Τρίτη 7 Μαϊου 2024  02:26:04

Ο βιαστικός κ. Πλεύρης... Κήρυξε το απόλυτο τέλος της χρήσης μάσκας εκτός νοσοκομείων- γηροκομείων. Χωρίς μάσκες προστασίας, παρά τις επιφυλάξεις γιατρών, για ορισμένες κατηγορίες προσώπων σε μαζικούς και κλειστούς χώρους. Ούτε καν προαιρετικά. Κύριο

Χωρίς ούτε καν σύσταση για προαιρετική χρήση ατομικής προστασίας σε ευαίσθητες περιπτώσεις υγείας και σε χώρους μετάδοσης μολύνσεων.

Την άρση των υγειονομικών μέτρων για τον κορωνοϊό, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, εισηγήθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, την ώρα που κάθε εβδομάδες δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και υπάρχει ακόμα είτε η ανάγκη προστασίας πολλών ανθρώπων με ευαισθησίες και προβλήματα υγείας είτε σε χώρους μαζικούς και μετάδοσης μολύνσεων. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς έως τα θέατρα, τα γήπεδα, τα σινεμά και τις μαζικές συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία κλπ... Μπροστά σε αυτή τη γενίκευση, που δεν άφησε περιθώρια ούτε για προαιρετική χρήση της μάσκας προστασίας, όπως συνιστούν αρκετοί γιατροί σε ασθενείς τους κάθε είδους, ο αρμόδιος υπουργός κ. Αθ. Πλεύρης επικρίνεται για βιασύνη και απόφαση πολιτικής σκοπιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων σταματάει να είναι υποχρεωτική η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως και το υποχρεωτικό τεστ στο δημόσιο για τους ανεμβολίαστους.

Το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι του κορωνοϊού, με εξαίρεση τις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Πλέον, μετά την έγκριση της πρότασης από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται η άρση των μέτρων.
«Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν» κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline