Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  19:25:16

Ιράν: «Είναι σκευωρία, σενάρια σιωνιστών». Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ: «Σοβαρή υπόθεση τρομοκρατίας στην Ελλάδα». Πρωθυπουργός Νετανιάχου: «Ευχαριστώ. Αποτρέψατε μεγάλη αιματοχυσία από το Ιράν». Κύριο

Σχεδίαζαν πολύνεκρο χτύπημα με δεκάδες θυμάτων - Στις 15.000 ευρώ η ταρίφα για κάθε «κεφάλι» - Ερμητικά κλειστά τα στόματα των τρομοκρατών.

1. Διαψεύδει η Τεχεράνη, σε αντίθεση με τις απόψεις για σοβαρά στοιχεία από τις ελληνικές υπηρεσίες και εκείνες του Ισραήλ. Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα κάνει λόγο για «κατασκευασμένα σενάρια από σιωνιστικές πηγές», που σκοπεύουν στην «εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν στην Ελλάδα τις πληροφορίες περί ανάμειξης της Τεχεράνης στο επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα κατά ισραηλινού στόχου.
Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες, μετά την σύλληψη των δύο ανδρών πακιστανικής καταγωγής, ανέφεραν πως «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης που έδινε οδηγίες στους δύο συλληφθέντες, ήταν Ιρανός.

Στη συνέχεια, μάλιστα, η κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα στην εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου, που είχε σκοπό να χτυπήσει εβραϊκούς στόχους στην Αθήνα, μέλη του οποίου εικάζεται ότι συνδέονται με την επίλεκτη «Δύναμη Κουντς» (Quds Force) των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ: «Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό».
«Κατασκευασμένα σενάρια σιωνιστών», απαντά η πρεσβεία του Ιράν.

Η προσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη χώρα μας, με μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέψευσε τις «φήμες» και τις «αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον της Τεχεράνης.

Όπως τονίζεται, «η πρεσβεία της Ι.Δ. του Ιράν, διαψεύδει έντονα τις φήμες που διαδίδονται από σιωνιστικές πηγές και τις αβάσιμες κατηγορίες τους εναντίον του. Είναι προφανές ότι τα κατασκευασμένα σενάριά τους σκοπεύουν την εκτροπή της προσοχής του κοινού από την εσωτερική τους κρίση».

2.Σχέδια επέκτασης είχε το τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Πώς στρατολογούσαν νέα μέλη - «Το εστιατόριο θα ήταν η αρχή»

Σχέδια επέκτασης του τρομοκρατικού τους δικτύου είχαν οι δύο συλληφθέντες που σχεδίαζαν πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια. Το χτύπημα στο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας θα ήταν μόνο η αρχή.

Ειδικότερα, στα κινητά και τις κάρτες μνήμης που εντοπίστηκαν όταν έγινε η έφοδος στο σπίτι που διέμεναν οι δύο, βρέθηκαν φωτογραφίες συγκεκριμένων προσώπων. Παράλληλα και στις συνομιλίες με τον αρχηγό τους στο Ιράν, έκαναν αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα -εβραϊκής καταγωγής. Σχεδίαζαν, δηλαδή, τις επόμενες κινήσεις και επιθέσεις τους που φαίνεται πως θα ήταν κατά συγκεκριμένων προσώπων.

3.Το "ευχαριστώ" του Νετανιάχου για τη σύλληψη των τρομοκρατών - "Αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας"
"Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας" έγραψε ο ΥΠΕΞ - "Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

"Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας" αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εκ μέρους της Μοσάντ.
"Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο" σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

"Η σύλληψη των τρομοκρατών στην Ελλάδα που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις, αντανακλά τις δυνατότητες πληροφοριών του Ισραήλ και τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες φίλους μας για την ταχεία δράση τους" υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ.
The apprehension of the terrorists in Greece who were planning to carry out attacks, reflects Israel's intelligence capabilities and the importance of international security cooperation. Thank you to our Greek friends for their swift action.
— יואב גלנט (@yoavgallant) March 28, 2023

4..ΥΠΕΞ Ισραήλ: Ευχαριστώ την Ελλάδα για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων
Την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων, ευχαριστεί μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν.

Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι κορυφαία προτεραιότητά μας, υπογραμμίζει επίσης ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας και προσθέτει: "Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο με μια σταθερή και κοινή στάση θα μπορέσουμε να σταματήσουμε τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού καθεστώτος".
I want to thank the Greek government and the Greek intelligence and security services for thwarting the terrorist attack against Jewish and Israeli targets.

Terrorism is a common enemy, and the fight against it is our top priority. >>
— אלי כהן | Eli Cohen (@elicoh1) March 28, 2023

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline