Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  18:29:17

Ο Κασιδιάρης ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Θέλει να μπει το κόμμα στη Βουλή και όχι τόσο ο ίδιος, (προς το παρόν). Συμφώνησε για συνέδριο προς εκλογή νέου προέδρου, γνωστού πρώην Αρεοπαγίτη και άλλων μη κωλυόμενων-καταδικασμένων. Κύριο

Στις κρυφές συσκέψεις τους υπολογίζουν με βάση τις περισσότερες σφυγμομετρήσεις ότι θα εγκριθούν σύντομα ως νόμιμο κόμμα από τον Άρειο Πάγο στις αρχές Μαΐου και θα μπορούν να εκλέξουν πάνω από...20 βουλευτές.

1.Την ίδια στιγμή, η «αντισυστημική ψήφος» αντέχει ακόμη, με το ΚΚΕ να ανεβάζει κατά 0,2% τα ποσοστά φτάνοντας στο 5,8%, το ΜέΡΑ 25, το οποίο, ενώ έως τον Φεβρουάριο ήταν περίπου στο 3%, τώρα αποσπά ένα 4,2% (+0,7% από την προηγούμενη έρευνα) και η Ελληνική Λύση παραμένει στο 3,9%.

Πόλος υποδοχής «αντισυστημικών» ψηφοφόρων είναι ακόμη το Εθνικό Κόμμα Ελληνες του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη, που κινείται ανοδικά στο 3,7% (+0,7%), παρόλο που η συμμετοχή του στις κάλπες θα κριθεί με βάση τη νέα νομοθεσία για τις εγκληματικές οργανώσεις από τον Αρειο Πάγο μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Στην ουρά της κατάταξης ξεχωρίζει η εμφάνιση στο 1,1% της Πλεύσης Ελευθερίας, γεγονός που πιθανότατα οφείλεται στη δυναμική παρουσία που είχε στα δικαστικά δρώμενα των Τεμπών η αρχηγός της Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο 1% καταγράφεται επίσης η Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, ενώ οι υπόλοιποι εξωκοινοβουλευτικοί σχηματισμοί της άκρας Δεξιάς είναι κάτω από τη μία ποσοστιαία μονάδα.

2. Κεντρικός και απαγορευτικός στόχος για κοινοβουλευτικός και αρχηγός κόμματος, ο Κασιδιάρης ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Θέλει να μπει το κόμμα στη Βουλή και όχι τόσο ο ίδιος,(προς το παρόν). Συμφώνησε για συνέδριο προς εκλογή νέου προέδρου, γνωστού πρώην Αρεοπαγίτη και άλλων μη κωλυόμενων-καταδικασμένων.

Στις κρυφές συσκέψεις τους υπολογίζουν με βάση τις περισσότερες σφυγμομετρήσεις ότι θα εγκριθούν σύντομα ως νόμιμο κόμμα από τον Άρειο Πάγο στις αρχές Μαΐου και θα μπορούν να εκλέξουν πάνω από...20 βουλευτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline