Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  14:40:22

Ο μέγας εκλογολόγος Ανδρέας Δρυμιώτης προβλέπει: Σήμερα η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 30%. Λιγότερη η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ελάχιστες πιθανότητες να έλθει πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές την 21η Μαϊου. Κύριο

Δεν είναι πολύ εύκολη η επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες αν και η ΝΔ θα συγκεντρώσει κάποιο υψηλό ποσοστό.

Ρεαλιστικές επί του παρόντος πραγματικού και αξιόπιστες προβλέψεις από τον γνωστό επιστήμονα, τεχνοκράτη Ανδρέα Δρυμιώτη σε συνομιλία του με τον Δημήτρη Δανίκα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ . Σε μια ακόμη συνομιλία των δύο επί των πολιτικών εξελίξεων και προβλέψεων μπροστά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που φαίνεται να αναβλήθηκαν αντίστοιχα για τις 21 Μαίου και στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Δρυμιώτης έκανε τις εξής διαπιστώσεις-πρώτες προβλέψεις:

- Σήμερα η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 30%.Περίπου δέκα μονάδες από το εκλογικό της ποσοστό του 2019. Φοβάμαι το κύμα πικρίας, οργής και θυμού στην δεξιά παράταξη πως θα εκφραστεί στις πρώτες εκλογές.
-Λιγότερη η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με ελάχιστες πιθανότητες να έλθει πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές την 21η Μαΐου.
-Πάντως είναι πρωτοφανές το σημερινό ποσοστό του 17% των αναποφάσιστων. Πρωτοφανές, σχεδόν διπλάσιο από εκείνο, το σύνηθες των εκλογών,.
-Δεν είναι πολύ εύκολη η επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες αν και η ΝΔ θα συγκεντρώσει κάποιο υψηλό ποσοστό . Μπορεί να συγκεντρώσει ένα ποσοστό 35-36% και ίσως αυτό και από τις πρώτες εκλογές.

Η αυτοδυναμία είναι αδύνατη στις πρώτες εκλογές, όπως και ο σχηματισμός Κυβέρνησης συνεργασίας από κόμματα της Αντιπολίτευσης. Μετά τις δεύτερες εκλογές μπορεί να γίνει δυνατή ή και αναγκαία η Κυβέρνηση συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ,δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline