Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  16:37:08

Ειρωνεία και χλεύη διαρκείας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την «κομματική Σιλωάμ» στον Π. Πολάκη. Φόβοι και στον ΣΥΡΙΖΑ για φθορά από αναδίπλωση Τσίπρα και την ομοφωνία των οργάνων πότε για διαγραφή και πότε για διαγραφή της διαγραφής. Κύριο

1.Δηλητηριώδη και ειρωνικά σχόλια προκάλεσε τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να παραμείνει στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Παύλος Πολάκης, μετά την απολογητική επιστολή του.

Με διάθεσή τους να κάνουν συνεχίσουν την αυστηρή κριτική στο σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διαρκείας έως τις εκλογές, δηλαδή συνεχή επίθεση, ταυτίζοντας είτε τον Αλ. Τσίπρα προσωπικά είτε το κόμμα συνολικά με τον λεγόμενο « δημαγωγικό και φασιστικό πολακισμό» ως διάδοχο του αποτρόπαιου αυριανισμού της δεκαετίας του 1980..

Ν.Δ.: Άλλη μια κωλοτούμπα Τσίπρα

Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι ο «πολακισμός» είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, «με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, που κατηγορεί τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «κωλοτούμπα».

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ.Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα», προσθέτει το κυβερνών κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αφήνουμε μόνη της τη ΝΔ στην τοξικότητα

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι το κυβερνών κόμμα «επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τις τραγικές ευθύνες τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησης» και προσθέτει:
«57 νεκροί, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία, απαιτούν την αλήθεια. Γι' αυτή θα αγωνιστούμε».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε μια στιγμή που η τραγωδία των Τεμπών απαιτεί χαμηλούς τόνους, ενσυναίσθηση και αναζήτηση της αλήθειας, η Ν.Δ. επιλέγει τον δρόμο της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις εσωτερικές του διεργασίες.
Στον κατήφορο της τοξικότητας, την αφήνουμε μόνη.
Είναι φανερό ότι επιδιώκει τον αποπροσανατολισμό από τις τραγικές ευθύνες τεσσάρων χρόνων διακυβέρνησής της.
57 νεκροί, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία, απαιτούν την αλήθεια.
Γι' αυτή θα αγωνιστούμε.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ: « Άδοξο τέλος για τη δήθεν μετριοπαθή στροφή του κ. Τσίπρα»

Από την πλευρά του, αιχμές αφήνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
«Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών". Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών».
Και προσθέτει ότι «η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

2.Αμηχανία προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι νέες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη – Μιλούν για προσχηματική συγγνώμη εκ μέρους του.
Λίγες ώρες μετά την απόφαση να συμπεριληφθεί εν νέου στα ψηφοδέλτια, προχώρησε σε νέα «τιτιβίσματα» που προμηνύουν ότι έπεται συνέχεια.

Αρχικά αμηχανία και ακολούθως προβληματισμό έχουν προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι πρώτες αναρτήσεις στα social media του βουλευτή Παύλου Πολάκη, λίγες μόνο ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας το Σάββατο, να συμπεριληφθεί και πάλι στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Παρά το γεγονός ότι είχε παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας κινδυνεύοντας ακόμη και με διαγραφή ακριβώς για τα όσα έγραψε στο Facebook και το Twitter στοχοποιώντας δημοσιογράφους και δικαστικούς, δείχνει ότι πρακτικά δεν έχει μεταμελήσει αφού και πάλι κινείται με τον ίδιο τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είχαν περάσει παρά λίγες μόνο ώρες από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας όταν ο Κρητικός πολιτικός ξαναπήρε στα χέρια του το κινητό και προέβη σε επικριτικά σχόλια κατά του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με το γνωστό του ύφος.
Αρκετά από τα μέλη του κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν υπέρ της παραμονής του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια, δείχνουν τώρα να το μετανιώνουν με τη στάση που κρατά ο συνάδελφός τους που δεσμευόταν ενώπιόν τους πως θα επιδείξει μια διαφορετική συμπεριφορά από δω και πέρα.

Όπως τονίζουν στελέχη του οργάνου, «ο κ. Πολάκης συμπεριφέρεται από την πρώτη στιγμή λες και δεν διάβασε καν την απόφαση». Αυτό που φοβούνται είναι πως ο αψύς πολιτικός θα προβεί και πάλι σε δημόσιες αναρτήσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο και δύσκολο να καλυφθεί επικοινωνιακά, ιδίως όταν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εθνικές εκλογές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline