Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  14:58:16

Τραυματισμένοι Κυβέρνηση- ΝΔ- Μητσοτάκης. Διαφορά 4,5% από τον στάσιμο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη δημοσκόπηση στον Αντ1, από τις πέντε, που έρχονται και είναι εξίσου επώδυνες. Κύριο

Κανείς δεν εισπράττει τις φθορές. Δημοσκόπηση Marc: Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πού αποδίδουν οι πολίτες την τραγωδία των Τεμπών.

Παράγοντες της Κυβέρνησης πιστεύουν ότι πρόκειται για καταγραφή κλίματος οργής και διαμαρτυρίας, που θα εκτονωθεί αρκετά στο μέλλον, καθώς οι εκλογές πλέον αργούν για μετά το Πάσχα (16/5)και μάλιστα ένα μήνα και πλέον μετά-πιθανώς στις 21 Μαΐου.

1. Αξιοσημείωτη, αρκετά ανησυχητική αν και αναμενόμενη η μείωση της διαφοράς ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc, η πρώτη μετά την τραγωδία των Τεμπών. Η πρώτη μιας σειράς πέντε που έρχονται τις επόμενες ημέρες.
Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,6% ,από το 32,5% παλαιότερα και ακολουθεί στάσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%.-το ίδιο με παλαιότερες μετρήσεις.
Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και το Κόμμα Κασιδιάρη με 3%.
Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%., ποσοστό πολύ υψηλό, που δεν δείχνει μετακίνηση φθοράς από τη ΝΔ σε άλλα κόμματα και κινήσεις.

Πού αποδίδεται η τραγωδία στα Τέμπη

Στην ερώτηση για το πού οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη, το 12,1% την αποδίδει μόνο «σε ανθρώπινο λάθος ή κακιά στιγμή», ενώ το 87% κάνει λόγο για «άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών αυτή την περίοδο, το δυστύχημα στα Τέμπη είναι πρώτο με 86% και ακολουθούν η ακρίβεια/ανατιμήσεις με 69%, οι υποθέσεις διαφθοράς με 23,1%, η εγκληματικότητα με 22,1% και τα εθνικά θέματα με 16,4%.
Αναφορικά με το πότε θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές το 46,4% εκτιμά αργότερα τον Μάιο, ενώ το 45,2% στις 9 Απριλίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4 και 7 Μαρτίου σε δείγμα 1.241 ατόμων, από την εταιρεία Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline