Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:54:12

Κοζάνη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη γέφυρα Σερβίων

Εξετάζεται το ενδεχόμενο της απαγόρευσης διέλευσης όλων των οχημάτων. Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην Π.Ε. Κοζάνης παρήγγειλε εισαγγελέας.

Ρωγμές στην ασφάλεια της Γέφυρας Σερβίων

Στην παραγγελία της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης, τονίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσής της».

Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί:

1. Εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο.

2. Εάν, συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας, διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές.

3. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στη Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος.
Επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020.
Εξετάζεται η απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο 24ωρα έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός στο σημείο όπου οι τένοντες της γέφυρας παρουσιάζουν ρωγμές, προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν σε επίπεδο ακόμη και χιλιοστών τη διεύρυνση των ρωγμών.
Σημείωσε δε ότι «το αποτέλεσμα των μετρήσεων θα δείξει εάν θα προχωρήσουμε στην απόφαση της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης, Ηλίας Τσιότσιας, δήλωσε ότι αναμένει τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου να εκδώσει, ακόμη και εντός της ημέρας, τα μέτρα της Τροχαίας, που θα περιλαμβάνουν «την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».
Σημειώνεται ότι εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευτεί η διέλευση όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline