Τρίτη 7 Μαϊου 2024  07:54:20

Τραμπούκοι στο ΕΚΠΑ : Ο Π. Θεοδωρικάκος απέχει, η Ν. Κεραμέως ηθικολογεί, βαλλόμενη καθηγήτρια αντέχει ακόμα, η Αννα Διαμαντοπούλου καταγγέλλει την «πολιτική κατευνασμού-ανοχής». Κύριο

Με θαρραλέα ανάρτησή της η Άννα Διαμαντοπούλου τάσσεται στο πλευρό της καθηγήτριας και προέδρου της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ. "Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας".

1. Ηθικολογική και παθητική στάση της συναρμόδιας υπουργού Παιδείας αλλά αδρανής και αντιπαραγωγική, με τον απολύτως αρμόδιο υπουργό να σιωπά, σχεδόν να αδρανεί, όπως επικρίνεται ημέρες τώρα από πανεπιστημιακούς κύκλους και πολλούς φοιτητές΄.«Θεμελιώδες το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση», υπογράμμισε γενικολογόντας, η Νίκη Κεραμέως που συναντήθηκε με την Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου. Πρόκειται για την πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ που έγινε αποδέκτης bullying από ομάδα φοιτητών για ανάρτησή της σχετικά με τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη.

Σε δική της ανάρτηση η κ. Κεραμέως ανέφερε, σχετικά: «Το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι θεμελιώδες και η προστασία του αυτονόητη παντού, ιδιαιτέρως δε στα Πανεπιστήμιά μας, χώρους κατ' εξοχήν προαγωγής της επιστήμης, διακίνησης ιδεών, πνευματικής δημιουργίας. Οποιαδήποτε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης μας βρίσκει απέναντι».

Υπενθυμίζεται ότι μετά μία ανάρτηση στο Facebook που έκανε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, όπου υποστήριζε ότι οι κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών «δεν μπορεί να έχουν τοξικότητα ή βία, καθώς αυτά δεν συνάδουν με καμιά διαμαρτυρία, πόσω μάλλον με ένα συλλαλητήριο για μία εθνική τραγωδία».

Μετά την ανάρτηση, φοιτητές αριστερής παράταξης πήγαν στο γραφείο της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, ζητώντας «να τοποθετηθεί για την αισχρή ανάρτησή της σε σχέση με την κρατική δολοφονία των Τεμπών», επειδή χαρακτήριζε «φασίστες τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία».

Επιπλέον, στην είσοδο του κτιρίου της Φιλοσοφικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου αναρτήθηκε πανό που ζητάει την παραίτηση της καθηγήτριας από τη θέση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

2.Διαμαντοπούλου κατηγορηματική και ολίγον οργισμένη: Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας - Η ανάρτηση υπέρ της προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής
Με ανάρτησή της η Άννα Διαμαντοπούλου τάσσεται στο πλευρό της καθηγήτριας και προέδρου της Φιλοσοφικής στο ΕΚΠΑ. "Υπάρχουν καθηγηταί εις τας Αθήνας".

Η πολιτική του κατευνασμού δια της σιωπής δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, σημειώνει η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Με αυτόν τον τρόπο δίνει τα εύσημα στην καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου και επιχαίρει τη στάση της απέναντι σε πανό που αναρτήθηκε μέσα στο μάθημά της.

Σε ανάρτησή της η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρεται στις δηλώσεις της καθηγήτριας, ενώ τονίζει ότι η πολιτική του του κρύπτεσθαι και της δήθεν κατανόησης "αποθράσυνε ελάχιστες μειοψηφίες" που είναι "βυθισμένες στην άγνοια και τον δογματισμό".

Προσθέτει ότι "έχοντας υποστεί πολλαπλές μορφές βίας την περίοδο της υπουργίας μου, ξέρω ειδικά για τις γυναίκες την γλώσσα που χρησιμοποιείται και τον σεξισμό που αυθόρμητα κινητοποιείται. Η Βάσω Κιντή, η Μαρία Ευθυμίου, η Βάνα Νικολαΐδου-Κυπριανίδου, τρεις καθηγήτριες του ΕΚΠΑ βγήκαν μπροστά όπως βέβαια και άλλοι και άλλες ... όχι αρκετοί".

3.Νταήδες τραμπούκοι στο ΕΚΠΑ απαιτούν την.... απόλυση καθηγήτριας τους. Ψευδολογούν ασύδοτοι.. Καταγγέλλονται από καθηγητές και φοιτητές ως οπαδοί της βίας και αναρχίας. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 03:15

Νοσταλγία της εποχής των αποτελεσματικών παρεμβάσεων-αυστηρών μέτρων της εποχής Μιχάλη Χρυσοχοίδη και αισθητή η απουσία από το ΕΚΠΑ της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Θρασύτατοι, ολίγοι αλλά τραμπούκοι και κακοποιοί στις μεθόδους τους φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost.
Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο Facebook - Τι λέει η καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου

Έχουν ξεπεράσει ημέρες τώρα κάθε όριο νομιμότητας, ευπρέπειας, κάθε στοιχείο πανεπιστημιακή ελευθερίας ιδεών και απόψεων. Με περικύκλωση του γραφείου της, φωνασκίες και φραστικές επιθέσεις, εισβολή στην αίθουσα διδασκαλίας και διακοπή μαθήματος, διάπυρες καταγγελτικές ανακοινώσεις -ακόμη και πανό με οργίλα, προσβλητικά συνθήματα εστιασμένα αποκλειστικά πάνω της- μέλη της φοιτητικής κίνησης «ΣΑΦ-ΕΑΑΚ Συνεργασία Ανεξάρτητων Φιλοσοφικής» καταφέρονται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες εναντίον της προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας, Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline