Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:30:12

«Πατριώτης μόνο στα λόγια..». Κυρ. Μητσοτάκης κατά Κυρ. Βελόπουλου στον Έβρο. Κύριο

Όμως, Βελόπουλος στη Βουλή προχθές: «Έλληνες δώστε μου μια τετραετία, να αλλάξω την Ελλάδα...». Στο δρόμο Ανδρουλάκη και αυτός.

Παρά το γεγονός ότι δεξιότερα της ΝΔ δεν διαφαίνεται να υπάρχει κάποιο απειλητικό μαζικό κόμμα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας από την «πράσινη στελέχωση και διακυβέρνηση» Μητσοτάκη, υπάρχουν κόμματα και πολιτικές κινήσεις πέραν εκείνων των κ.κ. Βελόπουλου, Κασιδιάρη και Τζήμερου, νεοφυείς οι οποίες συμπεριφέρονται ως πιράνχας στην εκλογική δύναμη της ΝΔ του 2019.

1.-Η Ντόρα Μπακογιάννη πρώτη απέκλεισε κάθε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» και χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης στον Έβρο το επιβεβαίωσε, τονίζοντας τις ιδεολογικές και άλλες διαφορές των δύο κομμάτων. Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος ακολουθεί το δρόμο των φιλοδοξιών, δηλώνοντας το δικό του αυτόνομο δρόμο , καμία διάθεση συνεργασίας με τη ΝΔ και με αξιώσεις διακυβέρνησης ή έστω Πρωθυπουργίας , κατά το φιλόδοξο πρότυπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.. Συγκεκριμένα, ενισχυμένος από τα ποσοστά των γκάλοπ για άνετη συγκέντρωση ενός ποσοστού 4-5% αλλά με πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, γνωστοποίησε και αυτός στη Βουλή (στη συνεδρίαση για τον Κώδικα Ιθαγένειας την προχθές Τετάρτη) την φιλοδοξία ως μελλοντικού Πρωθυπουργού και σοβαρής λύσης εξουσίας , κόντρα στα κόμματα ΝΔΣ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ..

2.Στην περιοδεία του στον Έβρο, όπου θα είναι και υποψήφιος, ο Κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του και προς στον Κυριάκο Βελόπουλο, μιλώντας για κόμματα και κομματίδια δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. "Να θυμίσετε σε αυτούς που αλληθωρίζουν σε κάποια κόμματα και κομματίδια δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι στη πράξη", είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Βελόπουλο και τα κομματίδια

Να μιλήσετε και σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως -και ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετοί εδώ στη βόρεια Ελλάδα- μπορεί να "αλληθωρίζουν" προς διάφορα κόμματα ή κομματίδια ή σχήματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Και να τους θυμίσετε, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη. Ποιοι στήριξαν την Εθνική Άμυνα, ποιοι επένδυσαν και απέκτησε η χώρα Rafale και Belharra. Ποιοι προστάτευσαν τα σύνορα. Ποιοι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με μισθολογικές αναβαθμίσεις.
Διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Αστυνομία μας, η Πυροσβεστική μας δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα και τα καράβια και τα σύγχρονα συστήματα, δεν είναι μόνο ο φράχτης, φυσικές υποδομές. Πρώτα και πάνω απ' όλα είναι οι άνθρωποι και οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τυγχάνουν της αναγνώρισης της πολιτείας όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στα έργα.

ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ : «Πάμε, λοιπόν και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο το συμπαθώ για άλλους λόγους.
Ο Ανδρουλάκης ισχυρίστηκε ότι φέρνει, λέει, το νέο υπόδειγμα στην πολιτική. Δεν θα ασχοληθώ με τα όσα είπε για μένα και το επάγγελμά μου ούτε θα του πω ότι δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του. Άνθρωπος που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, άνθρωπο που εργάζεται του κάνει κριτική. Και ο οποίος εργαζόμενος, εγώ δηλαδή, δίνω και προσφέρω σε εκατοντάδες Έλληνες δουλειά και στην εφορία χρήματα. Δεν πληρώνομαι από το κράτος, όμως. Ποτέ δεν ήμουν κρατικοδίαιτος.

Επειδή, λοιπόν, φέρνει το νέο πολιτικό υπόδειγμα, να του πω ότι σε όσα εφάρμοζε ο Βενιζέλος, ο ίδιος ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Πρέπει, όμως, να πω το εξής και επιμένω σε αυτό:
Αν θεωρεί ότι είναι υπόδειγμα πολιτικού, θα του ζητήσω κάτι: Να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής τώρα, όπως παραιτήθηκα εγώ από την πρώτη μέρα. Γιατί δεν παραιτείται;
(Χειροκροτήματα από την Ελληνική Λύση)

Κι εγώ κάνω ερωτήσεις πολιτικές, όχι προσωπικές αναφορές για το τι δουλειά κάνει, αν έχει εργαστεί και ότι μια ζωή είναι κρατικοδίαιτος. Μόνο πολιτικές αντιπαραθέσεις μπορώ να κάνω, ποτέ χτυπήματα προσωπικά. Τον ανέχτηκα στο συνέδριό του, συνεχίζει η ίδια τακτική.
Αν θέλει να γίνει Πρωθυπουργός, όπως έλεγε ο ίδιος χθες, γιατί μέχρι προχθές έψαχνε τον άγνωστο Χ, παίζαμε τρίλιζα ΧΟΧΟ ποιον θα κάναμε Πρωθυπουργό, έτσι έλεγε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αλλάξει τακτική. «Δεν θέλω –λέει- εγώ τον κύριο Τσίπρα ή τον κύριο Μητσοτάκη». Πού το είδατε ο τρίτος να επιλεγεί; Για να επιλέξεις, πρέπει να θες να κυβερνήσεις. Αν, λοιπόν, θες να κυβερνήσεις, το λες ευθέως.

Γιατί εμείς δεν θέλουμε συνεργασία με κανέναν σας; Είναι η λογική του Αριστοτέλη, με την οποία ταυτιζόμαστε απόλυτα. Το όλον είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του. Είμαστε το όλον και είστε μέρος του προβλήματος, τα μέρη των προβλημάτων. Αυτοί είστε.
Είστε το άθροισμα των μερών σας και των ίδιων πολιτικών σας. Και δεν συμφωνούμε με την αριθμητική τους. Είναι μια αριθμητική εξόφθαλμη. Δεν αθροίζονται τα τρία Κόμματα ως κυβέρνηση –διότι έτσι ακυρώνουν τη βούληση του ελληνικού λαού-, πριν τις εκλογές να συνομιλούν και να συζητούν για συγκυβερνήσεις.
Εξάλλου το άθροισμα πολλών μηδενικών δίνει ένα αποτέλεσμα. Μηδέν! Είστε μηδέν, προσφέρετε μηδέν, πτωχεύσατε τη χώρα και δεν κάνετε το παραμικρό γι' αυτήν τη χώρα, για να ανανήψει αυτή η χώρα!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)

Το χειρότερο δε που κάνουν είναι ότι απειλούν τον ελληνικό λαό. Απειλούν τον Έλληνα με ακυβερνησία. «Τι θέλετε δηλαδή, ακυβερνησία;», λένε στη Νέα Δημοκρατία.
Όμως, θα τους πω το εξής: Μία λεκτική απειλή είναι το πιστοποιητικό, το γνήσιο πιστοποιητικό της ανικανότητας. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο Νίκολας Ταλέμπ. Και εδώ αποδεικνύεται ότι επειδή είστε ανίκανοι να κυβερνήσετε, δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, πιάνετε σωσίβια, ψάχνετε ξύλο να πιαστείτε, για να μην ναυαγήσετε. Όλοι κρύβεστε πίσω από τη συγκυβέρνηση.

Για εμάς το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους δεν είναι ότι μιλάνε. Είναι ότι μιλάτε πάρα πολύ χωρίς προτάσεις. Προσπαθήσατε λοιπόν να εξαπατήσετε πολλές φορές στον ελληνικό λαό. Εμείς κρούουμε κώδωνα κινδύνου ακόμη και για τις τράπεζες. Προσέξτε γιατί η ιστορία παγκοσμίως με τις τράπεζες θα συμπαρασύρει και αφήστε αυτά που λέει ο Στουρνάρας. Έτσι έλεγαν και πριν το PSI, ότι οι τράπεζες είναι ασφαλείς, ότι τα ομόλογα είναι ασφαλή και ο Έλληνας ομολογιούχους που εμπιστεύτηκε το ελληνικό κράτος έχασε τα λεφτά του!
Σας λέμε λοιπόν και επιμένουμε σε αυτό: Ό,τι κάνατε στους κολλητούς και φίλους σας, δηλαδή διαγραφές αξίας πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ –διεγράφησαν χρέη και δάνεια φυσικών προσώπων και εταιρειών-, κάντε το για τον Έλληνα πολίτη. Διαγράψτε ΕΦΚΑ, δάνεια, όπως κάνατε στους κολλητούς σας!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)

Και είμαστε το μόνο Κόμμα που τολμάει να λέει ονόματα. Σας λέμε λοιπόν μερικούς από τους κολλητούς της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: Πηλαδάκης, Λεντούδης εφοπλιστής, Λασκαρίδης, Βωβός, Κούμπας, Βενιάμης εφοπλιστής, Ζολώτας, Φράγκου, Μαριάς, Τσάκος, Λαιμός, Βαλέντης, Κούστας, Μαΐλλης, κανάλια, εφημερίδες. Διέγραψαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατά 90%, όλα τους τα χρέη! Αυτοί ποιοι είναι; Είναι περισσότερο ίσοι από τον πολίτη; Όχι, είναι κολλητοί της Νέας Δημοκρατίας κι όλων αυτών που κουρεύουν τα δάνεια των ολιγαρχών, της πλουτοκρατίας και όχι των Ελλήνων πολιτών.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)

Και τολμάμε να λέμε ονόματα γιατί εμείς έχουμε να κάνουμε μία ρητορική ερώτηση: Μπορεί ο Υπουργός που έχει δάνεια ο ίδιος ή ο Πρωθυπουργός που έχει δάνεια ο ίδιος ή το κόμμα που έχει δάνεια το ίδιο να νομοθετήσει εις βάρος των τραπεζών; Ρωτάμε. Η απάντηση βγαίνει αβίαστα: Όχι. Είναι ηθικό να είσαι Υπουργός και να έχεις δάνεια και να εποπτεύεις; Όχι.
Αυτή είναι η απάντηση της Ελληνικής Λύσης. Γι' αυτό και λέμε: Θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία οι πολίτες; Θα τους βγει ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ; Θα τους βγει Νέα Δημοκρατία. Θα ψηφίσουν Ανδρουλάκη; Θα τους βγει ο άγνωστος «Χ» και των τριών!
Αποφασίστε, ψηφίστε ελληνικά. «Ψηφίστε τρικομματικά», λένε αυτοί. Εμείς λέμε: Ψηφίστε ελληνικά, όχι τρικομματικά. Ψηφίστε ελληνικά, πατριωτικά, εθνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, πολιτισμικά, Ελληνική Λύση!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)

Ρωτάμε λοιπόν τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά: Έλληνα, αν είχες μία ευκαιρία μόνο στη ζωή σου –μία, όχι παραπάνω μία ευκαιρία- για να αλλάξεις τη ζωή σου, τι θα έκανες; Κι αυτή η ευκαιρία είναι στις 21 Μαΐου, η ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή σου. Επέλεξε την ορθή λογική, την ορθή τομή, την ορθή επιλογή!
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ελληνικής Λύσης)
Και πάμε και στο έγκλημα των Τεμπών...............................................

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline