Σάββατο 20 Απριλίου 2024  19:35:29

Δεν αποσύρεται ο τρίτος Κώστας Καραμανλής και θέλει να είναι υποψήφιος Σερρών. Το επιθυμούν και έξι στους δέκα νεοδημοκράτες. Κύριο

Σύντομα φέρεται να μεταβαίνει στην εκλογική του περιφέρεια για επαφές και περιοδεία, ενώ προγραμματίζει σειρά εμφανίσεων σε κανάλια και συνεντεύξεων σε διάφορα ΜΜΕ.

1.Έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Ν.Δ. θέλουν ξανά υποψήφιο τον Κ. Αχ. Καραμανλή. Άλλωστε στη Βουλή ξεκαθάρισε κατά τρόπο σαφή ότι δεν αποσύρεται από τον δημόσιο διάλογο για την κατάσταση των σιδηροδρόμων και τη τραγωδία των Τεμπών και σε όλες τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί από την Δικαιοσύνη, τη Διοίκηση, την Κυβέρνηση, τη Βουλή την κοινωνία και τα ΜΜΕ...Είναι αποφασισμένος να είναι παρών συμμέτοχος όπου κληθεί απαραίτητος και με επιχειρήματα για την αλήθεια διαχρονικά.

2. Παράλληλα, μια νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας 21 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η έρευνα της GPO έγινε για λογαριασμό του STAR και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Εκτός από την πρόθεση ψήφου ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και μάλλον ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της Ν.Δ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα με 4,1 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 30,2%, (+0,7% που σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας στα «Παραπολιτικά» στις 11 Μαρτίου). Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με 26,1% (+0,5%) το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 9,2%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ25 3,1%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί του συνόλου, το προβάδισμα της Ν.Δ. διευρύνεται στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% , ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7% και το ΠΑΣΟΚ 10,8% .

Το 58,3% αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και το 40,6% την κρίνει θετικά και μάλλον θετικά.

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.
Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα κυρίως: στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%, στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%, στον σταθμάρχη 11,2%, στον ΟΣΕ 2,9%, στην Hellenic Train 1,6%, στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και σε όλους τους παραπάνω 36,4%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline