Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:23:30

Κώστας Καραμανλής, ο τρίτος, Δευτέρα στη Βουλή: «Εξοπλισμένος» και αποφασισμένος σε αναμέτρηση, με τις ευθύνες του ως Υπουργού και με τους «τιμητές του ΣΥΡΙΖΑ». Κύριο

Κλείνει στην απόφαση να είναι υποψήφιος και στην κρίση του λαού των Σερρών.

Μελετούσε φακέλους επί φακέλων όλες αυτές τις ημέρες, πραγματοποίησε καθημερινά πολύωρες συνεργασίες και συσκέψεις με συνεργάτες του και εξέτασε αναλυτικά όλη την πολύπλοκη υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, μια βόμβα που έσκασε στα χέρια του και τον οδήγησε σε μια σπάνια απόφαση ευθυξίας, την παραίτηση του από υπουργός.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε πρώτος στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Και είχε σκοπό να την συγκαλέσει, αφού ο κανονισμός της Βουλής έδινε τέτοιο δικαίωμα στην αντιπολίτευση.

Ήρθε όμως το τηλεφώνημα του παραιτηθέντος υπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον Πρόεδρο της Βουλής και η απόφαση του να γίνει η ειδική ενημερωτική συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών .

Κώστας Καραμανλής, ο τρίτος , Προσέρχεται τη Δευτέρα στη Βουλή: «Εξοπλισμένος» και αποφασισμένος σε αναμέτρηση, με τις ευθύνες του ως Υπουργού και με τους «τιμητές του ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνει στην απόφαση να είναι υποψήφιος και στην κρίση του λαού των Σερρών.

Λέγουν ορισμένοι ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μπορεί να εξελιχθεί και σε εξεταστική επιτροπή, αλλά μάλλον δεν θα υπάρχει βούληση ή χρόνος έως τις εκλογές για να γίνει κάτι τέτοιο.

Άλλωστε, λέγεται επίσης η ΝΔ είναι αυτή που ζητεί όλα στο φως από το 2103, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η διάχυση των ευθυνών προκαλεί συγκάλυψη. Όπως και νάχει το πράγμα η ΝΔ ζητεί να έρθουν να καταθέσουν πρώην υπουργοί Μεταφορών ήτοι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Γιατί όμως αυτούς; Γιατί θέλει να ξεκινήσει η εξέταση από το 2013;

Η ΝΔ θέλει συγκεκριμένα στο προσκήνιο επιπλέον τον υπουργό Υποδομών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη καθώς και τον Χρυσοχοΐδη που ήταν υπουργός την περίοδο 2013-2015. Ο τελευταίος άλλωστε είναι το πρόσωπο που επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου προκήρυξε τον διαγωνισμό για την περιβόητη σύμβαση «717» που αφορά το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το 2013 είναι η χρονιά – αφετηρία για την... άτυχη πορεία αυτής της σύμβασης, που συνοδεύτηκε από διαδοχικές καθυστερήσεις, παρατάσεις και κενά. Με ημέρα σημαντική τη Δευτέρα, η πολιτική εισέρχεται σε ακραία αντιπαράθεση με «πεδίο μάχης» πλέον ην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline