Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  14:57:01

Διχασμένοι οι «καραμανλικοί» δεύτερης γενιάς για την υποψηφιότητα ή όχι του Κ. Καραμανλή. Σέρρες: Συνθήματα έξω από το πολιτικό γραφείο του και συγκέντρωση «λαϊκού δικαστηρίου». Κύριο

«Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που ανήκει είναι στην φυλακή...».

1.Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Οι Σέρρες δεν αποτέλεσαν εξαίρεση κατά ΜΜΕ της Αντιπολίτευσης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και άρχισε να φωνάζει συνθήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών μπορεί να παραιτήθηκε κάτω από το βάρος των εξελίξεων, πρόκειται όμως να είναι εκ νέου υποψήφιος.
Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στη φυλακή», ήταν το επικρατέστερο σύνθημα των διαδηλωτών, που είναι ολοφάνερο που ανήκουν κομματικά και έχουν δόλιο σκοπό την εκ των προτέρων ενοχοποίηση του, ως «λαϊκό δικαστήριο» μη αρκούμενοι στη παραίτηση του από την υπουργική του θέση. Αρνούνται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις Σέρρες και να αποφασίσει σχετικά ο λαός του Νομού και είναι φανερό ότι έχουν πρόθεση να του δημιουργήσουν προβλήματα ως αυθαίρετοι και αντιδημοκράτες «λαϊκοί εισαγγελείς».

ΑΥΓΗ./ «Μαύρο στον Καραμανλή» - Έκρηξη οργής έξω από το πολιτικό του γραφείο στις Σέρρες

Ψυχρολουσία για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών που είδε να εκφράζεται στο πρόσωπό του η οργή των συμπατριωτών του
Μεγάλη διαδήλωση στις Σέρρες για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών έφτασε και στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή με τους πολίτες να του απευθύνουν οργισμένα συνθήματα.

Είναι χαρακτηριστικό της έκρηξης οργής ότι ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν έξω από το πολιτικό του γραφείο στην εκλογική του περιφέρεια ήταν το πολύ σκληρό «Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που ανήκει είναι στην φυλακή...».

Ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο οποίος σύμφωνα με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα είναι και πάλι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, ίσως, για πρώτη φορά διαπιστώνει ότι οι Σέρρες, το παραδοσιακό προνομιακό ακροατήριο διαχρονικά της οικογένειας Καραμανλή, βρίσκονται απέναντί του κατηγορώντας τον ευθέως για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

3.Ο πρώην υπουργός Μεταφορών μπορεί να παραιτήθηκε κάτω από το βάρος των εξελίξεων, πρόκειται όμως να είναι εκ νέου υποψήφιος

«Κύκλοι» Κ. Καραμανλή: Η δήλωση Ρουσόπουλου για την υποψηφιότητα του Κ. Αχ. Καραμανλή εκφράζει μόνον τον ίδιo

Συγκεντρώσεις σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδος έγιναν χθες με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να βγαίνει στους δρόμους πανελλαδικά, μια εβδομάδα μετά τα Τέμπη και να ζητά απαντήσεις και απόδοση ευθυνών για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Συγκέντρωση έγινε και στις Σέρρες με τον κόσμο να μαζεύεται έξω από το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και να τον... «μαυρίζει» με συνθήματα.
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών μπορεί να παραιτήθηκε κάτω από το βάρος των εξελίξεων, πρόκειται όμως να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Η γενέτειρά του φαίνεται να έχει άλλη άποψη, καθώς ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν χθες έλεγε: «Μαύρο μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που ανήκει είναι στην φυλακή...»

Πολλές χιλιάδες κόσμου βγήκαν, χθες, στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν απονομή δικαιοσύνης και ευθυνών για την τραγωδία, ενώ έντονη ήταν η οργή και στις Σέρρες, την πόλη που έχει το πολιτικό του γραφείο ο πρώην υπουργός Μεταφορών και αποτελεί ιστορικό προπύργιο των καραμανλικών.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε έξω από το γραφείο του φωνάζοντας αιχμηρά συνθήματα με επικρατέστερο «μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στη φυλακή».
Σημειώνεται ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε από τη θέση του στη σκιά του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όμως, το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος τις επικείμενες εκλογές έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτή την εβδομάδα, ρωτήθηκε για το ζήτημα για να σημειώσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος.
Το ενδεχόμενο αυτό φαίνεται πως προκαλεί σοβαρές αναταράξεις και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο να προβαίνει σε δηλώσεις που έφεραν αντίδραση και από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

την αναστάτωση που προκάλεσε στην Νεα Δημοκρατία μια δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών/Υποδομών Κώστα Καραμανλή έρχεται να προστεθεί η δήλωση ενός ακόμα βουλευτή της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας χτες το βράδυ στο Action24, δήλωσε πως αν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα είχε την ανάλογη συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση ώστε να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες κάλπες.
Eίχε προηγηθεί δήλωση του κ. Ρουσόπουλου στην οποία απάντησε πηγή από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Η εν λόγω πηγή διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον κ. Ρουσόπουλο προσωπικώς.

Για ορισμένους στη «γαλάζια» πολυκατοικία η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού μοιάζει με «άδειασμα» του άλλοτε υπουργού του και στενού του συνεργάτη, Θ. Ρουσόπουλου αλλά είναι οπωσδήποτε διχασμός των καραμανλικών δεύτερης γενιάς στο κρίσιμο αυτό πολιτικό ζήτημα αρχών και πολιτικής ηθικής....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline