Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  08:18:52

Περίλαμπρη, εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση. Μεγαλειώδης-σύγχρονος εξοπλισμός-δυναμικές μονάδες- άψογοι σχηματισμοί- υψηλό φρόνημα. Κύριο

Θερμή ανταπόκριση από χιλιάδες λαού, χωρίς τους άλλοτε «ειρηνοποιούς» διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ και τραμπούκους «αναρχικούς-αντιεξουσιαστές».

-Εντυπωσιακή η τωρινή στρατιωτική παρέλαση , ως γενική διαπίστωση σε καλή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ αλλά χωρίς ευρύτερη επικοινωνιακή αξιοποίηση από την Κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τη δημόσια τηλεόραση , με αξιόλογα στιγμιότυπα και ρεπορτάζ, όπως τα πρόβαλαν-αξιοποίησαν ορισμένα ΜΜΕ και κυρίως εφημερίδες και Ιστοσελίδες τους...

Ασύγκριτη σε λαμπρότητα, στιβαρή εικόνα και δυναμική εμφάνιση των Ενόπλων Δυνάμεων, ενθουσιασμός του πλήθους , αίσθηση εθνικής αυτοπεποίθησης- γενική πιστοποίηση της σοβαρής, πολύμοχθης δουλειάς που γίνεται στον χώρο αυτό , της μεγάλης υποδομής σε μέσα, ανθρώπους και οργάνωση σε όλους τους Κλάδους με ένα υψηλό φρόνημα να έχει επικρατήσει παντού. Παντού καινοτομίες, εκσυχρονισμοί και βελτιώσεις της αμυντικής μας ισχύος στον Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία και όλες τις ειδικές μονάδες.

Το εντυπωσιακό ραντεβού των ελληνικών μαχητικών πάνω σπό την Αίγινα

Για πρώτη φορά, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-16 Viper
Εντυπωσιακή ήταν η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Για πρώτη φορά στην παρέλαση πήραν μέρος τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης, Marder, ενώ επίσης για πρώτη φορά, πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-16 Viper.

Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν για πρώτη φορά τα μαχητικά F-16 Viper κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.
Τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πίσω από τα Rafale, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ.

Στην παρέλαση, έλαβαν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων παρέλασαν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά έγιναν διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Μετά το τέλος της μεγαλειώδους παρέλασης, κατά την δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο για τον Ελληνισμό.

Ιστορική αφετηρία ενός δύσκολου και μακροχρόνιου αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία, μετά από τετρακόσια χρόνια τουρκικού ζυγού, ημέρα εθνικής αναγέννησης και ανάτασης.
Με τη σημερινή, λαμπρή παρέλαση τιμάμε τη μνήμη των ηρωικών προγόνων μας και αναλογιζόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην ιστορία.
Χρέος μας, με σύμπνοια και ομοψυχία, να φανούμε αντάξιοι των θυσιών τους.Χρόνια πολλά!».

H σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις, «για τις γυναίκες και τους άνδρες που παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας», σημείωσε o κ. Μητσοτάκης

«Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας. Αυτό καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο τον ουσιαστικό ιστορικό αναστοχασμό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ανάγκη αναστοχασμού είπε, ότι συνίσταται στο «πως θα μπορέσουμε εμπνευστούμε από τους θριάμβους του έθνους μας, πως θα μπορέσουμε να διδαχθούμε από τις τραγωδίες σε αυτή τη μακρά πορεία διαρκούς προόδου του ελληνικού κράτους του ελληνικού έθνους, του ελληνικού λαού».

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η σημερινή μέρα είναι ταυτόχρονα ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, «για τις γυναίκες και τους άνδρες που παρέλασαν κρατώντας ψηλά τη σημαία, εκπέμποντας ένα αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας».
Επίσης αναφέρθηκε στην -«απαραίτητη για την εθνική ανεξαρτησία και ασφάλεια» όπως είπε- ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι οι σημαντικοί πόροι οι οποίοι κατανέμονται στην εθνική άμυνα για τα αεροπλάνα τα τανκς και τα καράβια, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού» και προσέθεσε:

«Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο για την κοινωνική συνοχή. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline