Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  12:35:57

Βέβαιος υποψήφιος και πρώτος βουλευτής Ηλείας ο Δημ. Αβραμόπουλος. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ μετά την αποχώρηση του Κ. Τζαβάρα και την παραίτηση του Βασ. Κοντογιαννόπουλου, με πιεστική την ανάγκη κομματικής συσπείρωσης και νέας δυναμικής. Κύριο

Βασίλης Κοντογιαννόπουλος αρκετά επικριτικός: «Αποσύρομαι από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας. Πιστεύω στην ηγεσία του Κυρ. Μητσοτάκη».

1.Κάτι περισσότερο από αναγκαίος υποψήφιος ο «διεθνής Ελληνας» Δημήτρης Αβραμόπουλος, όνομα βαρύ με ιστορία και κύρος, πολύπειρος και ικανός όσο λίγοι πολιτικοί. Οι περιστάσεις τον φορτώνουν σε ένα ηγετικό ρόλο και πάλι , ως ιδανική επιλογή ενότητας, διεύρυνσης, ανανέωσης και μεγάλης επιρροής, ιδιαίτερα μετά τις περιπτώσεις της απουσίας-απώλειας των κκ Κοντογιαννόπουλου και Τζαβάρα από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ηλεία και γενικότερα μετά την φθορά-κόπωση της κυβερνητικής τετραετίας στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Ανώτερος σε παραταξιακό ήθος και δοκιμασμένη προσφορά επί δεκαετίες ο Αβραμόπουλος θα προσφέρει και πάλι, θα κοσμήσει την εκπροσώπηση στης ΝΔ σε μια νευραλγική γεωγραφική περιφέρεια, αρκετά απορφανισμένη πολιτικά.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι ορισμένοι «εισοδιστές» του Μεγάρου Μαξίμου καθυστερούσαν την τελική ανακοίνωση της υποψηφιότητας του, σε μια καταφανή προσπάθεια δείξουν ότι «δεν τον έχουμε πολλή μεγάλη ανάγκη» , να του ψαλλιδίσουν τα φτερά και να τονώσουν τη δική τους αξία και θέση στο «οικοσύστημα» τούτο οποίο ταυτίζουν με όλη την ιστορική παράταξη, της οποία θα ορισμένοι υπήρξαν και πολέμιοι και απόντες.

Ιδιαίτερα, όπως λέγεται όταν διαπίστωσαν προ καιρού ότι ο Αβραμόπουλος, με τις πρώτες διαρροές για υποψηφιότητα στη προγονική του Ηλεία( όπως και όπου αλλού, πάντα) προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση, θερμή ανταπόκριση και συσπείρωση σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα της φιλελεύθερης παράταξης και της κεντροδεξιάς γενικότερα. Κάτι το σύνηθες για τον δημόσιο άνδρα Αβραμόπουλο.

Η όλη δυναμική υπέρ του, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις των υποψηφιοτήτων του είχε τελικά όχι απλώς αντίκρισμα πρωτιάς στο πρόσωπο του αλλά και ευεργετικές συνέπειες ανόδου όλου του ψηφοδελτίου και ευρύτερα της παράταξης. Κάτι το οποίο θα συμβεί και αυτή τη φορά, καθώς η ανάγκη συσπείρωσης, ανόδου της αυτοπεποίθησης και μαχητικότητας είναι και στον νομό Ηλείας καταφανής.

2.Καθάρισαν Αβραμόπουλος- Σχοινάς από το Qatargate. Ευρωκοινοβούλιο: Η Φον ντερ Λάιεν σε ακρόαση για τις συμβάσεις των εμβολίων κατά της Covid-19 και τις επαφές με τον Αλμπερτ Μπουρλά...

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023 05:57

Υπαινιγμοί, υποψίες και εισηγήσεις να του απαγορευτεί η είσοδος στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία της Covid-19 αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τις συμβάσεις εμβολίων κατά της Covid19.

Ειδικότερα, η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ρόλο της στη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης με την Pfizer, αλλά και για τα γραπτά μηνύματα (SMS) που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον Άλμπερτ Μπουρλά. Με υπαινιγμούς αόριστους, αναπόδεικτες υποψίες αλλά-μέσα ένα κλίμα καχυποψίας μετά την εμπλοκή της Εύας Καιλή, στο «σκάνδαλο του Κατάρ» στην οποία αποδείχθηκαν πλήρως αμέτοχοι Δημ. Αβραμόπουλος και Μαργ. Σχοινάς και εισηγήσεις για πρώτα αυστηρά μέτρα εις βάρος του.

Επιβολή κυρώσεων

3.Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο της Ηλείας ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «oι εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη εμπιστοσύνης στην πολιτική και τους πολιτικούς».

Παράλληλα όμως ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποσύρομαι από τη διεκδίκηση σταυρού προτίμησης, δεν αποσύρομαι από την πολιτική μάχη.
Πυξίδα μου ήταν η ηθική της ευθύνης και επί 30 χρόνια δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να οξειδωθεί από τους νοτιάδες της διαπλοκής και της διαφθοράς. Μπήκα ακτήμων και φεύγω ακτήμων».

Μιλώντας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Κοντογιαννόπουλος εκτίμησε πως: «Το επιτελικό κράτος δεν έφθασε στον ΟΣΕ. Το πελατειακό κράτος νίκησε το επιτελικό. H ακτινογραφία του ΟΣΕ μετά την τραγωδία των Τεμπών αποκαλύπτει τις χρόνιες παθογένειες του βαθέους κράτους, ως αποτέλεσμα της διελκυστίνδας των κομμάτων για τη νομή της εξουσία και συνέχισε: «Xρειαζόμαστε ηγέτες στη διοίκηση για να περάσουμε από τους κομματικούς γραφειοκράτες σε μια διοικητική ηγεσία απογαλακτισμένη από κομματικές επιρροές».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline