Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  15:35:37

Αμηχανία δηλώσεων για την υποψηφιότητα ή όχι του Κ. Καραμανλή. Κυνικός, με ατυχή υπεράσπιση, ο Άδωνης Γεωργιάδης. Πιο επινοητικός ο ευέλικτος Μάκης.Βορίδης. Κύριο

«Οι ψηφοφόροι θα κρίνουν τον παραιτηθέντα κ. Καραμανλή». Γεωργιάδης: Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας, δεν θα έμπαινε άνθρωπος σε τρένο.

1.Για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως, «για την επιστολή προς τον κ. Ντογιάκο, άνοιξε μία συζήτηση γι' αυτό, άκουσα την αξιωματική αντιπολίτευση να λέει ότι είναι παρέμβαση προς τη Δικαιοσύνη. Κακά κίνητρα αποδίδει η αντιπολίτευση με την επιστολή. Ότι έχει σκοπό να συγκαλύψει την έρευνα; Και τι, το κάνει με επιστολή; Αρχίζουμε και ξεφεύγουμε, υπάρχει παραλογισμός με αυτή την άποψη. Δηλαδή εάν έρθει ο πρωθυπουργός και πει ότι θεωρεί μια υπόθεση πολύ σημαντική και να την προτεραιοποιήσει η Δικαιοσύνη, θα θεωρηθεί αθέμιτη παρέμβαση; Εάν δεν πεις τίποτε, συγκαλύπτεις, αν πεις κάτι παρεμβαίνεις».

«Δεν μπορώ να πάρω θέση για την υποψηφιότητα Καραμανλή, πρώτον γιατί είναι προσωπικό θέμα του, και δεύτερον θέμα του πρωθυπουργού για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Επί του ζητήματος γενικά, υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει πάρει την πολιτική ευθύνη μπορεί να έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στην περιφέρειά του; Η αντικειμενική πολιτική ευθύνη είναι το εξής: δεν υπάρχει αναγνώριση μιας συγκεκριμένης αμέλειας. Είναι, «αναλαμβάνω την ευθύνη, επειδή εγώ διοικώ αυτόν τον ευρύ οργανισμό που λέγεται υπουργείο Μεταφορών. Δεν υπάρχει κάτι που του καταλογίζεται συγκεκριμένα ότι δεν έπραξε. Είναι περισσότερο κίνηση πολιτικής ευθιξίας, πολιτικής ευθύνης. Το αν κάνει καλά τη δουλειά του ή ό,τι άλλο, αυτός που θα το κρίνει καλύτερα, είναι οι ψηφοφόροι. Έχουμε ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι από τα ποινικά δικαστήρια και βάζουν τώρα και υποψηφιότητα, αναφέρομαι στον κ. Παππά», συμπλήρωσε.

2.Γεωργιάδης: Αν ο Καραμανλής έλεγε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας, δεν θα έμπαινε άνθρωπος σε τρένο

Σε δηλώσεις που προκαλούν αντιδράσεις προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη ο οποίος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ορθώς ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν παραδέχτηκε ότι υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στα τρένα, γιατί τότε δεν θα ταξίδευε κανείς με αυτά.

Μιλώντας στο Blue Sky ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων τις δηλώσεις του παραιτηθέντα υπουργού Μεταφορών λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, στις οποίες είχε υποστηρίξει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις "ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα"; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για το δυστύχημα σχολίασε: «Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός να ξέρει τι κάνει ο σταθμάρχης Λάρισας;» ενώ πρόσθεσε πως «εδώ έχουμε την κλασική περίπτωση, όχι ανθρώπινου λάθος όπως έλεγα εγώ στην αρχή, έχουμε έναν εντελώς ακατάλληλο άνθρωπο σε αυτή τη θέση. Αυτοί που τον έβλεπαν, έφυγαν και τον άφησαν μόνο του;».
Παράλληλα, επέμεινε στην άποψή του επισημαίνοντας: «Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε ότι, αν βγει να πει ότι έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα».

3.ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε με κυνικό τρόπο τα ψέματα Καραμανλή για την ασφάλεια των τραίνων

Κυνικό χαρακτηρίζει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής , τον τρόπο με τον οποίο «ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα», όπως συγκεκριμένα αναφέρει.

Υποστηρίζει ακόμη ότι η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη δηλώνει ότι ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωνε ψευδώς τους Έλληνες πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο, ενώ ήξερε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ.
Στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζει πως «ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αν αποκάλυπτε την αλήθεια ο Υπουργός «δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο». Αυτή η παραδοχή μετά από 57 συνανθρώπους μας που μπήκαν στο τρένο και έχασαν τη ζωή τους, αγγίζει τα όρια της ύβρεως».

«Αλήθεια ο «ανεύθυνος άρχων» Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;», καταλήγει το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline