά φαινόμενα καθυστέρησης στην προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις, το real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds aναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, «τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή με τα εθνικά μας κεφάλαια, οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός» .Με δάνεια δηλαδή χωρίς δικά τους χρήματα, για να αγοράσουν από τις Τράπεζες δάνεια με ποσόν αγοράς.... μόλις 10-15% και με άμεσο σκοπό αισχροκέρδειας να εισπράξουν.... πενταπλάσια και εξαπλάσια μετά νομίμων τόκων.

Ο Κώστας Σημίτης στηρίζει την προσπάθεια που κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο χώρος αυτός είναι χρήσιμος και κρίσιμος για την πολιτική μας ζωή. Υπήρξα, λέει ο κ. Σημίτης, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και αυτή είναι η ταυτότητα που με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή.

«Πιστεύω πάντα στην ανάγκη πολιτικής έκφρασης αυτού του χώρου, που αποκλειστικός του στόχος είναι η συνεχής προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία. Παρά τα επιμέρους κρούσματα διαφθοράς η σοσιαλδημοκρατία ιστορικά γεννήθηκε για να προωθεί το επίπεδο ηθικής συνείδηση της κοινωνίας και για να διαμορφώνει μια κοινωνία ικανή να διαχειρίζεται αποκλειστικά τα προβλήματά της».

Για τα ελληνοτουρκικά σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τηρήσει σωστή στάση με κατευναστικές τοποθετήσεις απέναντι στους υψηλούς τόνους της Άγκυρας, ενώ σημειώνει και τη θετική πορεία και τη θετική στάση που τηρούν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο Κώστας Σημίτης σημείωσε πώς «οι μαζικές παροχές επιδομάτων είναι μεν θετικές στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά βλαπτικές στο σύνολό τους, καθώς διευρύνουν το δημόσιο έλλειμμα δημιουργώντας συνθήκες επιβολής νέων φορολογικών μέτρων».

Τόνισε ως βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη την κοινωνική συνοχή που «πρέπει να συνιστά κυβερνητική συνειδητή προτεραιότητα και άρα να καλλιεργούνται κοινές αξίες, ώστε να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών. Μόνο έτσι η κοινωνία αποκτά συνοχή και μπορεί να ανταποκριθεί σωστά στις κρίσεις που ξεσπούν όλο και πιο συχνά στον ανήσυχο κόσμο που ζούμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline