Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  14:59:00

Κανένας θεσμός δεν πιστεύει την Εύα Καιλή, ότι ήταν αθώα, αμέτοχη και ανυποψίαστη. Απορρίφθηκε η έφεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο Βελγίου. Ο Ιταλός σύντροφος-λαμόγιο κελάηδησε και κυκλοφορεί ελεύθερος! Κύριο

Παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate από τις 9 Δεκεμβρίου, όταν συνελήφθη μέχρι τις 3 Μαΐου και βλέπουμε.

1. Μια ακόμα αρνητική προδικαστική απόφαση-μεταχείριση, που επιβεβαιώνει ότι δεν πείθει για την αθωότητα της και ότι η θέση της στο όλο σκάνδαλο χρηματισμού είναι αρκετά επιβαρυμένη ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την Τετάρτη τις προσφυγές που κατέθεσαν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά κατά της απόφασης προφυλάκισής τους στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για την υπόθεση Qatargate.

Κανείς από τους θεσμικούς παράγοντες δεν πιστεύει την Εύα Καιλή ,ότι ήταν αθώα, αμέτοχη, μέχρι ανυποψίαστη. Απορρίφθηκε η έφεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο Βελγίου. Πάντως, ο Ιταλός σύντροφος-λαμόγιο κελάηδησε και είναι ελεύθερος.!

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εδώ και αρκετούς μήνες έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης, φως στις ενέργειες του κυκλώματος που δρούσε στο πλαίσιο του Qatargate και στην εμπλοκή της Εύας Καϊλή ρίχνουν απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι στις βελγικές Αρχές, έγγραφα των οποίων περιήλθαν σε γνώση της Deutsche Welle.

2.Από τον Δεκέμβριο στη φυλακή η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου και από τις 11 βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι. Ο Μαρκ Ταραμπελά συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου.
Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου και η Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης.
Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir η Καϊλή δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα, ενώ η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε αναδείξει τέσσερα νέα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημά τους.

H NΕΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

3.«Πήγαμε στον Άρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Πίσω από τα κάγκελα
Υπενθυμίζεται ότι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή παρατάθηκε κατά δύο μήνες, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Βρυξελλών, για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η κ. Καϊλή είχε παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου στις 28 Φεβρουαρίου, ζητώντας την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Οι υπόλοιποι
Την ίδια ημέρα παρουσιάστηκε ενώπιον του Εφετείου και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αιτούμενος την αποφυλάκισή του.
Το Εφετείο Βρυξελλών αποφάσισε την παράταση της προφυλάκισης για τον Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.
Σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία βρίσκεται και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο, που ερευνάται επίσης για το ίδιο σκάνδαλο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline