Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:12:31

Συγκλονίζει με τη δοκιμασία του ο ταπεινός ιερέας Νέστωρ Σαραντίδης «Κάθε μέρα κάνω κηδείες παιδιών που είχα βαπτίσει» Κύριο

«Τα όνειρα των κληρικών είναι να τα βαφτίζουμε και να τα παντρεύουμε, είναι τραγωδία» λέει για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Για τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και το ανείπωτο δράμα των οικογενειών που κηδεύουν τα παιδιά τους, μίλησε ο ιερέας Νέστωρ Σαραντίδης. «Μάρτυρας» και ο ίδιος του πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί όλη η Ελλάδα, καθώς, όπως λέει, μέσα σε μία εβδομάδα έχει κηδέψει τέσσερα παιδιά που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία είχε βαφτίσει.

«Αυτό το τραγικό δυστύχημα μας σόκαρε όλους. Θρηνούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα αυτή τη βδομάδα κάνω κηδείες από κορίτσια που είχα βαπτίσει. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Τη Δευτέρα θάψαμε την Αφροδίτη, την Τετάρτη τον Βασίλη, μετά τη Θωμαή και την Φραντζέσκα. Και περιμένουμε άλλη μία αυτές τις ημέρες» συγκλονίζει ο ιερέας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News».

«Θαύμασα την αξιοπρέπεια των γονιών που πενθούν»

«Ό, τι και να πούμε εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε το πένθος των γονέων. Αυτό που θαύμασα όμως, ήταν η αξιοπρέπεια των γονιών. Πρέπει η Πολιτεία να φροντίσει να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοια δυστυχήματα. Πρέπει να προσέξουμε εμείς οι κληρικοί πως λέμε και τι. Δεν μπορούμε να πούμε σε έναν γονέα πως το παιδί του το κάλεσε ο Θεός και είναι στον παράδεισο. Πονάει εκείνη την ώρα και δεν τον παρηγορούμε», συμπλήρωσε.

2.Τέμπη: Το ΑΠΘ θα δώσει τα πτυχία των 12 νεκρών φοιτητών στις οικογένειές τους

Μετά από πρόταση του πρύτανη κου Νίκου Παπαϊωάννου, πραγματοποιήθηκε σύγκληση του πρυτανικού συμβουλίου και αποφασίστηκε τα πτυχία των 12 φοιτητών να δοθούν στους οικείους τους.
Στο πένθος έχει βυθιστεί το ΑΠΘ, καθώς 12 φοιτητές του έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη.
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη, καθώς έχασαν κάποιο δικό τους άτομο στο φριχτό δυστύχημα.

Μετά από πρόταση του πρύτανη κου Νίκου Παπαϊωάννου, πραγματοποιήθηκε σύγκληση του πρυτανικού συμβουλίου και αποφασίστηκε τα πτυχία των 12 φοιτητών να δοθούν στους οικείους τους.
Μέσα στις επόμενες ημέρες τα πτυχία των φοιτητών θα τυπωθούν σε πάπυρο και θα μοιραστούν στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων.
Ακόμη, το ΑΠΘ σχεδιάζει να προχωρήσει στη ανέγερση μνημείου για τα θύματα της τραγωδίας σε κεντρικό σημείο της Πανεπιστημιούπολης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline